• 1
    galatasaray spor kulübünün yapmaktan vazgeçmemesi gereken olay. ffp'nin en saçma kısıtlaması. sana bunu yasaklıyor, emekli olmuş adamlara imza parası yüksek maaşla seni daha da batırıyor.

    bu sezona bakalım.

    bonservisle aldığımız oyuncular: mauro icardi, davinson sanchez, kerem demirbay, kaan ayhan

    bonservissiz veya kiralık aldığımız oyuncular: tete, zaha, ndombele, ziyech

    verimleri belli hepsinin. açmaya gerek yok daha fazla. elbette istisnalar olur, buraya biri gelip bonservisle gelip katkı sağlamayan bonservissiz gelip tarih yazan adam da söyleyebilir. ancak istisnalar kaideyi bozmaz. iyi oynayan, formda kaliteli adam kulüpsüz kalmıyor. kolay değil kontratı bitecek, kulüpsüz olacak, eylül ekime kadar bomboş tatil yapacak sonra gelip katkı verecek. olmuyor işte. kurtuluş bonservis ödemekte.
  • 3
    dünyanın en saçma önermesi. neden böyle genellemelere ihtiyaç duyuluyor anlayamıyorum.

    diyelim ki x oyuncusu. kontratı bu yıl bitiyor. adam bonservissiz olduğu için almıyoruz.
    diyelim ki yine aynı x oyuncusu. kontratı 5 sene sonra bitiyor. adam bonservisli olduğu için y bonservisle adamı alıyoruz.

    sen yeter ki, adamsız kalıp, son saniye menajerlerin eline düşme. eğer istediğin oyuncunun sezon sonu kontratı bitiyorsa, oyuncuyla anlaşmandan daha doğal bir şey yok.
  • 5
    yıllık 5 milyon euro’dan 4 yıllık sözleşme, menajer komisyonu, imza parası falan vereceğin oyuncunun maliyeti 25 milyon. 15 bonservis verip 2 milyona sözleşme imzalayacağın da aynı paraya geliyor. ikinciyi satma ihtimalin var birinciyi yok denecek kadar az. ikinci kötü de çıksa sakatlansa da o üçe beşe elden çıkartıp zarardan dönebilirsin. birincisinin sözleşmesinin bitmesini bekliyorsun. sorun burda. cicaldao’yu elden kolayca çıkartabiliyorsun sonuçta. yanlış yapmaktan korkmayacağım transfer bonservisli olan.
  • 6
    bonservissiz veya kiralık aldığımız oyuncular: tete, zaha, ndombele, ziyech

    tete, zaha ve hatta ziyech'i bonservisle satabilirsin. satma ihtimalimiz de çok yüksek. ndombele ise zaten kiralık. bu oyuncuların tutma/tutmama olayı vermediğin bonservis ile alakalı değil. bence tamamen oyuncuların karakteriyle alakalı.

    tete geldiğinde piyasa değeri 25m euro idi. bonservisiyle satabiliriz ve satılacaktır da.
    zaha, ingilterede oynadığı kulvarda en iyi istatistiklere sahip oyunculardan biriydi. oynadığı takımı ayakta tutan yegane oyuncuların başında geliyordu.
    ziyech ve ndombele için kumar oynandı ve tutmadı. ziyech'ten hala umudum var. ufak bir bonservis bedeliyle elden çıkarılabilir ancak ben kazanamayacağımızı düşünüyorum. kuzey afrikalı futbolculardan uzak durmamız gerektiğini düşünüyorum hatta. (sofyan amrabat hariç * )
  • 7
    türkiye'deki kulüplerin çoğunun artık yapamadığı iş. son yıllarda büyük kulüpler haricinde bunda zaten azalma vardı, bu yaz neredeyse her takım için iyice dibe vurdu.

    12 temmuz 2024 tarihi itibariyle, türkiye'deki liglerde 100 bin euro ve üstü bonservis verilerek transfer edilen sadece 14 oyuncu var. bu 14 oyuncunun 4 tanesi kiralık oynadıkları takımlara satın alma opsiyonlu olarak transfer oldu. yani aslında bu sezonun transferleri oldukları bile tam olarak söylenemeyebilir.

    türkiye dışına bonservisli satış olarak giden ise sadece 1 oyuncu var. o kısımda daha da kötüyüz.

    sonuç olarak, deniz henüz bitmese de epey küçülmüş gibi görünüyor.

    biz bedelsiz transfer ülkesiyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın