resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2826
    arkasinda oynayan asiri yeteneksiz sabri ve onun kendisinden beter alternatifi tarik sebebiyle performansi en azindan yari yariya baltalanan genc yildizimiz. oynadigi her macta takim cokca sayida gol pozisyonu buluyor. takimdaki en hizli futbolcumuz, en yuksek potansiyelli futbolcumuz.

    anliyorum beklenenin altinda performans gostermesi bazilarimizi uzebilir, hayal kirikligina ugratabilir ancak biz bu adama 12 milyon euro gibi bir yatirim yaptik. inanarak arkasinda durmamiz gerekirken bundan bir bok olmaz gibi bir yaklasim hem o yatirima ihanet hem de zaten sahada oynadigimiz oyuna ihanet. bruma'nin yerine olcan'in oynadigi maclar oldu bu sezon ve bu tur maclarda hucumda hic bir etkinlik gosteremedik. bruma galatasaray hucum hattinin bence degisilmez bir carki su anda ve en baslardaki gibi randimanli bir futbol oynamaya baslarsa idare eder bir galatasaray'dan iyi bir galatasaray'a evrilmemizi saglayacak nitelikte yetenekleri olan, ve bunlari zaten bize gostermis olan bir oyuncu. onun yasindayken servisle okula gidiyor aksam da eve gelip annemin yaptigi corbayi icip ekmek elden su golden takiliyordum. bu cocuga zaman verin, tolerans taniyin. yoksa ne kendisine, ne de galatasaray'a iyilik yapmis olacaksiniz.
  • 2827
    seven niye seviyor, anlıyorum. yüksek bonservisi olsun, ilk günlerindeki çoşkulu oyun stili olsun ,oyun olarak kara trenimize olan benzerliği olsun, uzun zamandır kanat oyuncusu olmadan oynamamız olsun hep olumlu şeyler düşünmek için sebepler.

    ama eleştirenler niye eleştiriyor, bir de buna bakmak lazım.

    bruma eleştiriliyor, çünkü bruma ileri değil, geriye gidiyor.
    şutlarında hiç bir gelişme var mı geldiği günden beri? yok.
    karar almasında bir gelişme var mı? yok.
    eski keitavari sürati var mı? yok.
    eski oyuna katılması var mı? yok.
    sakatlık sonrası mücadeleye girmesi var mı? yok.

    bu yüzden eleştiriliyor bruma.örneğin telles'i eleştirmiyorum. niye? çünkü öyle ya da böyle üstüne koyuyor. ama bruma ilk geldiği günden geride şu an. bu yüzden eleştiriliyor.
  • 2828
    kendisini savunmak için sabri sarıoğluna saldırılması iyice kabak tadı verdi. sabri sarıoğlu kadir keitanın arkasında da oynadı rijkaard zamanında. keitanın en verimli sezonlarından birinde arkasında görev yapan adam sabriydi yani. o zaman keitayı boşuna o kadar övdük. sabri sayesinde iyi oynuyordu hep.

    bunun böyle olmadığını herkes biliyor. çaresiz savunmalar yaparak oyuncuların var olan değerlerini düşürmeyin. bruma henüz 20 yaşında ve ağır sakatlık yaşamış bir oyuncu. isteneni veremedi, doğru. terim, mancini, prandelli ve hamza hoca ile çalıştı. geldiği sene 2013, şu an 2015 yılının başındayız. 2 yılda 4 hoca, 4 farklı sistem görmüş ve 1 ağır sakatlık yaşamış, sürekli oynayamamış bir adamın arkasında dani alves oynasa o da kurtarmaz.

    brumanın tek ilacı var, o da güven temelli bir sabır. en son ihtiyacı olan şeyse o anlık yetersizliklerinin başka oyunculara yüklenmesi. bruma sabriden dolayı değil, şu an kendisi yetersiz olduğu için verimli olamıyor. boyu kısa, çelimsiz ve güçsüz. futbol da bir spor olduğuna göre, fiziği yetersiz oyuncu bu oyunda başarılı olamaz. fiziksel gelişim de her topçuda aynı sürede olmaz. sabır kelimesinin biraz içini doldursak, bir şeyi savunmak için böyle çaresizlik argümanlarına başvurmayız.
  • 2832
    eleştiriyoruz eleştirmesine de, gerçekleri de görmemiz gereken oyuncudur. geçen sene tokat maçına kadar yabancı sınırına takılmadığı bütün maçlarda takır takır oynuyordu bu çocuk. rüzgar gibi rize ve antalya maçları var evimizde gelir gelmez tozunu attığı, mehmet sedef'in yerde sürüklendiğini dün gibi hatırlıyorum. aslında çocuk aynı çocuk ama bir şeyler eksik. güven kaybolmuş biraz yeteneklerine olan ki genç yaştaki bir oyuncu oynamadıkça çok doğaldır bu. ikincisi korku düşmüş üzerine ki bu bir futbolcu için en ağır iki sakatlıktan birini geçiren (bkz: ön çapraz bağ) 1994 doğumlu bir "yabancı" için daha da etkili olabilir. burak haftalarca belki de yıllarca ofsayttan çıkamamıştı hatırlarsınız, daha sonra hamza geldi ve ne oldu. sihirli değnek değmedi ya
    hem kendi bazı doğrularla yüzleşti hem de hocası ona bunu açıkca söyledi. burak artık topla yeteneğinin de olduğunu bildiğimiz, servis bile yapabilen bir golcü haline geldi. demem o dur ki evet görüntüsü ve futbol fundamentali doğru yere gitmiyor çocuğun ama bekleyelim, seneye de deneyelim.

    çünkü bu çocuk gerçekten u20 dünya kupası'nın en iyi 3 oyuncusundan biriydi gözlerimle gördüm. bu çocuğun sürat ve kıvraklığı çok başka gözümle gördüm. haklısınız oyun zekası ve kararlılığı düşük, umarım pozisyonlara gire gire, harcaya harcaya gelişecek.

    yeter ki çalışsın bu ufaklık.
  • 2834
    beklentileri karşılayıp karşılayamadığı/karşılayamayacağı tartışıladursun, bence istediklerini yapamama sebeplerinden biri de saha içi takım düzeni.

    son dönemde genelde 4-2-3-1 formasyonuna yakın bir anlayışla sahada oluyoruz.

    --------muslera---------
    xxxx-xxxx-xxxx-xxxxx
    -------xxxx-xxxx--------
    bruma--sneijder--yasin
    ----------xxxxx----------

    görünüşte 4-2-3-1'in 3'ü bu şekilde oluyor çoğunlukla. ancak saha içi genel dağılımlara baktığınızda sneijder ve yasin birbirine o kadar yakın oynuyor ki bruma (3'lünün sağ kanadındaki oyuncu) yalnız kalıyor. aslında galatasaray sol kanadı 3, sağ kanadı 2 kişiyle oynuyor.

    bu durumu hamza hamzaoğlu fark etmiş durumda, belki de kendi isteğidir bilemiyorum. sneijder'in yasin'le uyumu, soldan içeri girerek şut atma becerisini göstermesi bunlar bir takım için güzel kartlar ama bu kez de sağ önde oynayan oyuncu için pas kanalı oluşturma, alan açma, yanında adam çekme gibi aksiyonlarda bulunamıyor. bu yüzden en uçta oynayan oyuncu (umut ya da burak) biraz daha sağa meyilli oynuyor.

    mesela bu saha içi hareketler görseli 3-1 kazandığımız balikesirspor maçından. sağ kanada burak ve selçuk'la takviye yapmaya çalışmışız. sol kanat 3 kişi.
    http://tr.matchstudy.com/...1/0801_HBallPlay.jpg

    3-2 kazandığımız sivasspor maçı. sneijder-bruma arasını burak yılmaz kapatmaya çalışmış.
    http://tr.matchstudy.com/...8/1608_ABallPlay.jpg

    3-1 kazandığımız erciyesspor maçı. yasin ve sneijder o kadar yakın oynamış ki üst üste binmişler.
    http://tr.matchstudy.com/...5/0805_HBallPlay.jpg

    2-2 biten başakşehir maçı. sağ kanat gördüğünüz gibi yalnız kalmış. sneijder-bruma arası mesafe çok fazla. umut yeterince yardıma gitmemiş.
    http://tr.matchstudy.com/...2/0802_HBallPlay.jpg

    4-2 kazandığımız karabükspor maçı. bruma ve sneijder birbirlerine biraz daha yaklaşmış. umut köprü görevini iyi görmüş. sonuç ortada.
    http://tr.matchstudy.com/...1/0811_HBallPlay.jpg
  • 2840
    kendisinin olmadigi her mac sag kanat tamamen sabri'nin insiyatifine kaliyor, orayi doldurmak icin iyice saga aciliyor selcuk ve merkez daha da bos kaliyor, santroforun alternatifi tamamen tek tarafli kaliyor, solda yogunlasan rakip rahat rahat sneijder'i durduruyor.
    mesele bruma'nin muhtesem oynamasi falan da degil. iyi de oynamasina gerek yok. takimin sag kanat oyuncusuna ihtiyaci var, gerekirse aydin yilmaz oynasin ama hizli bir sag kanat oynasin. futbol hakaret ediyoruz her maca bruma'siz veya normalde sagda oynayan bir adam koymadan ciktigimizda.

    futbol gercekten kolay, yapman gereken defans oyuncularini defansa, orta sahalari orta sahaya, kanatlari kanatlara, forvetleri de yerlerine koymak. neden hamza hamzaoglu, neden sag kanata sag kanat oyuncusu koymuyorsun?
  • 2841
    düşündüm de biz bu çocuk hakkında çok az şey biliyoruz. ilk geldiğinde evli olduğu söylenmişti ama sanırım o da yalan çıktı. kendisi hakkında neredeyse hiç haber çıkmıyor. olumlu mu olumsuz mu karar veremedim.

    o varken ve yokken oluşan istatistiklerden çıkardığım sonuç ise oynaması gerektiği yönünde.

    https://pbs.twimg.com/media/CDCFDQ-WYAAH7n4.jpg
  • 2843
    https://pbs.twimg.com/media/CDCFDQ-WYAAH7n4.jpg
    su guzel olmus.

