resim
Nuri Şahin
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dortmund
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
  • 398
    felipe melo ile aynı mevkide * olmalarına karşın sahada yaptıkları görev itibarı ile melo'yla kıyaslanmaması gereken oyuncu.

    melo top keser, aldığı topu dağıtır, defansı toplar, takım atağı rakip sahada hazırlamaya başladığında ileri çıkar. bazen topla tek başına takımı ileri çıkartır ki bu melo'nun ekstra özelliğidir, her ön liberoda bulunmaz.

    nuri ise daha ofansif bir oyuncudur, top kesme özelliği melo kadar iyi değildir. yine defansı toplama görevi de onun değildir. belki orta sahayı toplama görevini alabilir. ama genellikle topla ileri çıkar ve top dağıtımı yapıp ileride gol aramaya çalışır. melo'dan daha yaratıcıdır ve defansif anlamda olmasa da ofansif olarak melo'dan daha zekidir.

    bu bağlamda takımımızda kendisiyle en kıyaslanabilecek isim selçuk inan'dır. geçen sezona bakarsak hem maç oynama alışkanlığı hem duran toplar olsun selçuk bir adım önde olsa da nuri kesinlikle bu kadro için gerekli bir oyuncudur. gelirse selçuk'un yerini en iyi doldurabilecek oyuncu olacak ve eğer şampiyonlar ligi'nde 4-5-1 sistemine dönüş yapmamız gerekirse selçuk'la beraber iki yaratıcı orta sahayla oynayabilme avantajı sağlayacaktır.

    bugünlerde kendisi takımımızla anılıyor. kiralık bile gelse kendisini 1 sezon galatasaray'da izlemek büyük keyif olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın