resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 870
    hamit altıntop'a ne kadar ihtiyacımız varsa burak'a da aynı şekilde çok ihtiyacımız var.

    1. yabancı sınırı: ilk 11'de muslera, eboue, ujfalusi, melo, elmander varken forvet ve sol kanat için yalnızca 1 kontenjan kalıyor. eğer burak'ı alamazsak o bölgede oynayacak oyuncu kesinlikle yabancı olacak. bu da demek ki sol kanat yerli olacak, culio ve riera tamamen atıl kalacaklar kadroda. çok verimsiz bir durum. daha kötüsü bu durumda bileti kesilen isim melo olabilir, ki onun yerini bir yerli oyuncuyla doldurmak daha da zor.

    2. takımla uyumu: selçuk'la uyumuna girmeye gerek yok. ayrıca umut'la partnerliğinin ne kadar verimli olduğunu iki önceki sezondan biliyoruz. takıma hemen adapte olacağı da belli.

    3. futbol stili: burak'ın 3 özelliği ortaya çıktı son 2 sezondur- fizik gücü, savunma arkası koşuları, ve bitiriciliği. bunları bir arada barındırabilen yabancı oyuncu bulmak zor, bulsak da bu kulüp için çok ciddi maliyet demek.

    4. yaş: burak daha 26 yaşında. önünde birinci sınıf seviyede top oynayabileceği 6 sene var. bu sürede hem kalitesi artacak, hem de iyi bir kulübe transfer yapma imkanı olacak. yani verilecek 5-6 milyon euro çöpe gitmek zorunda değil.

    5. gelecek: ileride yabancı kontenjanının azaltılacağı ve galatasaray altyapısının bir süre daha meyve vermekten çok toparlanmak adına nadasa bırakılmak durumunda olduğu gözönünde bulundurulduğunda, kaliteli yerli oyuncular her zaman uzun vadede çözüm sunuyor. transfer edilecek bir yabancı oyuncu için kıskaç her geçen sene daralacak, bu da kulübe zarar verecektir.

    ***

    hamit transferinde nasıl fenerbahçe'ye gitti gidiyor derken son bir atakla işi bitirdiysek, burak konusunda da benzer bir girişime ihtiyaç var. galatasaray burak'la geleceğini güvenceye almalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın