resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 450
    kendisi galatasaray'ın ideal forveti konumunda değildir. ya da henüz değildir diyelim. çalışkanlığı nedeniyle ümitliyim kendisinden. bu sezon katkı vereceğini düşünüyorum. en azından tribüne necati ve sercan'a kıyasla daha çok güven verecektir. bu kesin.

    şimdi gelelim süper lig performansına;

    umut bulut hiçbir zaman gol vuruşu iyi olan ya da bitiriciliği yüksek bir forvet olmadı. ligde attığı maksimum gol sayısı 16. bu sayı ve o dönem gösterdiği performans ile trabzonspor'a transfer olmuştu. burada da her sezon ligde 10 golün üstüne çıkmasına rağmen 16'yı bile göremedi. çok basit golleri kaçırdığı da oldu.

    ama umut bulut'un takımına yaptığı katkı hiçbir zaman minimuma inmemiştir. yani standardı bellidir ve hemen hemen her maç bunu sahaya yansıtır. şanslı günündeyse ve gol atmışsa "iyi oynadı" olur, altı pastan 1 tane gol kaçırdıysa "kötü oynadı" olur. bizim ülkemizde özellikle forvet oyuncularına bakış tamamen sonuç odaklıdır. bu durum özellikle trabzon'da daha da belirgindir. öyle ki trabzonspor takımı genellikle deplasman takımıdır. çünkü kendi seyircisinin baskısı altına girer oyuncular. özellikle de forvetler etkilenir bu durumdan.

    örneğin manchester united'ın genç oyuncusu chicarito 3 tane %100'lük net pozisyonu harcadığı bir maçta topun auta çıkmaması için depar attığında taraftarlarca alkışlanır. destek görmeye devam eder. çünkü mücadeleyi bir an bile bırakmamıştır ve gol için var gücüyle çabalamaktadır. bu hareket orada alkış görürken burada 3 tane net gol kaçırdı bu takımda nasıl oynuyor olur.

    dediğim gibi umut bulut mevcut potansiyeli ve niteliğiyle galatasaray'ın ideal santraforu değildir, olması da çok zordur. ama forvet rotasyonunda galatasaray'a katkı vermesi de çok muhtemeldir. geçen seneyi hatırlayalım, yokları oynayan milan baros ve 32'lik necati ateş dönüşümlü oynuyordu. elmander sakatlandığında sistemimiz neredeyse çökme noktasına gelmişti. dolayısıyla umut bulut gibi bir oyuncu gerekliydi. yabancı kontenjanından yemeyecek, standardı olan, maç seçmeyen, mücadele gücü üst düzeyde bir forvet oyuncusu.

    çalışkanlığını devam ettirir ve kendisi açısından fatih terim şansını iyi kullanabilirse takımın etkili isimlerinden biri olur. yeter ki gol vuruşları konusundaki beklentiyi fazla yükseltmeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın