• 121
    henüz nets'in yeni oyuncusu değildir. olması için de devreye girmesi gereken birkaç önemli etken var.

    açıklayayım..

    öncelikle nets'in takası kendi başına yapamamasının sebebi dwight howard'ın 19.5 milyon dolarlık yıllık kazancını karşılayacak miktarı göndermek zorunda olması. sign and trade olabilmesi için bu şart. yani göndereceği oyuncuların howard'ın miktarını karşılayabilmesi gerekiyor. burda brook lopez ile yeni bir anlaşma imzalanarak orlando magic'e gönderilecek ama tek başına yeterli değil. 3. takımın devreye girmesinin sebebi de burda yatıyor. 3. takımla kullanılacak oyuncu kris humphries. nets bu oyuncuyla anlaşma imzalayacak - ki bu anlaşmanın 8 milyon civarında olması gerekiyor - ama onu kendi takımında tutamayacağı için onu bu kontratla kabul edecek takım bulma zorunluluğundan geliyor.

    her nasıl bir mantık ise cleveland cavaliers gönüllü çıktı bu işe. bir draft pick'i karşılığında kris humphries'i alacakları söyleniyor. yeniden yapılanma içindeki cavs doğuda zaten miami, chicago, new york ve boston gibi takımlar varken neden bir başka süper güç oluşturulmasına bu kadar basit bir şekilde destek vermeye çalışıyor inanılır gibi değil. herhalde lebron james vve takımının doğuda bir hanedanlık kurmasını istemiyor olsalar gerek.

    cavs ile anlaşma yapıldı derken bu sefer orlando'nun teklifi biraz daha tatlandırın dediği belirtiliyor. brooklyn nets zaten verebileceğini sonuna kadar vermiş bir de üstüne marshon brooks'u teklif ettiler ama orlando kabul etmedi. marshon'un bugün yaz ligi ilk maçında, ne tesadüftür ki orlando-brooklyn maçında 0/10 şut isabetiyle oynadığını da belirtelim.

    orlando'nun biraz daha tatlandırın isteğine karşılık bu sefer de 4. takımı bulmak zorunda nets. clippers ile bu konuda görüşüldüğü haberleri çıkıyor. kimisi clips ile anlaşıldı kimisi de clips anlaşmaya yanaşmadı diyor. anlaşıldı diyenler marshon brooks karşılığında clippers'ın birinci tur draft hakkını brooklyn'e göndereceği ve bu pick'in de orlando'ya gidip anlaşmanın sağlanacağı yönünde.

    basında çıkan haberlere göre orlando dwight howard ve earl clark'ı gönderirken karşılığında brooklyn'den brook lopez, sheldon williams, damian james, armon johnson, luke walton, 3 adet 1. turdan draft hakkı ve clippers'tan gelecek 1. tur seçme hakkı.

    bu isimlere baktığımızda brook lopez dışında geri kalan herşey çöplük. eğer takas bu şekilde gerçekleşirse nba tarihinin en büyük kazığını yemiş olacak orlando. şu oyunculara karşılık nba'in en dominant uzununu vermek için akılda mutlaka bir noksanlık olması lazım. çünkü 1. tur seçme haklarının hemen hepsi 20+ sıradan olacak. deron williams, dwight howard ve joe johnson'lı kadronun playofflara katılamaması yüzyılın mucizesi olur. katıldığı anda da bu pickler 20. sıralara düşeceği için çok fazla da bir değerleri olmayacak.

    üstüne üstlük ellerinde bu takas yoluyla kurtulabilecekleri kötü kontratlar da patlıyor. hidayet türkoğlu, jason richardson, chris duhon gibi oyuncular zaten takımın salary cap'inin anasını ağlatıyorken hiçbirini elden çıkaramıyorlar bu teklife göre. bir de üstüne üstlük yeni anlaşması 11 milyon olacağı söylenen brook lopez'in yanında 6.1 milyon kazanan luke walton geliyor. gerçekten şaka gibi.

    velhasıl, durum böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın