• 6
    ligde all-star organizasyonu olsa, en çok oyu alan iki oyuncu olup forveti ikileyebilirler. kalite, efektiflik ve iş ahlakı olarak çok ayrı bir yerde duruyorlar. gerçi adebayor'un 2 sene önce lyon'la yaptığı transfer görüşmesinden sonra kendisi için emenike vol.2 denebilirdi ama ordan geri döndü. merak edenler için ilgili transfer görüşmesi;

    http://spor.mynet.com/...de-sigara-yakti.html
  • 7
    ligimizin an itibarı ile en etkili 2 forveti. nitelikleri açısından farklılıklar mevcut.

    adebayor daha komple bir forvet. sırtı dönük oyun, oyunu dinlendirme, hava topu kabiliyeti, oyunu kanatlara yayma (pivot özellikler) gomis'in çok önünde. ayrıca ekstra olarak adam geçme özelliği de ön plana çıkıyor.

    gomis'te bu nitelikler görece zayıf iken pres gücü, son vuruş, sezgi, pozisyona girme ve skor üretme daha ön planda görünüyor.

    ikisinin de fiziği kuvvetli olmasına rağmen verdikleri görüntü farklı. adebayor sanki yaşça çok daha büyük gibi görünmesine rağmen aralarındaki yaş farkı sadece 1. gomis 1985, adebayor ise 1984 doğumlu. adebayor 1,91 m. boya sahipken gomis 1,84 m.

    en önemli soru ikisinin aynı takımda nasıl olacağı. şu an ikisi de galatasaray'da olsa ligde rakipleri çok net sürklase ederdik. adebayor pivot oyunu oynarken gomis ise yırtıcı bir şekilde kaleyi yağlayabilirdi. tek problem sanırım şu an olmasa da seneye ve sonrasında yaş problemleri olurdu. şu an adebayor'a da sulanmak elbette doğru değil. yıllar önce theofanis gekas vardı, alıp uzun süre kullanabileceğimiz. adam akhisarspor'a sağlam hizmet etti ancak sona gelindiğinde almak mantıklı değil elbet. mesele adam akhisar'a gelmeden erken alabilmekti. didier drogba galatasaray'a bir yıl erken gelse hayat nasıl olurdu acaba?

    sonuç olarak bu ikili üzerinden durumumuza bakarsak, bence temel problemimiz tıpkı yeni bir melo ya da elmander'imizin olmaması gibi yıllardır yeni bir hakan şükür tipi santrfor bulamamamız. bu tip kaliteli santrforu bulduğunuz zaman, yanında oynayan yırtıcı, skor üreten ikinci forvetinizin aşırı yetenekli olmasına da gerek kalmıyor. (bkz: arif erdem) hakan şükür'ün boşluğunu kısa süre drogba ile doldurduğumuzda kimdi bu çok yetenekli olmasına gerek olmayan ikinci forvet? (bkz: burak yılmaz) buraya nereden geldik? adebayor takımda pivot olsaydı ikinci forvetin kim olacağı konusundan. demek ki adebayor bizde olsa, çok da yetenekli olmasına gerek olmayan tabir ettiğim ikinci forvet şu an skor yükünü çeken çok çok kaliteli gomis olduğunda ligin bir tarafını dizine indirirdik. buradan nereye varmak istiyorum? yaşı ilerlemiş bir adebayor yerine yine tecrübeli ama 30 yaşına ulaşmamış kaliteli bir pivot santrfor alabilirsek gomis'i göndermeden ortalığı yakabiliriz. bir iki yıl sonra da gomis'in yerini kolayca doldurabiliriz. eğer ffp konusunda sert bir yaptırım almazsak (en azından sattığımız kadarını alırsak) bunu başarabiliriz. bu sırada orta saha kurgumuz da aynı şekilde yapılandırılır. kanatlar bu oyuna uygun hale getirilir. bu durumda hakan-arif, drogba-burak ikilisi ile yaşadığımız avrupa başarılarına yenilerini neden eklemeyelim?
App Store'dan indirin Google Play'den alın