• 1
    ülke futbolunun ayıbı olan hadise.

    20 ağustos 2003 türkiye moldova maçı'ndan beri geçen yaklaşık 18 senede ülke başkenti hiç bir milli maça ev sahipliği etmemiş. geneli istanbul olmak üzere, stadı düzgün şehirlere yayılmış milli maçlar. bir çok ülkenin maçlarının, özellikle kritik maçlarının başkentlerinde oynandığı bir gerçektir. ankara'nın bu anlamda hala milli bir stadyuma sahip olamaması ülke futbolunun ayıplarından bir tanesidir.

    yıkılan 19 mayıs stadyumunun yerine yeni bir stad yapılması planlanmaktaydı, fakat yıllardır sürüncemede. keşke üstüne düşülse ve wembley gibi devasa olmasa da 50-60 bin kişilik güzel bir stadyum o alana yapılabilse.

    bizim gibi başkenti stadsız olan ya da milli maçını başkentte oynamayan başka bir ülke örneği var mı bilemiyorum.

    edit: evgeny'nin uyarısıyla 2014 yılında isveç ile bir özel maç yapmış milli takım ankara'da. ediyor böylelikle 18 senede 2 milli maç. bahsi geçen maç için:

    (bkz: 5 mart 2014 türkiye isveç maçı)
  • 2
    bildiğim kadarıyla eğer ki euro 2024'ü düzenleme hakkını kazanabilseydik eski 19 mayıs stadyumu'nun yerine yaklaşık 60000 kişilik bir stad yapılacaktı. o stad yapılmış olsaydı milli takım belki kalıcı olarak bile ankara'ya gelebilirdi. günümüz şartlarında ankara'da milli takım maçı olmamasını üzülerek normal karşılıyorum çünkü yenikent stadı bırakın milli maçı bölgesel amatör lig için bile yetersiz bir stad bence. eryaman stadı da "bence" güzel bir stad olmakla beraber küçük olduğu için milli takım için yetersiz olacaktır.

    eski 19 mayıs'ın arazisi hala bomboş duruyor. bir stad için de konumu gayet iyi. karşısında gençlik parkı, atatürk kültür merkezi, ulus meydan, eski tren garı; yanında ise ankara arena... ulaşımı rahat ve çok sıkıntı yaratacak bir trafik olmadığı için merkezi olması da rahatsızlık oluşturmuyor. wembley tarzı sadece kupa finalleri ve milli takım için ilk başta planlanan tarzda büyük ve modern bir stad yapılsa, başkentte olması sebebiyle turnuva düzenleme ihtimalimiz de oldukça artacaktır.

    ankaralı olarak da beni sevindirecektir elbette.*
  • 4
    ankara türkiye'nin sözde başkentidir. ömrüm boyunca siyasilerin, iş adamlarının ankara'ya değer verdiğini görmedim. anayasal bir zorunluluk nedeniyle hepsi ankara'ya katlanıyor. ama bu ülke tüm yatırımlarını 80 il yokmuşçasına istanbul'a yatırmaya devam etsin. bir ülkenin tüm gereksinimleri nasıl istanbul'da hayat bulur anlamıyorum. başkent ya burası başkent! dünya'da başkentini bu kadar değersizleştiren bir ülke var mı? toplanak istanbul'a başkent diyelim o zaman ne uğraşıyoruz! futbol konusuna gelirsek. dünya'da başkentten şampiyon çıkmayan tek ülkede biz olabiliriz heralde. şampiyonluğu bıraktım seneye ankara'dan takım olmayacak ya ligde böyle rezillik olabilir mi? bir ankara'lı olarak atamın emaneti olan bu şehre yapılan saygısızlıkları cidden kaldıramıyorum!
App Store'dan indirin Google Play'den alın