• 4
    (bkz: #1580704)

    çok doğru tespitte bulunan, sözlüğün ender futboldan anladığını belli eden yorum yapan yazarlarından.

    football manager, fifa, pes tarzı oyunlarda takımın en becerikli oyuncusunu forvetin arkasına koyarsanız çok başarılı olabilirsiniz. ancak gerçek hayattaki futbolda özellikle wesley sneijder tarzı oyuncuların bunları rahatlıkla yapması aynı derecede kolay değil. özellikle türkiye ligi gibi doğrudan rakibe sert oynayan takımlarla ve şampiyonlar ligi gibi en üst düzey futbol oynayan takımlarla karşılaşırken sneijder'i forvet arkasına diktiğinizde oyuncunun sindirilmesi, sürekli markaj altında kalmasıyla rahatça sağlanabiliyor. bu yüzden günümüzde o bölgede oynayan oyuncular artık fiziğiyle ve/veya hızıyla adam eksiltebilen, dribblingi olan veya en azından top saklayabilen profildekilere dönüşmüştür. wesley gibi tek top oynama konusunda uzman bir oyuncu bile bizim onun seviyesinde hızlı düşünüp hareket edebilen başka oyunculara sahip olmadığımız için zorlanıyorsa, buna başka bir çözüm bulmak hocasının görevidir.

    şimdi italya'nın köyünden gelen bir futbol cahili, galatasaray'ı bitirmek, fantezi yapmak için sneijder gibi bir oyuncuyu ön liberoda ve sol açıkta oynatıyor da denebilir; ya da adamın bunu neden yapmış olabileceğini oturup düşünülebilir. savunmanın önünde oynatarak markajdan ve baskıdan kurtarıp geriden takımı yönetmesini ve takımın pas akış hızını artırmasını sağlamaya çalışıyor olabilir veya sola atarak yine markajdan kısmen kurtararak ve verilen serbestlikle rakip kaleye yakın olması ve oyun kurmasını istiyor olabilir. bunun benzerini mancini yapmış ve kendisinden muazzam bir katkı almıştı. kanat oyuncusu olmadığı için yaptı diyen de çıkabilir ama hücumun geri kalanı drogba ve burak'ken pekala onları forvete, kendisini de arkalarına koyabilirdi pek çok kişinin yapacağı gibi. bu adamlar futboldan anlamıyor da bizim taraftar futbol dehası oluyor sonra, ona gülüyorum.
  • 6
    (bkz: #1762003)

    fikrini savunurken elmayla armutu karistirmis yazar.

    aciklayalim;

    fasizm;

    kendinden olanları tek bir çatı altında birleştirmeye çalıştigi icin degil,

    geri kalan herkesi disladigi, hor gordugu, asagiladigi, kendini herkesten ustun gorup bunu baski ve zorbalikla kabul ettirmeye calistigi icin 'fasizm'dir.

    dogru anlasilan ummetcilikte ise asla ama asla bu mantiga yer ve izin yoktur.

    yoksa 'kendinden olanları tek bir çatı altında birleştirmeye çalışmak', dunya'daki bircok insanin hayatini daha rahat idame ettirebilmek adina, insan olmanin geregi olarak, insanlarin cuz'i ya da kulli dairede devamli uygulamaya calistigi bir dusturdur.

    yoksa imece usulunu uygulayan vatandaslari fasist olarak nitelendirmeniz gerekir.

    ayrica stalin esmer diye tum esmer insanlari 'stalin' kategorisine koymak gibi bir mantiktir bu.

    bu asrin en onemli hastaligi;
    luzumlu-luzumsuz bilgi bombardimanindan ve nitelikli/niteliksiz farketmeksizin bilgiye ulasmanin kolayligindan dolayi;

    'bildigini sanip bilmemektir'.

    ek: basarili olmamis ve yanlis bir temele insa edilmis bir sentezin konuya delil gosterilmesi internet tabiriyle 'epic fail' olmus. (https://tr.wikipedia.org/...k-%C4%B0slam_sentezi )
    ben de yeni bir tat olarak kuru fasulye-dondurma sentezi dusundum.. bakalim kim beni kaale alacak?

    (delil gosterecek olan 'ummetcilik' fikrinin 'ciktigi yerden' gostermeli ki dikkate almaya deger olsun. bunu yanlis yorumlayanlardan degil.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın