• 36
    rezalet bir takasa imza atmış takım. eğer harden’ı almak için kyrie irving’i verselerdi ayakta alkışlardım ama kyrie’nin durumu belli bile değilken takasta takımın tek elle tutulur ve önemli bir yıldız adayı pivotu jarrett allen başta olmak üzere bench’in çok önemli iki oyuncusu ki bunlardan birisi geçen sezon takımın en iyilerinden olan taurean prince ile kyrie’nin ne yapacağı belli değilken hemen her maç benchin en önemli skor yükünü çeken (neredeyse maç başı 20 sayı ort.) caris levert‘i kaybettiler. basketbolu sadece isimlerden ibaret sananlar takım mükemmel oldu diyecektir ama sonuç tam bir rezalet.

    yarın öbür gün kyrie restini çekip ben oynamıyorum artık derse ne yapacaklar çok merak ediyorum.
  • 30
    nba 2020-2021 sezonuna kariyerindeki ilk profesyonel koçluk deneyimini yaşayacak steve nash ve yanında mike d'antoni, amare stoudemire gibi isimlerden oluşan sağlam bir staff ile başlayacak doğu konferansı takımı.
    brooklyn nets off-season'u sakin geçiren takımlardan. joe harris'i takımda tutup los angeles clippers'tan landry shamet'i luke kennard karşılığında takıma kattılar. ayrıca 1 senelik kontratla jeff green ve 57.sıradan power forward reggie perry takıma katıldı.
    her anlamda kyrie irving, kevin durant, joe harris, spencer dinwiddie, caris lavert gibi parçalarla çok sağlam bir hücum takımı oluşturdular. savunma anlamında jarrett allen, deandre jordan, kevin durant ile vasatın üstüne çıkabildikleri sürece doğu'nun şampiyonluk adaylarından biri olacaklardır.
    kağıt üzerinde kaliteli bir hücum takımı olsa da nets ile ilgili kafamda birkaç soru mevcut: birincisi kd'nin aşil sakatlığından nasıl döneceği, ki kd yüzde 75 80'ler seviyesinde bile olsa normal sezonda nets için hayli hayli yetecektir düşüncesindeyim; ikincisi, kyrie'nin sık sakatlıkları ve değişken mental durumunun staff tarafından ne kadar iyi yönetileceği; üçüncüsü geçen sezon bubble'da çok iyi bir oyun ortaya koyan lavert'in kd ve kyrie'nin takıma katılmasıyla yeni rolünü ne kadar benimseyebileceği.
    soru işareti çokluğu karşısında yetenek baremi bu denli yüksek olan bir takım her türlü sonuca açık gibi duruyor. bakalım bu denli nitelikli ve potansiyelli bir takım ve koça sahip nets'in sezon içerisinde gidişatı nasıl olacak.
  • 32
    enteresan bir hamle yaparak, kyrie irving'i kaybetmeden kadrosuna james harden'ı katan takım.

    şimdi işin ilginç tarafı benim bildiğim kadarıyla basketbol tek topla oynanan bir spor. sizin elinizde topla oynamayı seven üç adet süper star var. bu paylaşım nasıl olacak allah aşkına çok merak ediyorum. her hücum öncesi taş-kağıt-makas oynayarak kimin topu kullanacağına karar verecekler herhalde.

    bu arada bench katkısı olarak inanılmaz zayıfladıklarını düşünüyorum. verdikleri draft picklere bakacak olursak da, bu sene ya şampiyonluk ya hiç demişler adeta.
  • 51
    iki maçtır üst üste cleveland cavaliers tarafından tokatlanan takım. bu sabaha karşı oynanan maçı da cleveland 125-113 kazandı. james harden takası sonrası her şeye kağıt üzerindeki isimler olarak bakan bazı arkadaşlara bu maç özelinde birkaç istatistik vermek istiyorum.

    brooklyn %52 ile şut isabeti bulduğu bir maçı kaybetti. bu normal şartlarda bir maçı çok rahat kazandıracak bir yüzdedir. kaybetmelerinin en temel sebebi de şu istatistik; maç sonunda brooklyn toplam ribaund 29; cleveland 50.

    cleveland’ın 3 uzununun istatistikleri;

    larry nance jr. 7/11 şut 15 sayı 10 ribaund
    andre drummond 8/13 şut 19 sayı 16 ribaund
    jarrett allen 7/9 şut isabeti 19 sayı 6 ribaund

    bu takımın bu sene bu savunma ve pota altıyla işi çok zor. seneye spencer dinwiddie’nin oyuncu opsiyonunu kullanması düşük bir ihtimal. bu durumda takımda bulunan üç süper yıldız + joe harris ve deandre jordon 150 milyon doların üzerinde maaş yüküne sahip olacak. landry shamet dışında tek bir bench oyuncuları olmayacak. alabilecekleri oyuncular ancak minimum kontrat ile veteranlar olabilecek veya joe harris’i uzun bir oyuncuyla takas edecekler ama o zaman da altıncı adamı bulmaları zor. kadro mühendisliği açısından steve nash’i zor bir süreç bekliyor olacak.
  • 59
    lamarcus aldridge hamlesi her ne kadar etkileyici gibi gözükse de, sanıldığı kadar görkemli değil. toplama kampı gibi oldu takım. ben hâlen bir çember savunucuya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.

    play off'lar, normal sezona benzemez. er meydanıdır orası. bu takımın hücum gücü inanılmaz seviyede ama ya savunma?

    bence kimin şampiyon olacağını lebron james ve anthony davis'in sağlık durumları + andre drummond'ın hangi takımı seçeceği belirleyecek.
  • 52
    james harden eklemesi öncesi çok daha derin, renkli ve versatil bir oyuncu grubuna sahipti. bilemiyorum mümkün müydü ama harden-kyrie irving kafa kafaya takası nets adına kesinlikle daha iyi olurdu.

    yan parçaları yeteri kadar iyi olmayan ya da rakiplerine göre yetersiz olan hiçbir takım basketbolda başarı kazanamamıştır. süperyıldızlar eyvallah fakat asıl farkı yaratan kısım o backup isimler. kadro derinliği ve oyuncu grubu çeşitliliği çok şey demek. ayrıca şu nüve dahi nba'de şampiyonluk kazanamamıştı, sakatlıklar haricinde kimya ve mühendislik der susarım:

    shaq - karl malone - rick fox - kobe - gary payton, yanında horace grant ve derek fisher (fox, grant ve malone'un son sezonlarıydı) :(
  • 58
    ortalama 119 sayi atip 115 yiyen takim. mac basi 115 sayi ile ligde en cok sayi yiyen 5.takim konumundalar.

    harden superyildiz. savunmasi kotu olsa kafi ama savunma yok. deandre eski gunlerinin uzaginda. tabi bunlar tolere edilebilir durumlar. tek dertleri bi pota alti koruyucusu deniyordu.

    griffin hamlesi geldi. griffin yoklari oynayan bi oyuncu idi. su anki mesut ozil'in x3 kat kotulestirilmis hali. bu hamleyi yapmalarinin tek sebebi ''ya simdi bir sampiyonluk adayi takima gider, basa bela olur'' dusuncesi idi. savunma zaafini daha da artiran bir hamle dedi uzmanlar. simdi de aldridge hamlesi geldi. griffin mevzusuna benzer. getirisi az ama savunmada yoklari oynayan bir oyuncu daha. tabi ki bunlari illa secerek almadilar. serbest oyuncu piyasasina dusen firsat transferleri idi. sampiyonluk adayi takimlar isme bakip, maas butcelerinde yeteri kadar bosluk varsa bir sekilde almaya calisiyorlar bu oyunculari.

    nba cok degisti. sadece atarak sampiyon olunmaz gercegini degistirmek icin gelen bir nets bakalim neler yapacak.
  • 62
    kevin durant'in dönmesiyle beraber tekrardan ivme yakalayan ve power rankingde yukarılara tırmanan takımdır. nba'de normal sezonun son 1 ayına girilmişken brooklyn'in doğu'da ilk 6'dan yalnızca 3 galibiyet uzakta bulunması beni heyecanlandırmaktadır. nets sempati beslediğim veya bu sezon için şampiyonluk adayım olan bir takım değil fakat play-in oynamaksızın, örneğin 6. olarak, play-off yapmaları halinde olası bir nets - bucks veya nets - 76ers eşleşmesi doğu ilk turu için muazzam bir görsel şölen sunacaktır. aksi halde ise play-in'de hem ne olacağı belli olmaz hem de bana kalırsa nets'in doğu 1.'si -muhtemelen heat- ile eşleşmesi bucks veya 76ers eşleşmesi kadar heyecan verici olmayacaktır.

    nets'in ilk 6'ya girmesi de cavs'ın all-star arasından sonraki berbat formu göze alındığında hiç de az bir olasılık değil. kalan 14 maçlarının yalnızca 5'i deplasmanda ve yalnızca 24 ile 27 mart'ta oynanacak heat ile grizzlies deplasmanları arka arkaya. hem arada 3 gün olması hem de çok uzak şehirlerde olmamaları brooklyn için avantaj. onun haricinde bu 14 maçlık sekansta bence kaybedebilecekleri 17 mart'taki dallas mavericks, 22 mart'taki utah jazz, 24 mart'taki memphis grizzlies, 27 mart'taki miami heat ve 1 nisan'daki milwaukee bucks maçları mevcut. kalan takımlara maç vereceklerini düşünmüyorum. 9-5'lik bir senaryo da kendilerini ilk 6'ya atmalarına yeterli olabilir.

    (bkz: nba 2021-2022 sezonu)
  • 61
    pg: kyrie irving, patty mills, jevon carter
    sg: james harden, timothe luwawu cabarrot, cameron thomas
    sf: joe harris, bruce brown, deandre bembry , sekou doumbouya
    pf: kevin durant, james johnson, lamarcus aldridge, paul millsap
    c: blake griffin*, nicolas claxton

    2021 offseasonunda yaptığı eklemelerle gücüne güç katan takım. yapılan eklemeler sonucunda çatlak kyrie irving için iyi bir alternatif, forvet rotasyonuna james johnson ve paul millsap gibi savunma yönü kuvvetli oyuncular eklendi. üstüne kalp rahatsızlığı yüzünden geçen sezon basketbolu bıraktığını açıklayan lamarcus aldridge'i yeniden döndürdüler. bu sezon 1.tur 27. sıradan draft edilip summer league'de en iyi oyuncu seçilen cameron thomas'ı da ayrı merak ediyorum.

    yapılmayanlara gelince; halen iyi bir çember savunucuları yok. nicolas claxton fena bir savunmacı değil aslında ama fiziği yetmiyor. forvet rotasyonuna alınan oyunculardan biri yerine * minimum kontrata dewayne dedmon tarzı bir oyuncu bence brooklyn nets'in çok işine yarardı. olası bir philadelphia 76ers eşleşmesinde joel embiid başlarını fena halde ağrıtabilir. jahlil okafor'u takas ettikten birkaç gün sonra serbest bıraktılar. şu uzun yokluğunda şans verilebilirdi bence. bunun yanında guard rotasyonunda da savunmacı diyebileceğimiz elle tutulur biri yok. timothe luwawu cabarrot playofflarda fazla dakika verilebilecek çapta bir oyuncu değil ancak steve nash geçen sezon guardlarının savunma açığını bir şekilde kapattı.

    bununla birlikte kyrie irving gibi her an arıza çıkartabilecek bir karaktere sahip olmaları ve kevin durant ile james harden gibi son yıllarda sakatlığa meyilli oyunculara dönüşen yıldızlara sahip olmaları bir handikap. ancak işler yolunca giderse 2022 yılı nba şampiyonu olacaklarını düşünüyorum. lakin şunuda söylemekte fayda var; şampiyon olsalar bile öyle kolayca olmayacak. miami heat yaptığı eklemelerle güçlendi, chicago bulls iyi kötü 3 allstarı bir araya getirdi, philadelphia 76ers geçen yılki gibi olmayacak. doğu çok güçlendi. hatta bence kawhi leonard ve jamal murray'nin sakatlıklarının ardından batıdan güçlü.
  • 27
    nba’in neden bu kadar eğlenceli ve çekişmeli bir lig olduğunun ispatı niteliğindeki takımdır.

    bundan yaklaşık 6 yıl önce, 37 yaşındaki kevin garnett , 35 yaşındaki paul pierce, 36 yaşındaki jason terry için ellerinde geleceğe dair ne var ne yok veren bir takımdı brooklyn nets.

    takımın new jersey’den brooklyn’e taşınması sonucu isim ve lokasyon değiştirmesiyle birlikte hissedarların sükse yaratmak istemesi ve büyük bir risk alması sonucu yapılan bu takas, bugün hala (belki de bugün itibariyle değişmiştir :) ) nba tarihinin en kötü takaslarından biri kabul edilir.

    nitekim takasa konu oyunculardan; kevin garnett yaklaşık 2 , paul pierce yaklaşık 1, jason terry ise 1 sezon sonra takımdan ayrıldı. içinde bulunduğumuz zamandan bakıldığında, brooklyn nets sadece imaj uğruna geleceğini yok etmiş ve sükse yapmak için getirdiği oyuncularla elle tutulur hiçbir başarı elde edememişti.

    garnett, pierce ve terry’nin sırayla takımdan ayrılmasından sonra; bir çok gazeteci ve yazar nets’in uzun bir süre toparlayamayacağını ön görüyordu. nitekim brooklyn nets bu üçlünün tamamen takımdan ayrılmasından sonraki ilk sezon olan 2015-2016 sezonunda sadece 21 galibiyet alabilmişti. 2016-2017 sezonunda 20, 2017-2018 sezonunda 28 galibiyet alan takım gelecek adına hiç bir umut vermiyordu. takım geleceğini (draft haklarını) çoktan gönderdiği için, yeni bir yapılanma da ufukta görünmüyordu.

    2018-2019 sezonu başlarken; 2013 yılında yapılan takasta brooklyn nets’ten ve daha sonraki sezonlarda bir kaç başka takımdan aldığı draft picklerini iyi kullanan boston celtics ligin en oturmuş genç kadrolarından birine sahipken üstüne bir de all-star oyun kurucu kyrie irving’i getirip şampiyonluk yarışında en güçlü yarışmacılardan biri olacağının sinyallerini verirken brooklyn nets adına hiçbir umut yoktu.

    sezona, los angeles lakers’ın beğenmeyip elden çıkardığı, basketboldan çok takım arkadaşlarını gambazlamasıyla ve medyatik ilişkileriyle gündem olan d’angelo russell dışında hiçbir elle tutulur oyuncu olmaksızın başlayan brooklyn nets, koç kenny atkinsonun etkisi ve biraz da doğu konferansının güçten düşmesiyle birlikte sezonu playoff sıralamasında bitirdi, nitekim ilk turda philadelphia 76ers la karşılaştığı seride 4-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

    bütün bunlar olurken brooklyn’den ve bir kaç başka takımdan aldığı draft pickleriyle kurduğu çekirdeği al horford, gordon haywardve kyrie irving gibi sağlam parçalarla tamamlayan boston celtics’te işler yolunda gitmemiş, kaprisli yıldız kyrie’nin dahiliyle bozulan takım kimyası, boston celtics’in 2.turda millwaukee bucksa 4-1 ile elenmesine yol açmıştı.

    2019 nba yaz döneminde ise, kader artık yön değiştirdi. nba finallerinde aşil tendonu sakatlığı yaşayan, ligin en büyük yıldızlarından biri kevin durant ve boston celtics’i karıştıran yaramaz çocuk kyrie irving; tercihlerini brooklyn nets’den yana kullanacaklarını açıklarken, d’angelo russell golden state warriorsun yolunu tuttu.

    kyrie’nin açtığı derin yaralar sonrası, boston celtics all-star kemba walker’ı kadrosuna katarken, takımın temel taşlarından al horford 76ers’a imza attı. takıma all-star olarak gelen gordon hayward ise boston celtics formasıyla çıktığı ilk maçında yaşadığı sakatlık sonrası, all star halinden çok uzakta.

    6 yıl sonunda, boston celtics yapmış olduğu gelecek yatırımının meyvesini (ki bu, bu yatırımı yapan her takım için bu meyve şampiyonluktur) alamayıp yeniden yapılanma sürecine girerken, bitti denen nets, boston’ın geçen sana pastasına çilek olarak getirdiği kyrie irving ve nba’in süper yıldızı kevin durant ile anlaştı. durant her ne kadar 1 yıl oynayamacak olsa da, 2,06 metre ve(tartışmalı bir konu, 2,06’dan uzun olmaması imkansız :) ) her yerden şut atabilen bir yıldız kesinlikle çok büyük bir silah. (bence tek bacağı kopuk olsa bile bu ligde fark yaratır :) )

    nba’in salary , draft ve free agent ilkeleri, bu ligi en çekişmeli ve en sirkülasyonlu lig yapıyor. düne kadar yüzüne bakılmayacak bir kulüp olan brooklyn nets, şimdilerde yeni bir güç odağı olmuş durumda.

    ne dersiniz, düne kadar boston celtics’in brooklyn nets’e tarihi kazığı olarak hafızalarda yer etmiş bu takasa şimdiki zamandan bakıldığında;

    hangi takım iyi ki bu takası yapmışız diyordur?
  • 8
    kris humphries ile 2 yıllık 24 milyon dolarlık kontrat yapmıştır. bununla birlikte ilk 5 başlayacak oyuncular içinde yıllık ücreti en düşük olan kişi 10 milyon dolar ile gerald wallace oldu.

    takım kadrosunda bulunan oyuncuların toplam maliyeti 390 milyon dolar.

    daha nba'de ilk yılında olan yeni bir franchise için çok büyük ve başar gelmezse altından zor kalkılacak bir yük.

    mesajlar sonrası edit: altından kalkılacak zor bir yük derken bu maliyetin ödenmesini kastetmedim aslında. takım sahibini prokhorov'un herhangi bir masraftan kaçınmayacağı da belli. işte yeni cba zaten bu durumları engellemek için yapıldı. artık gelecek yıldan itibaren vergi sınırının üzerinde olan takımlar sign and trade yapamayacak. zaten bu yıl için geçerli kural çerçevesinde lüks vergisi diliminde olan takımlar zaten transfer yapamıyorlar, sadece takas yapabilmelerine izin veriliyor. brooklyn nets'in bu şartlarda kadroyu çok fazla değiştiremeyeceğini düşünürsek işte gerçekten büyük bir yükün altına girdikleri net bir şekilde ortaya çıkıyor.
  • 57
    şimdi de lamarcus aldridge'i kadrolarına kattığı söyleniyor. bu yaptıkları artık lebron'u nasıl alt ederiz diye tüm nba'in aynı çatı altında birleşmesine benzedi.

    blake griffin hamlesi gelmeden bile şampiyonluklarını garanti olarak görüyordum, harden takası gerçekleştiği gün. durmadılar, önce blake eklendi, şimdi de lamarcus gelecek gibi duruyor.

    daha önce bunu yazdığımda (bkz: #3062649) ama benchleri çok zayıf vs diyen arkadaşlar vardı. bu iş artık bench meselesi falan değil, şu an nba'in en formda 10 superstar oyuncusunu sayacak olsan 3 tanesini takımlarında topladılar. böyle bir big3'yi kimsenin kurduğunu hatırlamıyorum. durant-thompson-curry ve bosh-wade-lebron üçlüsünde bosh ve thompson parçaları ilk 10'un dışında kalırdı o dönemde. ama kyrie-durant-harden üçlüsünün yanına deandre, blake griffin, lamarcus aldridge koymak sezonu bitirmektir oynanmadan. saçmasapan bir play off izletecekler bize sağ olsunlar.
  • 64
    nba playoffs 2022‘de boston celtics tarafından süpürülmüş takım. savunma yapmayı bilmeden ilerleyemeyecekleri zaten çok iyi bilinen bir şeydi ama boston savunmasına karşı üstelik robert williams olmadan ve şekilde toslamaları ve böyle aciz kalmaları beklenmiyordu tabi. taraftarları en azından takımın ortaya bir mücadele koymasını beklerdi ama şampiyonluk adına takıma gelen blake griffin ve goran dragic dışında kimse yoktu.

    james harden kaçıp kendini kurtardı. aslında ben simmons takım için çok ideal de bir oyuncu. ama şu haliyle ve şu biten sonla skandalların adamı kyrie irving takımda kalır mı büyük bir soru işareti.
  • 55
    1 şubat 2021 sabaha karşı oynanan maçta doğu konferansı sonuncusu washington wizards'a 149-146 yenildiler. ligin en kötü takımından nerdeyse 150 sayı yemelerini mi konuşsak, yoksa son 8 saniyede 8-0 seri yemelerini mi bilmiyorum ama birazcık savunma hamlesi yaparlarsa çok acayip bir takıma dönüşebilirler. ha onu nasıl yapacaklar mevcut kadroyla bilmiyorum gerçekten. yine de maçlarını izlemesi çok keyifli.

    bu arada irving'le millet haklı olarak çok taşşak geçti ortadan kaybolduğu zaman. 7 maç kaçırdı ve idmana çıkmadı. sonra aniden döndü geldi. geldiğinden beri de;

    29 sayı
    5 asist
    4 ribaund

    ortalamalarıyla oynuyor. %40 ile üçlük atarken, saha içi isabeti totalde %54. gerizekalı olmasa iyi basketbolcu aslında.
  • 2
    yeni şehrinde, yeni salonunda, yeni amblemiyle yepyeni bir kadro kurup kısa sürede başarılı olmayı hedefleyen ama vizyonu düşük bir genel menajer* ile takımla pek de ilgisi olmayan ama para babası bir takım sahibini* barındıran nba takımı.

    dün gece boyunca gerald wallace ile 4 yıllığına 40 milyon dolara anlaştıkları, ve takıma katmak üzere joe johnson için atlanta hawks ile görüştükleri yazıldı çizildi. tabi bir de deron williams konusu var ki bu onlar için birinci öncelik.

    başta joe johnson ile ilgilenmeleri deron olmazsa ikinci planlarıdır diye düşündürmüştü beni ama sonra hesap kitap yapınca aslında deron williams, joe johnson, gerald wallace, çaylak bir 4 numara ve brook lopez 5'ini bir araya getirebilirler. oyuncuların şu anki maaşları ve deron williams'ın da maksimum kontrat alacağını düşünürsek joe johnson takasında gitmesi muhtemel oyuncuları çıkardığımızda salary cap'in yaklaşık olarak 2 milyon dolar üzerine çıkıyorlar.

    burda şöyle bir önemli nokta var. salary cap'in 10 milyon dolar üstünden sonra lüks vergisi ödemeye başlar takımlar ki bu büyük bir yüktür. kalan 8 milyona ancak rookie ya da veteran oyuncular alabilirler. 1.5 milyon euro civarına oynayacak iyi veterenları da bulmak hayli zor.

    kadro olarak ilk 5'te çok iyi 4 oyuncu bulundurabilirler ama başarı bu takımla gelir mi? oluşacak bench kalitesiyle ikinci çeyrekleri nasıl oynarlar? bahsettiğim oyunculardan joe johnson mesela 2015te şu anki maaşının tam 6 milyon fazlasını alacak* hem de garantili. eğer kısa vadede başarı gelmezse böyle bir hamle takımın geleceğini de mahvetmeyecek mi?

    işte bu sorulardan dolayı her ihtimalde deron williams'ın orda kalmasına bir anlam veremiyorum. zorluyorum zorluyorum olmuyor arkadaş!

    (bkz: #comehomederon)*
App Store'dan indirin Google Play'den alın