*

  • 1
    efsane arap atlarındandır. aslında yarım kan dı. tüm yarış hayatı boyunca 1985 yılında sadece bir kez geçilmiştir ve ben oradaydım.

    atın atı geçmesi normal görünebilir ama üzerinde ekrem kurt vardı ve dünyanın teki idi. bu tür yarışlar 1.05 kuruş vermesine rağmen bir sürü kurnaz o 5 kuruş için trilyonları hipodroma taşıyor ve garanti gördükleri 5 kuruşlar ile paralarına para katmaya çalışıyorlardı.

    işin komiği henüz makineler icad edilmediğinden ganyan, plase ve ikili biletleri beyaz kağıt üzerine kırmızı rakamlar ile basılmış el kadar parçalardan oluşuyordu. hafiye veya demirkır'ın yarışının olduğu gün, jokey kulübü bu biletlerden kamyonla bastırıp satışa sunmak zorunda kalır, bu kurnazlar da o biletleri çuvallara doldurup beklerlerdi.

    demirkır geçilince hipodromun ortasına bomba düşmüş gibi oldu. bir müddet herkes küçük dilini yutup şaşkınlıkla sağına soluna bakmaya başladı ve birden panoramik restaurant'tan bağırtılar yükselmeye başladı.

    bağırtılar ne oluyor lan mealinde bir müddet devam ettikten sonra rahmetli ekrem kurt'un hatrına yerini sessiz bir sinire bıraktı. hiç kimse ekrem kurt için kötü bir şey söylemeye kendine yediremediği için kalabalık sessizce dağıldı ve bu olay hiç yaşanmamışçasına bir daha konuşulmadı.

    böyle etkisi olan bir adamdı rahmetli;
    (bkz: ekrem kurt)
App Store'dan indirin Google Play'den alın