*

resim
Davide Frattesi
Takım:Inter
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:İtalya
  • 76
    galatasaray sözlükte gömüldüğüne göre orta sahamıza ilaç gibi gelecek futbolcudur. bu sözlükte bok muamelesi gören elneny beşiktaş’a geldi, sonra gitti arsenal’da 2-3 sezon daha oynadı. josef de souza beşiktaş’ı şampiyon yaptı, bizde etebo falan oynuyordu. o tarihten beri sözlüğün orta saha konusundaki çizgisi hiç düzelmedi. umarım frattesi alınır.

    edit: asıl olay ismael bennacer’di. mustafa sarp’tan kötü futbolcu olduğu iddia edilen adam bir ara serie a’nın en iyi orta saha oyuncusu falan olmuştu.
  • 77
    gelmesi değil kaça geleceği önemli. çünkü interin yedek futbolcusu.

    bu sezon ligde 1 defa şampiyonlar liginde de 2 defa ilk 11 oynamış. geçen sezon da şampiyonlar liginde turlar geçildikçe süresi azalmış. sert rakiplere karşı güven vermiyor ki maçların zorluk derecesi arttıkça kulübeye gelmiş.

    adama çöp çekmiyorum ama 25-30 milyon euro sıkılırsa gendouziyi alan fenerden ne farkımız kalır.

    o paralara çıkılacaksa fabian ruiz olmuyorsa o kalibrede başka birisi getirilmeli.
  • 78
    iyi futbolcu, kötü futbolcu tartışmasından önce oyuncu sassuolo ve ınter'de arkasında savunma önünü tutan bir futbolcuyla oynamış ve taktiksel olarak buna yatkın gibi görünüyor. biz savunma önünde çift oyuncu ile oynayan ve 4 yıldır buna alışmış bir takım olarak hangi akla hizmet bu oyuncuyu gündeme alıyoruz. 3'lu sistemlerin beklerini 4'lu sistemde harcamak yetmedi şimdi aynı hatayı ortasaha seçiminde de mi yapacağız? biz ne oynuyoruz, eksiğimiz ne ve ne istiyoruz?
  • 79
    frattesi iyi oyuncu ama oynamayan oyuncu. inter'e transfer olduğu günden beri;

    90 lig maçının kadrosuna alınsa da sadece 16 tanesinde ilk 11 başlamış.

    27 şampiyonlar ligi maçının 10 tanesinde ilk 11'de yer almış.

    inter kendisini 32'ye aldı, şimdi transfermarkt değeri de düştü. yaş aldı. yedek oyuncu oluverdi. hangi akıl ve mantıkla 30 milyon €'lar konuşuluyor acaba? premier lig'in orta, alt sıra takımları falan verebilir bu parayı ama bize lazım mı tartışılacak bir profil için bu paraların normalleşmesini anlamıyorum. biz kalkıp berkan'ı 10 milyon'a satabildik mi mesela? satamazsın, oynamayan adamı aynı paraya satamazsın kolay kolay. inter'de de oynasa, italya milli takımının rotasyonunda da olsa satamazsın. belki karşına abdullah kavukcu çıkarsa allah yüzüne güler işte.
  • 80
    o kadar inter maçı izledim bir kere gözüme çarpmadı. tek hatırladığım geçen sene inter-barcelona maçının 99. dakikasında gol attığında deliler gibi sevinmesi.
    yani alınırsa izlemediğim adam için yorum yapamam. lakin yüksek tutarlar ödenirse çok eleştiririm.
    vereceği performanstan bağımsız eleştiririm. artık yeter har vurup harman savurmak.
  • 81
    fratesi’nin olmak istediği oyuncu = mctominay. orta sahadan gol katkısı verebilecek bi oyuncu. bu yönüyle çok çok az da olsa fabian ruiz’e benziyor. fakat fabian daha komple ve teknik bir oyuncu.

    frattesi’yi alıyosan arkasına 1 tane sağlam 6 bi tane de oyun kurucu 8-10 alman şart oğlu şart. yani frattesi-torreira-yunus anca ligde iş yapabilecek bi üçlü. avrupa’da çok sıkıntı yaşanır bu üçlüyle malesef.

    30 milyon verdiğim oyuncu yanına 2 tane daha oyuncu alınmasını gerektiriyorsa ben almiyim. ya da sağlam bir 6 numara çekip sara’dan sağ iç faydalanmaya çalışayım. 2. seçeneğin olmayacağını bildiğimize göre…
  • 82
    transfer komitesinin çapını düşününce alınabilirliği en yüksek futbolcu kendisi gibi duruyor. inter verdiği 30m euroyu kurtarma derdinde 20-25 m euro aralığında bir paraya gözünün yaşına bile bakmadan satar. sassuolo sağa sola kiralayarak bir kaç sezonda kendi oynatarak verdiği paranın iki mislini kazandı. şimdi asıl mesele 18 m euro verdiğimiz ve championship performansının yanına bile yaklaşamamış sara'yı satıp bu arkadaşı alacaksak ve yanınada hava topu karşılama ve adam yeme meziyetleri bulunan birisini monte edeceksek buna kimse hayır diyemez, sara'dan daha tempolu, dikine gidebilen, defansif meziyetleri ve gole yatkınlığı sara'dan çok daha iyi, fizik kalite olarakta sara'dan 2 gömlek üstündür ha yok sara kalacak bu arkadaşıda alacaksan orada bir durmamız lazım. prime barcelona bile arkada çakılı 1.90 lık busquetsle oynuyordu sen kimsin derler.
  • 85
    son 3 sezonda sırasıyla 1500, 2000 ve bu sezon da şuana kadar 500 dakika oynamış yüzyılın en iyi orta sahası. öyle iyi ki inter'de 3 sezonda maç başı 30dk boyunca formasını kimselere kaptırmamış. 30-35m euro falan konuşuluyor, böyle adama takımı 35 istiyorsa 40 verip indireceksin ki çil yavrusu gibi dağılsınlar. öte yandan veteran hakan çalhanoğlu tek sezonda frattesi'nin inter kariyeri kadar oynamış ama önemli olan işlev. hem milli takımda da kulüpteki gibi oynamıyor, istemezük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın