• 2
    fenerbahçe zorbalığının son kurbanı basketbol hakemi.

    --- alıntı ---
    "karşılaşmanın bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının türkiye basketbol federasyonuna aldırttığı 'hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi' kararını kınayarak, reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim. 'maçın sonucuna tesir eden hakem kararı' ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte fenerbahçe beko'nun yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir. işte tam bu noktada bu kararı verme önceliğim, bahsi geçen karşılaşmanın sonuçlarının teknik olarak belirlenmediği yargısına varılarak töhmet altında bırakılan hakemlik mesleğine olan saygımdır."

    "aynı zamanda gösterdiğim özveriye yakışır şekilde bir meslek grubunu bu töhmetten arındırma sorumluluğu hissindeyim. insanı etik değerler ve sportif ahlaki değerler ışığında, hakem arkadaşlarıma bundan sonra sorumlu oldukları federasyonlarına ve maçlarını yönetmekle mükellef oldukları takımlara kendilerini ve teknik kararlarını açıklamak zorunda olmadıkları, sadece uluslararası basketbol kurallarına tabi kalınan başarılı nice sezonlar diliyorum."

    --- alıntı ---

    bu ülkede pek göremediğimiz bir dik duruş bu. sana helal olsun hocam.
  • 3
    basketboldaki fenerbahçe lobisinin geldiği noktayı göstermektedir. zaten hidayet türkoğlu ve avanesinin koyu fenerbahçe taraftarı olduğunu bilmeyen yoktur. bu kadar yüksek tansiyonlu her maçta hakemler hata yapmaya gebedir. fenerbahçe aleyhine hariç.
    ezcümle aytuğ ekti'ye uygulanan bu mobbing ve düdüğün astırılması basit bir olay değildir. mesaj açıktır: türkiye'de basketbol spikerinden yorumcusuna, federasyon başkanından genel koordinatörüne fenerbahçe'nin tekelindedir. fenerbahçe aleyhine kimse herhangi bir tasarrufta bulunamaz, bulunan kişi cezai müeyyide ile karşı karşıya kalır.
  • 4
    adamın yaptığı açıklama başka ülkede federasyon tarafından söz konusu kulübün ağzına sıçılması için yeterli aslında ama başka ülkede işte. burada adam zaten o kulübün yavşakliklarına çanak tutan federasyona tepki gösterip istifa etmiş.

    çok yazık, yavşak kulübün zorbalık yaparak lehine aldırdığı kararlara bir yenisi daha eklendi.
  • 7
    azılı fb holiganı hidayet türkoğlunun federasyon başkanı olduğu yerde hakemliği bırakmak zorunda kalmasına şaşmamak gerekir. sanki ilk defa bir basket maçında hakem 1-2 yanlış karar vermiş diye maçın hakemlerine bu sezon görev verilmeme kararı, tbf’nin ne kadar taraflı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

    olur da galatasaray erkek basketbol takımı zirveye oynayabilecek bir takım kurarsa en büyük rakibimiz efes de fener de değildir. hido’nun başında olduğu basketbol federasyonudur. bundan sonra yönetimin basketbol takımı hakkındaki planlarında bu durumu da göz önüne alıp ona göre değerlendirme yapmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın