*

  • 2
    turda en sevdiğim tenisçilerden biri. zorlayınca vahşi muslera'ya benziyor. arjantinli bir atp oyuncusu. 33 yaşında...

    birkaç sene önce 37.liğe kadar yükselmişti. kariyerinin zirve noktalarından birini 2014 oeiras atp turnuvasında görmüştü. finalde top7 tenisçisi olan ve oyununu çok beğendiğim berdych'i yenerek şampiyon olmuştu. hem de ilk seti 6-0 kaybetmesine rağmen... https://www.youtube.com/watch?v=MmSAsibCXTs + ¤

    rallydeki ilk vuruşlarda kolay kolay winner üretemeyen, az basit hata yapan, aşırı mücadeleci, savunmacı, sabırlı bir oyuncu. servisleri iyi değil. backhandi iyi. genelde kontra vuruşlarla winner üretiyor. vuruş çeşitliliği çok fazla, file önü oyunu çok iyi ama oyun stili gereği fazla file önüne gelemiyor. atp world tour'un resmi sitesinde en iyi derecesi 50.lik diyor ama bu bilgi yanlış. 2012 mart'ında 37.liğe kadar yükselmişti.

    en iyi olduğu kort toprak kort. sert olmasa da etkili vuruşları rakibi bol bol hataya zorlar. gerek ayak dibine attığı derin toplar gerekse ani tempo değiştirmeleriyle etkili olur. taktisyen bir oyuncudur. puanları inşa ederek kazanır. yetenekleri sınırlı bir tenisçi ve rakibi hataya zorlayıp direnerek mücadeleyle kazanan bir oyuncu. çok disiplinli ve mücadelecidir. güçsüz ama tekniktir. eskiden aşırı hızlı ve çevikti ama artık tenisi bırakma yaşını bile geçtiğinden bu özelliği körelmeye yüz tutmuş durumda...

    bugün de marsel ilhan ile heilbronn challenger ikinci turunda mücadele edecek. maçta çok daha sevdiğim oyuncu olan berlocq'u destekliyorum. umarım eski formuna yakın zamanda döner. geçen hafta final oynayarak biraz sinyallerini verdi. dün de tipsarevic karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. toprak challenger kralı hala zamanın var.
  • 3
    kendisi hakkında son entryi yazdığımdan beri geri dönüşünü devam ettiriyor. son olarak fransa'da iyi bir challenger'ı challenger tarihinin en iyi final performanslarından birini sergileyip steve darcis gibi oyuncuyu finalde eze eze yenerek kazandı. ilk 90'a tekrar girdi. atp finaline çıkıp ilk sette top7 tenisçisi berdych'e 6-0 yenilip oradan delirerek maçı kazanıp şampiyon olacak kadar yüreklidir.

    bu da şampiyonluk puanı, zaten darcis'in maç bitince cebindeki topu çıkarıp yere atarkenki hali bile maçta berlocq'un performansının acayipliğinin göstergesi:
    http://www.atpworldtour.com/...lois-challenger-2016
App Store'dan indirin Google Play'den alın