• 1
    ilk önce kocaman file içinden toplar tek tek seçilir, havada bir iki tur döndürülerek yumurta olup olmadığı kontrol edilir. bu süreyi kısa tutmakta fayda vardır*. daha sonra topun ağırlığına bakılır mümkünse balon vari olanlar tercih edilmemelidir.

    tabi bunlar eskiden yapılmaktaydı. yeni yetmeler bu güzel hadiseyi yaşayamamaktadırlar.

    (bkz: yumurta top)
  • 3
    patlamış futbol topunun 1 kare dikişi sökülür . bu toplar genelde mikasa marka olur . bakkaldan sibobu rahatça çıkabilecek olan bir plastik top seçilir ki bu da genelde 10 kat 20 kat gibi saçmalıklarla dolu olan kames marka olanlardır . onunda havası bir güzel indirilir . o futbol topunun sökülmüş dikişinin arasından havası inik olan plastik top içeri sokulur . ardından pompaya yüklenilir . işte böylece eve gidiş saatleri gene uzar , gene anne baba sokak sokak adam arar eve gelsin diye .
  • 4
    bu topu almak için paralar toplanır ve mahallenin en küçük çocukları top almaya gönderilir...seçilen topların markası çoğunlukla kames'tir.tabii gitmeden önce mahallenin abileri top almaya gidenlere:

    -kauçuk olsun lan,sakın yumurta top almayın hıyarlar!
    -tamam abi ama bizim bakkalda kauçuk yoksa?
    -aşşaaki bakkala gidin olm yürümüş olursunuz hem...
    -onda da yoksa?
    -en aşşaaadakine gidin olm, ne kadar soru sordunuz...hadi lan sieee!!!

    mahalle bakkalında top bulunmaz (bkz: murphy kanunları)...mecbur diğer bakkala gidilir...önce topun renginde karar verilir...renk seçildikten sonra toplar sırayla havaya, kendi etrafında yaklaşık 3 tur atacak şekilde atılarak yamukluk testine tabii tutulur, en düzgün top seçilir ve mutlu mesut mahallenin yolu tutulur...
  • 5
    iyi bir mahalle takımı kaptanının yapması gereken harekettir, kaptan olmak için önemli koşullardan biri de iyi top seçebilmektir. bu prosedür seken topların beklenmedik alanlara doğru ilerleyerek kalecilerin korkulu rüyası olmasını engelleyen, maçın kaderini etkileyecek kadar önemli bir işlemdir.

    kontrol işlemi yapılmadığı takdirde maçlarda facialar yaşanabilir. vurulan top yerine gitmez. tam vuracakken top alakasız bir noktaya siktirip gider. kaleci sağa gidecek diye sağa atlarken top alakasızca sola gider falan. kavga eder gibi top oynayan bir çocuk güruhu varsa bu yumurta topların pisliğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın