• 1
    bunun kardeşi basit goller yedik şeklinde girmiştir türk spor lugatına. basketbolla takımın pozitif ivmelenmesiyle buluşan taraftar sık kullanır bunu. mesela dün ki maç özelinde şu kalıbı sık görüyorum;

    - barac pota altında basit sayılar buldu.

    bak güzel kardeşim, barac dediğin adamın galatasaray'da eşleşmesi yok. bu şunu getirir saha içinde, barac istediği yerde topla buluşursa sırtına rakibini alır ve pozisyonu bitirir. sana göre bu basit sayıdır, bana göre set. ancak coach barac'a yardım getirir ve pasifize ederse bu sete önlem almış olursun. bu durumda basit sayı atamayan barac'tan takımının beklentisi yardımın geldiği noktayı iyi etüd edip, boştaki arkadaşına nokta pası vermesidir.

    bir başka kafalardaki basit sayı algısı da şu;

    - çok boş üçlük yedik, bu kadar basit sayıya izin vermememiz lazımdı.

    coach kenardan ışığı yakar ve takım ön alanda baskıya başlar. eğer rakip bu baskıyı temiz ve akıcı bir şekilde aşarsa; sete yerleşemeyen takımın ya direk rakipten sayıyı yer. yada adam arama peşine düşen oyuncular afallarken hızlı döndürülen top çoğunlukla köşelerden boş şut olarak potana gider. bence bu da bir settir.

    şu sevdiminin oyununda hiç mi basit sayı olmaz? olur tabi neden olmasın.

    mesela oyuncun top kaybı yapar, rakip hızlı hücümda 2'ye 1, 3'e 1 yakalar ve sayıyı bulur. bu basit sayı yemektir. o vakit coach'un oyuncuya dönüp bre dürzü sanki sağ elinle attın da, sol elin kaldı demesi farzdır.

    gelelim basit goller yedik cümlesine, bunu yorumluyabilecek erkte bir futbol izleyicisi olmadığım için burada entryi noktalandırmak durumundayım. zaten alakasız bir yazı oldu. başlarken kafamda başka şeyler vardı, geldiğimiz nokta bu. büyük ihtimal thisisthebesttillwedobetter bana sen bir süre yazma diyerek bu entryi silecektir, onun da canı sağolsun.
  • 2
    --- alıntı ---

    lakers koçu phil jackson: "1 puan da başarı!"

    önceki gece orlando magic ile deplasmanda yaptığı karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan los angeles lakers'ın koçu phil jackson, maçın ardından "böylesi bir deplasmandan alınan 1 puan da başarı sayılır. bu 1 puanın değeri ilerleyen haftalarda daha iyi anlaşılacak." açıklamasını yaptı.

    "40 kere geldiler, 96 sayı attılar."

    geçtiğimiz yıl finalde karşılaştıkları rakipleri orlando magic'e oldukça heyecanlı bir mücadelenin ardından 96-94 yenilen los angeles lakers'ın başarılı koçu phil jackson, basın toplantısında "ne yazık ki basketbolun adaleti olmadığını bir kez daha gördük. ne kadar iyi oynasanız da, topu potadan geçiremeyince yenilmekten kurtulamıyorsunuz. tam bir atamayana atarlar maçı oldu. adamlar 40 kere geldiler, 96 sayı attılar. elin oğlu acımıyor işte." dedi.

    "ilk basketi atmak önemliydi."

    maça biraz gergin başladıklarını ifade eden jackson "ilk basketi atmak moral açısından önemliydi ancak bütün hafta antrenmanlarda çocukları yan toplar konusunda uyarmama rağmen daha 15. saniyede bir yan toptan basketi yedik." açıklamasıyla üstü kapalı bir biçimde oyuncularını eleştirdi. son olarak bu yenilgiden ders alacaklarını, henüz kaybedilmiş bir şey olmadığını belirten deneyimli koç adam "buraya puan veya puanlar için gelmiştik. gönül iki puan alalım isterdi ancak artık önümüzdeki maçlara bakacağız." diyerek basın toplantısını noktaladı.

    --- alıntı ---

    http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=4794
  • 3
    basketbolda yenebilecek en basit sayı fuzuli yapılan faul nedeni ile atılan serbest atıştan yenen sayı olabilir. onun dışında yenen basit sayılar sen rakibini savunamadığın için rakibinin bulduğu, sana göre "basit" olan sayılardır. esasen basketbolun amacı da set uygulayıp boştaki adamı bulup "basit sayı" atmaktır. tüm maçın zorlama el üstü atışlarla geçmesini düşünemiyorum bile...
App Store'dan indirin Google Play'den alın