(bkz:
viva la libertad carajo)
yeni seçilen başkanlarıyla ekonomik değişime adım atmış, ulus devlet için kemer sıkacak ve politikanın gereksiz harcamalarını tamamen bitirecek ülke. haliyle futbolda daha da güçleneceklerini düşünmek yanlış olmaz.
liberty against socialism.
bilgi eklemesi: dünyayı iki kutuplu düşünmek yakın zamanın en büyük hatası. solcu ve faşistten başka bir şey yok sanki siyasette. amerikanın bok yemesi bu işler. bu adam ulusalcı biraz da deli. hristiyanların takıntılı olduğu bazı şeyleri mesela kürtaj gibi savünsa da libertan bir ekonomist olduğu için önceliği arjantin ekonomisinin özgürleşmesi. bu hale gelmesindeki en büyük etken de 1930'da ilk kez gerçekleşen darbeyle başlayan ekonomist suikastlerdir. 1920 yılında usa'ye kafa tutacak kadar güçlü ekonomiye sahip arjantin bugün sefalet içindeyse bunun sebebi liberal bir ekonomiye sahip olmamaları ve çoğunlukla saçma sapan batının dayatması woke ideolojiyi benimserken bütçeyi düşünmeden bakanlıklar kuran hükümetler. yeni başbakan solculara ölüm demiyor, woke'lara defolsunlar bizi bu hale getirdiler diyor. sağ sol bakış açısı amerikanın iki kutupli hayalinin ürünü, arjantin de bizim gibi daha kompleks bir geçmişe sahip. mesela bu adam sosyal demokrat bir ekonomik karar alacağını söyledi. bir çok bakanlığın bütçesini kişiyor, çünkü gereksiz. sağcı biri bu şekilde kemer sıkma yapmaz. ne ilginçtir ki amerikada da benzer bir sorun var, demokratlar paraları saçarken cumhuriyetçiler kemer sıkın diye bağırıyor. ancak demokratlar solcu görünürken cumhuriyetçiler sağcı. saçmalık. kısacası kokusu sonradan çıkacak ancak yavaştan bir çok ülke ulus devlet kimliğini geri kazanmak için hamleler yapmaya başladı.
mustafa kemal atatürk de ulus devlet kimliği için mücadele etmiş biriydi. o zamanın şartlarında disiplinli bir asker ve devrimci olmak gerekiyordu. belki artık libertad bir deli olmak gerekiyordur, bilmiyorum. bekleyip görmek lazım.