resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 3276
    maalesef nelsson ile uyumlu olması imkansız çünkü nelsson sorumluluk alıp oyun kurmaya yardım etmiyor. nelsson aldığının çoğunu yanındaki stopere verip sadece savunmasıyla ilgileniyor. marcao ile nelsson uyabilir, hatta marcao ile luyindama da dengeli oluyor fakat nelsson zaten oyunu kurmaktan kaçıyor. luyindama da zaten bu işte iyi değil, olmasını da bekleyemezsiniz. bu mustafa muhammed'den halil dervişoğlu olmasını istemek gibi.

    bu adam başka takımda olsa çok daha iyi oynar. gayet iyi stoper ama siz gidip hadi luyindama oyun kur çünkü bizim takımda oyunu stoperler kurmalı derseniz ve buna zorlarsanız hata yapar. beşiktaş welinton ve montero ile oynuyor. luyindama mı onlardan kötü stoper? adını çöpe çıkarttığımız falcao gittiği yerde 3 gol attı ayağının tozuyla. sorun oynamak istediğimiz oyunun luyindama'ya uyumlu olmamasıdır. ya bu adamı göndereceğiz ya da kendisine uygun şekilde sen oyun kurma, savunmanı yap diyeceğiz. ısrarla luyindama'dan bunu beklemek artık adamın suçu değil. aynı şekilde mustafa'dan da halil olmasını beklemek gibi. halil de mustafa olamaz.

    şu oyuncuları artık harcamayı bırakmalıyız. ya gidip marcao gibi birini bulacaksınız ya da luyindama'ya uygun oyun tasarlayacaksınız. bu kadar basit.
  • 3279
    kaptırdığı topun sebebinin ne olduğuna dair basit bir konuda bile taraftarımızı karpuz gibi ortadan ikiye böldüren futbolcumuz.

    sistemi eleştirmek ya da beğenmemek en doğal hakkımız ki ben de sahada neredeyse somut hiçbir şey göremiyorum ve beğenmiyorum ama allah aşkına şu adamın her maç en az bir, bazen iki- üç defa yaptığı en hafif tabirle saçmalıkları da başkasına yüklemeyelim. bunu da bir takımda tüm futbolcular kötü olamaz, öncelikle hoca suçludur diyen birisi olarak söylüyorum. lyundama bu hataları takımın sistemi yok ya da kötü diye yapmıyor; koyun liverpool, city veya bayern'e yine yapar. çünkü adam iflah olmaz bir top kaptırma uzmanı ve hiç ders almıyor. topu ayağından 1 metre açması gereken 3 metre açan, hiç sebep yokken ve son adamken çalım deneyen oyun aklı çok düşük birisi. keşke adam kaçırsa, markajı iyi yapamasa... yani bildiğimiz defans oyuncusu hataları yapsa da başkalarını suçlasak.

    lyundama kötü bir savunma oyuncusu değil sadece kötü top süren, topla arası iyi olmayan biri. bunu söyleyince lyundama'yı kötü bir oyuncu yapmıyor ve sorumluluğu üstünden atarak da başkasını suçlamamış oluyoruz. nellson, alparslan ya da marcao neden onun gibi basit hatalar yapmıyor. onlar da bu takımın oyuncusu. demek ki sorun lyundama'nın oyun aklında..
  • 3280
    bu adam alındığında hoca tam olarak böyle bir oyuncu arıyordu. tandemde bulunan oyuncunun biri teknik, ayağı iyi olsun, diğeri de havadan karadan ne top ne adam geçirten fizikli, atletik birisi. yönetim de bu profillere uygun 2 kişiyi aldı getirdi.

    bunlardan birisi marcao diğeri de boss. sorun sonradan hocanın tandemdeki 2 oyuncunun da teknik olmasını istemesinde. 8 milyon verdirdiği adamı zararına satamıyor. kimse de elim sakatlığından sonra bizim verdiğimiz paraları vermiyor. bu yüzden yerine nelson alındı zira.

    sene sonu vedalaşılacaktır.

    kaliteli stoper.
  • 3281
    eskiden top ayağına geldiğinde korkardık fakat top rakipteyken süper oynuyordu. şimdi her iki durumda da büyük hatalar yapıyor. pozisyon alma becerisini tamamen kaybetti. daha önce trabzonspor maçında da fotoğraflarla analizini yapmıştım birkaç arkadaş sağ bekin arkasını kapattığını iddia etmişti. sağ stoperin öncelikli görevi sağ stoper bölgesini savunmak. luyindama bu bölgeyi sık sık kaybetmeye başladı.
  • 3282
    kaan kural'ın bir tespiti vardı. ''sosyal medyada çok tehlikeli bir şey olmaya başladı. mesela adam gömleğin güzel demiyor da daha dikkat çekici bir yorum olsun, sayısız yorumun arasından sıyrılsın diye 'abi gömleğinin ışığı vs. vs. vs.' diyor.''