    (bkz: armindo tue na bangna bruma/@extensor)
    su daha guzel olmus.

    keske biri de cikip bruma varken ve yokken orta sahadaki top hakimiyetimizi, sag kanattan yedigimiz ataklari, pas kanallarini ve rakibi karsilama istatistiklerini verse. bruma'li ve bruma'siz maclarda asil fark yaratan istatistikler bunlar cunku. direkt skora yansimayan ancak macin size gelmesini saglayan istatistikler.

    sinan gumus'un kadroda mutlaka olmasina katiliyorum ama sag kanat yedegi olarak degil merkez forvet yedegi olarak. bu cocukla ilgili dusuncelerim degisti, kesinlikle burak'in alternatifi olarak yetistirilmeli. maci cevirmemiz gereken durumlarda merkeze kendisi gecip saga burak'i gecirmek hizli bir oyun icin guzel bir cozum olabilir.

    hatta yasin'in 65 sonrasi oyundan dustugunu dusunursek yasin yerine sinan'i alip, solda bruma, merkezde sinan, sagda burak'li bir oyuna donersek burak daha genis bosluklar bulabilir, bruma sneijder oyunu baya baya hizlandirabilir. sinan ise guclu ust govdesi ve yere saglam basmasiyla topun onde kalmasini saglar.

    ozet: 10 milyon euro eder veya etmez onu tartismayacagim. ancak bu kadar berbat orta saha duzenine sahip galatasaray'da her mac ilk 11 cikmamasi futbol ayibi.
  • 2845
    https://pbs.twimg.com/media/CDCFDQ-WYAAH7n4.jpg

    böyle basit istatistik olmaz.

    madem işi matematiğe döküyorsun, madem x'in denklemdeki etkisini görmek istiyorsun, x'in denklemdeki diğer değişkenler üzerindeki etkisini de ortaya dökeceksin. bruma varken kaç galibiyet almışız yokken kaç tane almışız diye ortaya rakamları koyarak bruma'nın takım için önemini belirtemezsiniz.

    (bkz: armindo tue na bangna bruma/#1691852)

    bu entry güzel, derinlemesine bir analiz yapılmış.

    diziliş klasik dizilişimiz ama oyuncular değil. genel olarak sağda bruma oynuyordu denilmiş ki yanlış. hoca ilk geldiğinde hatırlayacaksınız takım üzerindeki ufak rötuşlarından en önemlisi olarak burak'ı forvet arkasına çekmek ve emre çolak'ı sağa koymak olarak gözükmüştü. sonra burak'ın o mevkideki mutsuzluğu ve bruma'nın takıma monte edilme sevdası yüzünden bu iki önemli artıdan vazgeçildi.

    o mevkinin oyuncusu bizim takımda hangi maç olursa olsun umut olmamalı, o konu bence de şüphe götürmez bir gerçek. ama futbol zekası yeterince gelişmemiş, pas oyununda, istasyon olmada, saha parselasyonunda, yeteneklerini öne çıkarıp zayıflıklarını koruma konusunda yetersiz olan bruma da bizim ilacımız değil bence. o mevkinin gerçek oyuncusu için, mevcut takımda tabii ki;

    (bkz: emre çolak)
  • 2848
    yasin (hizli herhangi bir baska kanat da olur aslinda) ile beraber sahada oldugunda takimin hizi birden degisiyor. 26 nisan antep macinda oyuna girdikten sonra topu daha rahat ileri tasiyabilmeye basladik, rakip sadece bostaki oyunculari tutayim diye degil, topla geleni de 2 kisiyle karsilayayim derdine dustu. en onemlisi ise bruma sahadayken orta sahalar daha rahat top yapabiliyor.

    sezon sonuna kadar yasin'le beraber her mac sahada olmasi gerekiyor. acil durumlarda gerekirse yine umut'u sahaya surersin ortaligi yangin yerine vermek icin. maca baslarken biraz daha akila ve top hakimiyetine ihtiyacimiz var.

    edit: muslera'nin golden once kendisine ne anlattigini merak ediyorum. cozen birileri olursa yazabilir mi lutfen?
  • 2849
    sağ kanatta umuttan daha etkili olabileceğini düşündüğüm futbolcudur. özellikle iç saha maçlarında atmosferin de etkisiyle çizgiye daha çok iniyor, daha doğru tercihler yapıyor. ha diyeceksiniz ki çok kaçırıyor, zaten onu da yapabilseydi yeri burası olmazdı bence. ben şahsen her ayağına gelen topu ezen, oyun zekası olmayan, top hakimiyeti, pas görüşü oyun açma yeteneği sıfır olan umut yerine brumayi tercih ederim sağ kanatta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın