ihtiyar olduğum için size bir hikaye anlatayım,
drogba'ya bakış açınıza örnek olsun diye. çünkü ihtiyarlar eski zamanlara ait hikayeler anlatmaya bayılır.
zamanında
holger osieck denen bir teknik direktör fenerbahçe'ye hoca olmuş ve kısa bir süre sonra
tanju* ile
rıdvan*'ı kadro dışı bırakmıştı. sebebi de idmanlardaki performanslarıydı. onların yerine aygün
* gibi idman performansı iyi topçular takımda kalmışlardı. osieck şimdi nerede, o sezon fenerbahçe ne yaptı hiç hatırlamıyorum. antifenerli olsam da o kadar takip etmiyorum şikecileri.
o zamanın futbolunda büyük olaydı bu kadro dışılar. memleket şimdi de alışık değil ama o zamanlar idman performansı için birini kadro dışı bırakmak çok daha acayipti. ama size şöyle söyleyeyim, tanju da rıdvan da muhtemelen 30'lu yaşlarındaydı. ve net olarak türkiye'nin en iyi topçularındadılar. osieck, bu adamların sırtını sıvazlayıp "size güveniyorum" deseydi her biri en az 5'er maç alırlardı tek başlarına. ama osieck yapmadı. sanırım alman fenerbahçe'ye kurumsallaştırma getirmeye çalışıyordu.
bazı topçu vardır güçlüyken vardır, koşarsa, mücadele ederse vardır, gücü tükenince yoktur. net örnek nihat kahveci. gücü yerindeyken, toplara iyi vururken 5'e 1 giderlerken topu kaleye vurup gol yaptığı için büyük topçu oldu. ama yaşı ilerleyip gücü tükenince, kaleye vurdukları gol olmaz oldu. gözden düştü.
bir de zeki ve yetenekli topçu vardır. yaşı kaç olursa olsun kendi bireysel taktiğini değiştirir ve sahada etkili olmaya devam eder. en büyük örneğini galatasaray taraftarı tanıyor:
hagi. şu anda yine benzeri bir örneğe tanık oluyoruz:
dr.ogba. bu tip adamlardan pres yapsın, öyle yapsın, böyle yapsın diye futbolun dayatmalarını beklemek büyük hata ve onlara haksızlık olur. bu adamlar takımlarına liderlik eder, saha içinde
bant takmayan kaptandırlar. kıymetini bilin drogba'nın.
neden kıymetini bilin biliyor musunuz? osieck nasıl tanjuyla rıdvanı kovduysa
aykut kocaman da
alex'i kovdu benzeri gerekçeyle. aykut kocaman olmayın.