    luyindama bu takıma dün gelmedi. sakatlık öncesi, sonrası oynadığı iyi kötü bir dolu maç var. marcao'nun kırmızı kart gördüğü maçın ardından o maçtaki performansı ortada. ama hala ayağı kötü vs. deniyor. direkt böyle de dennmiyor, süsleniyor bu cümle, abartılıyor. mesela ne kadar kötü ayağı? konyaspor'daki ahmet çalık'tan daha mı kötü mesela?

    luyindama fazla cüsseli bir adam ve ilginçtir buna rağmen çok atlet. zaman zaman topla ilişki konusunda sıkıntı yaşıyor bunu inkar edemem. çok iyi bir ayağı var da demiyorum ama söylendiği kadar kötü değil. üstelik saha görüşü de özellikle dikine toplarda baya iyi. bu fizikte olan bir stoperde bu ligde pek görmediğim kadar iyi hatta. ayağı kötü diye en çok eleştirildiği maçlardan biri olan 26 eylül 2021 galatasaray göztepe maçında asist yapıyordu attığı dikine topla.

    pas becerisi, saha görüşü, top kontrolü bir stoperde -en azından bana göre- aranacak ikincil özelliklerdir. ciddi bir hatayla golü yedirdiği 26 eylül 2021 galatasaray göztepe maçında halil'i paspas eden de yine kendisiydi.

    luyindama gönderilebilir, ben olsam göndermem, ben kullanırım ama hocanın kararına saygım var, gönderilebilir. zaten sözleşmesi de bitiyor fakat biz kendimiz ne sanıyoruz gerçekten çok merak ediyorum. ozan'ın boyu kısa, denayer'in boyu kısa, luyindama teknik değil... bakmayın şimdi marcao'nun övüldüğüne, iki hata yapsın bakın neler denecek ona da. zamanında dendi çünkü. peki biz hiç kendimize daha geniş bir açıdan bakıyor muyuz? bizim nasıl kötü bir oyunumuz ve organizasyonumuz var da bireysel meziyetlerin sergilendiği anlar hariç her oyuncu kötü görünüyor, daha bir tane oyuncuyu bile takım halinde yukarı taşıyamadık diyor muyuz?

    luyindama'nın olumlu özelliklerini parlatıp da olumsuz yanlarını, eksiklerini daha önemsiz hale getirebileceğimiz bir plan aramak yerine neden sürekli oyuncuların sıfır hata yapması gereken bir düzen peşinde koşuyoruz biz?

    isteyen kişiyle açalım maçı izleyelim tekrar, 26 eylül 2021 galatasaray göztepe maçında ilk yarıda nefis bir oyun oynadı luyindama. rakibe zamanında bastı, döndürmedi, fiziğini iyi kullandı. ama bir top kaybetti ve gol yedik, ardından da ıslıklanıp devre arasında oyundan alındı.

    geçen haftanın en beğenilen entryleri arasında harika bir lampard entrysi var. lampard, chelsea'nin başındayken kötü sonuçlar aldığında genç takımız vs. diyordu. aynı genç takım, aynı sezon şampiyonlar ligini kazandı hoca değişiminin ardından. bu takımın sorunu teknik heyettir. ben luyindama taraftarı değilim, ben galatasaray taraftarıyım. galatasaray iyi olacaksa luyindama hemen gitsin ama bu adam geçen hafta yoktu, kayserispor bize 3 attı. bu hafta göztepe yerine daha dişli bir takım olsa belki o da atacaktı. oyuncular değişiyor ama sahada olan biten değişmiyor. bakın mesele skorlar değil, konyaspor 10 kişi trabzon'u yenemedi geçen hafta, dahası maçı da kaybedebilirdi ama o konya 30 şut attı trabzon kalesine ve en az 20'si pozisyon şutu.

