resim
Akın Aksaçlı
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Defans
Yaş:77
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 1
    1947 doğumludur. izmir denizgücü'nden galatasaray'a 1968 1969 sezonunda transfer olmuş. o sezon şampiyon olduktan sonra 1969 1970 sezonunda da bizde oynayıp birch gelince takımın dağıtılması üzerine mersin idman yurdu'na transfer olup 4 sezon orada oynayarak futbolu bırakmıştır. defans ve orta saha oyuncusudur. büyük bir süratle ileriye çıkması ve takımın gücünü arttırması ile ünlüdür. büyük futbolcudur.

    -dün geceki yılbaşı partisi esnasında salondaki davetlilerden birisinin doğum günü imiş. gece 12'den sonra arkadaşları sürpriz yaparak 1 ocak itibarı ile onun doğum gününü kutladılar. uzun zamandır bu abimizi yazmayı planlıyordum. birden hafızamdan pörtledi. evet, doğum günü 1 ocak'tır.

    -ah be canım abim. umarım torunlarından birisi bir gün bu sözlüğü okur ve seninle gurur duyar. sen ve senin gibi eski aslanlarımızı hiç unutmadık aslında be abi. türkiye'de acaip değişimler oldu. üç dört defa nitelik değiştirdi bu toplum. bu nedenle çoğu şey hafızasından silindi. bu internet denen dalga nedeni ile 80'ler 90'lar sonrası kayda geçirilip sık sık hatırlanıyor ama sizler biraz arka planda kaldınız ne yazık ki. kulüp gereken önemi vermedi bu tür şeylere. bilemiyorum belki de işine geldi sizler gibi aslanların unutulması. zamanında sizin gibi aslanlar, posterleri, anı eşyaları ve büstleri ile müze öğesi haline getirilseydi belki taraftar denen güruh 1974'ten bugüne kendisine büyük mutluluklar yaşatan sporcularını yuhalayıp küfür etmiyor olacaktı. bir metin oktay tekrar hatırlandı o da 1990 sonrası adnan polat'ın özel çabası ile oldu. bizlerde sahip çıkamadık eskilere. çapımız çeperimiz yetmedi.

    neyse olan oldu. artık sözlük var. elimizden bu geliyor. yazıcaz buraya senin gibi güzel abileri. allah sana uzun ömürler nasip etsin.

    edit: özür dilerim, son anda farkettim. ukde'yi yearn vermiş. ona da hasleten teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın