• 1
    bein sports'un korsan yayın tweetiyle akıllara gelen suudi arabistan merkezli korsan yayın servisi.

    https://twitter.com/.../1275381241576140807

    yayın servisi olarak tanım yaptım çünkü kendi uydu alıcılarıyla, şifreli beinsports içeriklerini ve büyük liglerin logolarını yayın hakları olmadan, orta doğu ve kuzey afrika(mena ülkeleri) hem online reklamlar ile hem de yerel de ofisler aracığılıyla satmaktadırlar. yayınlar iptv ve arabsat üzerinden verilmekteymiş. uluslararası davaların ve araştırmaların derinleşmesiyle sadece iptv yayın sistemine geçilmiş, arabsat yayınları ağustos 2019 tarihinde engellenmiş/durdurulmuş.

    korsan yayın yapılan organizasyonlardan bazıları: epl, serie a, la liga, bundesliga, ligue 1, ucl, uel, nba, f1, nfl, wta

    sadece spor içeriği olarak değil, tüm bein içeriklerini de yayınlıyorlar.

    16 haziran 2020 tarihinde uefa, dünya ticaret örgütü'nün beoutq suudi arabistan bazlı korsan yayıncıdır açıklamasına memnuniyetini belirten, "partnerlerimizi destekliyoruz, kimse yasaların üzerinde değildir. beoutq suudi arabistan yargısal bölgesinde olan kişiler tarafından çalıştırılıyor" tarzında bir bildiri yayınladı.

    https://www.uefa.com/...s%2Fnewsid%3D2642192

    katar - suudi arabistan siyasi çekişmesinin bir yansımasıyla bu işin düşünüldüğü açık. beinsports servislerine suudi arabistan üzerinden erişim engellenmiş, detaylar beinsports'un aşağıda yapılan türkçe ve global olarak kurduları tüm kanıtlarla bulunan sitesinde, tek tek çevirmeye gerek duymuyorum.

    tüm bu veriler ışığında newcastle united'ın suudi arabistan'a satılmaması için başta katar olmak üzere ingiltere içerisinde de ciddi bir muhalefet var.

    https://www.goal.com/...24os0uc1sglfc1ho6p7m

    beoutq hakkında bein sports türkçe açıklama: https://tr.beinsports.com/...amuoyuna-ifsa-edildi

    bein destekli kurulan, kanıtları içeren diğer site: https://beoutq.tv/

    şu rize kamerasını düzeltemeden adamlar küme düşecek, 100 dakika oynanan tüm maçlara 2 dakika özet yapan, yılın futbolcusu ödülleri, şampiyonluk kutlaması yayını için federasyona zorla kendilerinden yayınlattırma talimatı çıkartmak, maç özetinde sesin tek kulaktan gelmesi gibi rezillikleri düşününce bilemiyorum, silivri soğuk birşey diyemeyeceğim sevgili bein sports.
App Store'dan indirin Google Play'den alın