bu sezon * üç derbide de öne geçip galibiyet alamadık. yani bu neyle açıklanabilir ben artık anlayamıyorum. tecrübesizlik mi basiretsizlik mi ne denir. saatlerdir sinirliyim kime sinirleneceğimi de şaşırdım artık.
31
karakter meselesidir. mevcut sözde yönetimde o karakter yoktur.
anadolu üsküdarspor'a yöneticilik yapamayacak adamları başa getirirlerse olacağı da bu zaten.
2011-2015 arasında galatasaray psikolojik üstünlüğe sahipti. derbilerde çoğunlukla madara eden taraftı. beşiktaş'a bu süre zarfında hiç yenilmemiş, fenerbahçe'yi de gittiği her yerde yenip kupa almıştı. dursun özbek döneminden beri adam akıllı derbi galibiyeti göremez olduk. son 6 senede beşiktaş'a karşı 2, fenerbahçe'ye karşı 1 galibiyetimiz var. bu nasıl düzelecek bilmiyorum.
45
galatasaray taraftarının özlediği şeylerden biridir. ayrıca 17/18 sezonunu şampiyon tamamlamak istiyorsak bunu sık sık almaktan başka çaremiz yok.
2011'den karanlık döneme* kadar gerçekten derbilerde iyiydik. 3. fatih terim dönemi tam derbi canavarıydık ancak sonra da fena değildik, kazanıyorduk yani.
ülkenin açık ara en başarılı takımı olan galatasaray'ın derbi konusunda bu kadar başarısız olmasını yıllardır anlamış değilim. 2011-2016 arasındaki dönem hariç derbilerde baskın olduğu tek bir dönem bile hatırlamıyorum. beşiktaş ve fenerbahçe en kötü sezonlarında bile derbilere bu kadar motive olurken, galatasaray'ın sadece şampiyonluğa etki eden derbilere ekstra motive olması artık can sıkıcı bir hal almaya başladı.
mesela çok kötü bir sezon geçiren galatasaray'ın içerde dışarda derbi kazanması mümkün değilken bu durum rakipler için aynı şekilde olmuyor. fenerbahçe veya beşiktaş iddasının olmadığı derbileri bile en kötü kendi sahasındakileri kazanırken galatasaray bunu bir türlü beceremiyor. ( 2013-2014 sezonunda fenerbahçe galibiyeti buna örnek değildir. şampiyonluk şansımız olmasada 2. olan takımın ön eleme oynamadan şampiyonlar ligine katılma hakkı kazanacak olması bu maçı diğerlerinden farklı kılmıştır. aksi takdirde bu maça o günlerde taraftarın bile ilgi göstereceğinden şüpheliyim.)
uzun lafın kısası son 20 yılda iddiasız olarak çıktığımız derbilerde tek bir galibiyetimiz yok malesef. rakiplerin iddiasız olarak çıktıkları galatasaray derbilerinde ise birçok galibiyeti var.
92
ertesi günü uyanıldığında sebepsiz bir sırıtmaya sebep olur.
bir haftalık bilemediniz iki haftalık önemi vardır. şampiyonluk getirmeyecekse neyleyim derbi galibiyetini. evet kazanıldığında ivme kazandırır doğru ama o ivmeye zaten rakiplerimizin önünde puan farkıyla sahibiz. geride olsak önemi olurdu ama şu anda değişen hiçbir şey yok. her maç 3 puan unutmamak lazım. bizim rakiplerimiz fenerbahçe, beşiktaş değil. arsenal, dortmund, juventus. onlarla oynayabilmek için şampiyonlar ligi'nde olmamız lazım. bunun için de şampiyon olmamız lazım gerisi boş laf. bu kulüp bu değerler üzerine kuruldu. türk olmayan takımları yenmek. bunu da layıkı ile yaptı yıllar boyunca, yine yapacak. bizim yerimiz şampiyonlar ligi, o yüzden hedefe tam konsantrasyonla koşmaya devam...
72
her maç tabi ki 3 puan ancak derbiler farklıdır. insan daha bir neşeli olur takımı derbi kazanınca. ertesi güne ağız dolusu mutluluk ve zafer hissiyle uyanırsın. spor toto süper lig 2020-2021 futbol sezonunun ikinci yarısında oynadığı iki derbi maçını da kazandı galatasaray. buna rağmen hala sıralamada 3. olmak çok üzücü.
50
hadi trabzonspor sözde “4.büyük” falan da hükümet destekli, yalak takım akbilspor nasıl derbi olabilir? kağıt üzerinde aynı şehirin takımıyız ama çapları yetmez.
kendi evinde oynadıkların için; istisnalar olsa da o ilk golü atacaksın. hatta ne yapıp edip, o ilk golü ilk yarı atacaksın.
104
şampiyonluk yolunda normal koşullarda etkili olmasa da, puan kaybına tahammül kalmayan son iki sezonda kritik hale gelen galibiyet.
3
sezon bazında bakınca umrumda olmayandır. vasat ve altı takımları yen direkt şampiyonsun zaten. büyük farkla kazanılıp kaybedilmedikçe şampiyon olunamayan sezonda nasıl yendik sizi denen maç var mı? onu geçtim hatırlanan/konuşulan maç var mı?
2023 yılında 5 galibiyet ile doyamadığımız galibiyet türü.
23
bize bir türlü helal olamayan, olmayan. başlığı arka bahçeme çevirdiğimin farkındayım ama bu kadar fazla istiyorum önemli bir maç kazanmamızı. 2006 şampiyonluğunda fener'e 2 maçta da yenildik mesela ama fantastik 2 beşiktaş galibiyeti falan yaşamıştık o sene. haram etti sağolsun bize dursun özbek ve yönetimi.
25
ligde 2014-2015 sezonundan beri başaramadığımız olay.
39
getirin oradan beşiktaş'la fener'i, fatih babanız şov yapacak.
102
gs-fb maçlarında iç sahada artık nadiren görünendir.
-son 7 sezonda fener evinde 1 kez kazanabilmiş. -son 9 sezonda galatasaray evinde 1 kez kazanabilmiş.
örnek olarak bjk-fb ve bjk-gs maçlarında bu yok. ev sahipleri genel olarak istediğini alıyor. hatta galatasaray-beşiktaş maçlarında ev sahibi galibiyeti yüzde 90 banko gibi.
54
özledim.
finallerin takımıyız, eyvallah. kupaların takımıyız, eyvallah. şampiyonlukların takımıyız, eyvallah. günlük başarıların değil, büyük zaferlerin takımıyız, eyvallah... ama bunun tadı da başka be usta.
son dönemdeki berbat derbi istatistiğimiz malum (son 15 karşılaşmada 1 galibiyetmiş), bozmak lazım bu bize hiç yakışmayan abuk istatistiği. 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı güzel bir serinin başlangıcı olsun.
bir zamanlar besitkasli slaven bilic'in boyle bir sorunu vardi. adam derbi kazanamiyordu.
surekli romantik bir sekilde savunuyordu bu adami besiktaslilar. adam 2 yil ne yaptiysa kendi salakliklarini yenemedi ve malumun gec de olsa ilaniyla yollandi.
yerine gelen senol gunes ise hemen hemen ayni kadroyu catir catir sampiyon yapti.
tudor'un sonu bilic gibi olacak sanirim. ya tudor kendisine ani bir sekilde level atlatarak sacma huylarini birakacak, ya da yerini "gorunuse gore" fatih terim'e birakacak. fatih terim de kendisinden kalan kadroyu catir catir sampiyon yapacak.
ayrica... terimsporlulardan degilim, kendisine de kirginim fakat fatih terim bu kadroyla ligin anasini aglatmisti simdiye kadar. basaksehirden 5 yemek falan? heheeeey. abdullah avcinin eline verirdi takimini...
84
direkt olarak sıralamadaki rakiplerle oynanıyor ise önemlidir. galatasaray bu sezon şampiyonluk adayı olan 3 takımı da yenenemiştir. bu bağlamda bakılınca geçen seneki gibi 1 golle şampiyonluk kaçınca anlaşılır kıymeti.
113
bjk deplasmanı ve içeride fenerbahçe’i yenersek bu sezon için yeterli olacaktır çünkü bjk’yi dışarıda, feneri içeride yenemiyoruz. ayrıca genel anlamda çoğu maçı kazandığımızdan derbilerde beraberlik bizim için değil, rakiplerimiz için kayıptır.