• 1
    futbolu bilgisayar oyunlarından öğrenmiş, bırak çim ya da toprak sahada amatör futbol oynamayı halı sahada bile yeterince futbol oynamamış tek bildiği yarı sahanın deniz tarafına bakan çeyreği gibi sikko sikko isimli twitch, youtube, discord kanallarını izleyip fikir sahibi olmak olan yeni nesil bi halta benzemeyen taraftarı adlandırdığım terim. bunlar ne mahalle maçı, ne okul turnuvası, ne sokak arasında top oynamak, ne kahvede dayılarla maç izlemek, ne deplasman otobüsünde koridorda yatmak gibi ömrü uzatan aktiviteleri yaşamamış insanlardan oluşuyor. tek bildikleri twitterda gündem olmuş. ee yani?

    ayrıca bu sendromlu arkadaşlar ülkenin şu anki genel durumu gibi muhakeme yeteneğinden yoksun, manipülasyona son derece açık güdülmeye çok elverişliler. bu arkadaşların çoğu ne insan yönetmiş ne iş hayatından haberi var, ne insan tanıyor. adamlar sanal alemde onu gönder, bunu gönder, şunu gönder sürekli gerçeklerle alakasız şekilde tüketme üzerine yaşıyor hayatlarını.

    futbolcunun teki hata yapıyor bunu gönderin, çöp, sene sonu üçe bakmadan satılsın. lan dingin insan, sen iş hayatında bi hata yaptığında patronun seni kapı önüne mi koyuyor her seferinde? yok ki böyle düşünceler heriflerin hayatlarında. hayatı tanımamış adamlar. ne olacak ki 100 kelime ile hayatlarını geçiren insanlar. mesela hodor kitabı gibi 5 paragraf aynen yazsam bunlar anlarlar bunu.

    aynen. aynenn. ayneen. aynennn. aaayneen. aaaayneeennnnn. aynen. aynen. sıkıntı yok.

    şu okaaaaan okaaaaan diye bağıran angut var ya daha güzel tarif edilemez bunlar. şu veriz messi diyen dallama gibi göt olacak hepsi ama bize de eziyet oluyor. şahsen ben çoğu zaman yazılanı okumuyorum sözlükte. zaten sözlüğün hali ortada. kendim gibi 3-5 arkadaşım ile biraz sohbet muhabbet o kadar.

    yav emenike bu futbol bu kadar kafayı takacak kadar önemli bir şey değil lan hayatsızlar. işi, gücü, sorumluluğu olan insanın uğraşacağı şey mi bunlar?
App Store'dan indirin Google Play'den alın