    3 senedir pasla çıkmayı deniyor galatasaray. 3 senedir galatasaray'a baskı yapan her takım galatasaray'ı çıkartmıyor. koskoca 3 senede bir tane alternatif plan geliştirilemez mi? sürekli oyuncular değiştiriliyor ama sahada olan hep aynı. keşke sorun luyindama olsa da tek transferle halletsek tüm sorunu ama sorun o değil.
  • 3284
    bu kadar iyi bir tackling yeteneği olup, fiziği bu kadar iyi olan ve fiziğine göre hızı standartların üzerinde olan bir oyuncu ancak ve ancak kendini böyle değersizleştirebilir.
    topla oynadıkça değersizleşiyor ama bunu yapmaktan asla vazgeçmiyor.
    halbuki biraz basit oynasa bütün iyi özellikleri elmas gibi parlayacak.
    (bkz: 26 eylül 2021 galatasaray göztepe maçı)
  • 3296
    luyindama ile ikili mücaedeleye girmekten daha kötü bir şey varsa o da 88. dakikada oyuna girmiş luyindama ile ikili mücaeleye girmektir. normal bir luyindama'ya karşı zaten ikili mücadele kazanamazsınız, ancak 90 dakikadır sahadaysanız ve luyindama oyuna az önce girmişse bu sefer ikili mücadeleye girdiğinizde madara olursunuz. 30 eylül 2021 marsilya galatasaray maçı performansına biraz da bu gözle bakmak lazım.

    peki ikili mücadele azmanı olmak çok çok iyi bir stoepr olmaya yeterli mi? bence yetersiz. çünkü luyindama'nın pozisyon bilgisi eh işte kıvamında, öyle üst düzey değil.. iyi çizilmiş hücum setleri ile hata yapabilen ya da kolay bir şekilde ekarte edilebilen bir stoper. durum bu olunca o azmanlığın etrafından dolaşabiliyorsunuz ki anadolu takımları bazen bunu bize yapıyorlar.

    peki marsilya bunları neden yapmadı? çünkü luyindama zaten 8 dk oynadı ve ekstra stoper olarak oynadı. maça ikiliden biri luyindama şeklinde başlasaydık dün akşam farklı bir senaryo izlerdik, bu başlıkta da farklı şeyler yazılıyor olurdu. en basit örneğini vereyim; luyindama'nın topla arasının iyi olmadığını fark edecekler topla her çıkmaya çalıştığımızda kasıtlı luyindama'ya pas kanalı oluşturacaklar ve o pası attığımız gibi luyindama'nın üzerine koşacaklarıdı. çünkü anadolu takımları tam olarak bunu yapıyorlar. bununla ilgil twitterda video dönüyordu, adamlar bayağı bildiğin topu luyindama'ya at nolur diye bağıran bir pas kanalı açıyorlar. diğer taraflar iyi kapatıldığı için o kabak gibi açık yere mecbur atıyorsun topu sonra allah ne verdiyse luyindama'ya koşup hataya zorluyorlar. luyindama'nın da zaten topla oynamayı, topla gereksiz işler denmeyi seven bir yapısı var. durum böyle olunca maden oluyor orası. yoksa futbolla azıcık arası olan bir antrenörün luyindama'ya geriden oyunu sen kuracaksın demesi mümkün değil.
  • 3297
    mevcut sistemimizde top stoperdeyken bekler çizgiye bitişik şekilde metrelerce ileride konumlanıyor. stoper eğer teknik değilse ayvayı yedi çünkü önde basan rakibe o top kaptırılır. bu sorunu orta saha oyuncuları da yaşıyor. çünkü böyle yerleşiyoruz ama kimse oyun sıkıştığında inisiyatif alıp pas istasyonu olmuyor. marcão-nelsson ikilisi o yüzden daha etkili gözüküyor ama 30 eylül 2021 marsilya galatasaray maçının 2. yarısında marseille önde basınca onlar da yetemedi. yetemezdi de zaten.

    peki luyindama tipinde bir adam ne akla hizmet transfer edildi? az da değil, o ffp şartlarında 8 milyon avro saydık.
  • 3299
    sözleşmesinin ocak ayına girmeden bir an önce yenilenmesi lazım. ayağı çok iyi olmayabilir ancak özellikle avrupa maçlarında rakibi karşılama oyunu oynuyorsak luyindama'dan iyisi yoktur. ocak ayına girdiğimiz an başka kulüpler ile görüşebilecek. maaşı zaten düşüktü o yüzden bu kadar düşünmeye gerek yok, kendisi yatırım yaptığımız bir oyuncu ve stoper yaşı olarak henüz genç. direkt sözleşme yenilenmeli.
  • 3300
    ayakları kötü laftası üzerine nasıl yapıştı neden yapıştı anlamıyorum.

    oyun kuracak bir stoper değil evet ama bu adam topa bomba muamelesi yapan birisi olmadı hiç. gayet isabetli uzun toplar atabiliyor ara ara savunma arkasına çok güzel toplar atabiliyor ters kanada uzun atabiliyor. bu nasıl ayakları kötü olmak oluyor ben anlayamıyorum.

    oyun kurulumu için yetersiz dersek eyvallah ama ayakları kötü demek bence dama için doğru bir söylem değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın