• 1
    sporu meslek edinen veya bir süre fitness ile uğraşan hemen herkesin örneklerini hayranlıkla izlediği ve antrenmanları uygulayanlar hakkında abi bunlar insan değil ya , lan bu ne yapıyor ya gibi tepkiler vermesine şahit olabileceğiniz antrenman sistemidir.

    ülkemizde de bulunan ancak ne işe yaradığı bilinmeyen, genelde küçük çocukların maymun gibi bir ucundan öbür ucuna anne babalarının yardımıyla gidip geldiği parklardaki aletleri hatırlarsınız. temel olarak bu ve buna benzer her türlü alet yardımıyla veya vücut ağırlığınızı taşıyabilecek heryerde bir nevi aletli cimnastik şeklinde insan vucüdunun limitlerini zorlayan bir antrenman sistemidir calisthenic antrenman... denge ve güç çok önemli olmakla birlikte calisthenic çalışan sporcunun beslenmesine de dikkat etmesi gerekir. yalnız belirtmekte fayda var harika bir vücut vadetmesine rağmen çok ama çok ağır bir antreman sistemidir. çok iyi bir ısınma yapılmadan uygulanmaya çalışıldığında kaslarda derin hasarlara yol açabileceği söylenmektedir.

    tarihi greko-roman cimnastiklerine kadar dayanan calisthenic antrenmanlar antik yuyanda başlayan ve gelişen bir sistemdir. ilk defa thermopylae savaşından önce sparta'lı savaşçıları gözleyen pers gözcülerinin raporlarında yer almıştır.

    alman cimnastik eğitmeni friedrich ludwig jahn'ın öğrencileri tarafından amerika birleşik devletlerine getirilmiştir. aynı zamanda catherine beecher ve dio lewis 19. yüzyılda kadınlar için hazırladıkları beden eğitimi programında yer almıştır.

    aşağıda bazı calisthenic workout örnekleri mevcuttur.

    http://www.youtube.com/watch?v=6vW07ut0cKU

    http://www.youtube.com/watch?v=ymuszoajSsg

    http://www.youtube.com/watch?v=m6UALRlYxYk

    http://www.youtube.com/watch?v=RBxRxP8OccM

    peşin not: evde misafir varken veya parklarda yaşlı teyzeler varken falan yapıp insanları korkutmayın lütfen...*
App Store'dan indirin Google Play'den alın