• 1
    maalesef var olan bir gercektir ve gunumuze kadar kendisini korumuştur,yaklasik 15 yildir. oncelikle erkek basketbolundan baslamak daha dogru olacaktir. basketbolu takip edenler fenerbahce denilen sk'nın basketbol takimin ulke basketbolunda konu mankeni olduklarini bilirler. ama ne olduysa bazi seyler degtisti ve bir firma cikip tum haklarini, gelirini adini bir kulube hibe etti. diger buyuk kulup taraftarlarinin da tepkisi cekilmemek adina onlarin basketbol takimlarina da sadece sponsor olundu. bak aradaki farki goruyorsun degil mi fenerbahce'ye ortaklik, digerlerine sponsorluk. bu ortaklik oyle ortaklik ki altyapidaki tum oyunculari da fenerbahce spor kulubu (fb), kadrosuna katmis oldu. bu konuya daha sonra deginecegim. oncelikle federasyonla aralarindaki baglara dikkat cekecegim. tanjevic ulke basketbol takimini ve fenerbahce'yi ayni anda yonetmeye basliyor aydin ors'den bosalan gorevden sonra. zaten ondan sonra tam anlamiyla bir fenerizasyon basliyor.tabii arkadaki en buyuk destek turgay demirel -kendisi galatasaray'dan kovulmustur- tarafindan saglanmaktadir.

    enes kanter olayi;

    enes ulker altyapisinda oynayan bir cocuktur. beklenti buyuktur kendisinden. fakat o donem kendisiyle bir anlasmazlik yasaniyor. bunun babasi yuzunden oldugu soyleniyordu. enes disari cikmak istiyor ama fb kendisinden para kazanmak adına onu bırakmak istemiyordu. sirf bu anlasmazliklar yuzunden enes kariyerine bir sure ara vermek zorunda kaldi. fb denilen kulup oyuncuyu resmen kole gibi kullanıp, kişi özgürlüğünü hiçe sayıp kariyeriyle ilgili alacagi kararlari birer birer bozdurmustur. enes o sezon ar vermiş ve babasi yasinda adamlarla basketbol oynamaya baslamistir. simdi basa donuyoruz. bu olaylari baslatan kimdir?

    tanjevic. bugun de kendisini vatan haini ilan eden, turk milletine ayip ettigini söyleyen, ozur dilemesi gereketigini soyleyerek, halki enes'e karsi dolduran ayni kisidir. onun borazanini calan da harun erdenaydir. enes hakkında yaptığı açıklamalarla sacma sapan gecen,rezil olduklari turnuvayi unutturmaya calismistir. ama yemezler haruncum. nba sert ve yogun bir ligdir, yukleme yapman gerekir , bunu anlatmaya gerek yok zaten. enes bunun icin abd'de kaldi. beyaz rusya milli takimi ile yapilan maca gelmek istemedigi icin ülkesi adına caba göstermeyen bir oyuncu olarak anılamaya baslandı. daha once mehmet okur denilen vatandas da milli takima katilmamisti, ayni sekilde dopingli basketbolcumuz hidayet de katilmamisti. onlar da o donem nba'de oynuyordu. ama onlar fenerbahceli olduklari icin, vatan hainligi mertebesine erisemediler. cunku enes fb'ye karsi durmustu ve simdi cezasini kesiyorlardi. olayın milli takımla vs ilgisi yok.

    ayni durum omer faruk asik ile de yasanmistir. omer kacarak gitmistir. eger fenerbahce'nin haklarini vermeyecek olursa dunya sampiyonasinda oynamayacagini soylemistir. federasyon mecburen omer'e yardimci olmustur.

    ilkan kahraman olayi;
    kendisi yine bir milli takim kampinda barbaros akkas denilen antrenor tarafindan ayartilmistir. hos daha sonra havasini aldi ama kazin ayagi cok farkli. kendisinin mayis sampiyonlugu misillemesi olarak goruldugu ve bu sebeple yapildigi gayet acik, bunu nedim karakaş denilen herif kendisi bizzat belirtti. bu tuzagi kurmak icin 3 kurum ortaklasa hareket etmistir. pinar karsiyaka tff ve fb. bunun icin ayni sezon fb pinar karsiyaka'ya mutaf can'i bedelsiz vermistir. pinar karsiyaka galatasaray spor kulubunu uyarmamistir.

    emir preldzic olayi.
    kendisi slovenyalidir ama ne hikmetse birden ani bir kararla turk vatandasi olmus ve turk milli takiminda oynamaya baslamistir. tanjevic ulke federasyonunun kaynaklariyla gelistirdigi ve yetistirdigi oyunculari fb ulker!e peskes cekmistir. omer, vidmar bunun baska ornekleridir.

    hile ile alinan sampiyonluklari ve kupalari zaten biliyorsunuz. biricikler, ankaralilar...

    bayan basketbol takiminda ise durumlar farkli degildir. gecen seneye kadar her takimin sadece bir devsirme oynatabilecegi karari fb'nin piyasada var olan iki uzun devsirmeyi almasiyla bir anda 2 devsirme oynatabilecegine donmuştur. birinin adi nevin nevlin, digeri de esmer bir arkadas adini hatirlayamadim hic google kasamam onun yuzunden. ve an itibariyle galatasaray basketbol takiminin nevriye'yi transfer etmesinin hic bir anlami kalmamistir. 2 devsirme+tugce canitez ile zaten uzun rotasyonunda yerli voltranini tamamlamis oldular.

    -bizim makedon oyuncunun turk olmamasi,
    -karsiyaka taraftarinin bize karsi actigi siddet icerikli pankartla ceza almamasi,
    -bizim ceza alip fenerbahce ulker macini cezali oynamamiz,
    -rusya'daki kuban macinin ertelenmesi icin federasyon'un devreye girmemesi,
    -galatasaray'in basketbol maclarini neredeyse kahvaltidan hemen sonra oynamasi,
    - galatasaray'in euroleague macinin uzerinden cok gecmeden mac verilmesi,
    -fb icin ise araya zaman koyulmasi.

    aslinda cok sey var sozluk ama ben bunlari hatirlayinca kusmaktan zor aliyorum kendimi, senin de keyfini kacirmak istemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın