resim
Ahmet Aksel
Takım:Beykoz İY
Mevki:Sol Bek
Yaş:25
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1
    eyüpspor'un 1999 doğumlu sol beki. normalde 99 doğumlu bir çocuk için başlık açmam. isterse kısa kulvar yüzme şampiyonu olsun. ama bu çocuk başka. hakikaten çok başka. 99 ya, 99 doğumlu, 99 amk. 2012'den çıkarsan 13 yapıyor. ama sahada bir duruşu, bir soğukkanlılığı var, sanırsın 1972 zonguldak doğumlu ergün penbe. zonguldaklı olduğu için de 67 numaralı formayı tercih etmiş.

    şu sıralar eyüpspor u-13 takımı'nın hem kaptanlığını hem de sol bekliğini yapıyor. üstelik henüz herhangi bir yaş kategorisinde milli olmuşluğu da yok (yakında olur).
    bu da tff'deki sayfası;
    http://www.tff.org/...0&kisiId=1414472

    7-8 yıl sonrasının en rağbet gören sol beki olacak bu çocuk. ekşi'de yazarlığı olan biri başlığını açsın. deli prim yaparsınız :(
  • 3
    fiziğini biraz daha geliştirmeden fenerbahçe'ye transfer oldu.. (u: hasnungalip selam :()

    ben bu çok yetenekli kardeşimizi bahariye sahası'nda şans eseri izlemiştim. arkadaşımın takımının maçı vardı, onu izleyecektim, çayını içmek için biraz erken gittim. bahariye sahası'nı bilenler bilir, yanında çay bahçesi vardır, göz önünde değildir ama güzeldir. eyüp gibi. orda sohbet ederken çocuklar maç yapıyordu, başka şeyler konuşmak için dışarı çıktığımızda bir yandan da maça bakıyordum. topu ayağına ilk aldığında dikkatimi çekti. mustafa şahintürk gibi almıştı önüne. devam eden dakikalarda da sadece onu izledim, epey iyi işler yapmıştı. sordum, 99 doğumlu dediler. 99 doğumlu sol bek...

    iki hafta sonra başka bir maçındaydım. sonra bir maçını daha izledim..99 doğumlu ama bugün nürnberg'in teknik direktörlüğünü yapsam ve bana jose enrique sanchez mi ahmet aksel mi deseler saniye sektirmeden 13 yaşındaki ahmet derim. o kadar olgun ve başka oynuyor oyunu.

    neyse. ertesi gün ali hoca'ya söyledim. ali seçkin. önder özen futbolcu gözü de futbolcu gözü diyor ya, futbolcu gözü diye bir şey varsa şayet, bu ülkede en başta gelen adam ne samet aybaba'dır ne de ilhan cavcav. bu ülkede bu işi en iyi yapan hoca ali hoca'dır, nam-ı diğer gavur ali. hocam böyle bir çocuk var dedim, izleyelim dedi, u-14 de bitti bitiyor..bizim altyapıda da yeniden bir yapılanma çabaları var. altyapı geberik çünkü. neredeyse fenerbahçe'nin bile gerisine düşmüş. gel zaman git zaman derken arada kaynadı bu olay. ya da bana öyle geldi bilemiyorum ama neticede fenerbahçe aldı bu çocuğu.

    zamanında burada başlığını açarken ekşi'de yazarlığı olan biri de orda başlıklasın demiştim. sağolsun,
    aegnor vardamir açmıştı. 10 yıl sonra arda turan'ın başlığını açan bir kulum işte'nin koltuğunu alacak, haberi yok :(

    hyypia samsunspor'a geldi, beğenilmedi; kaka'yla antep anlaştı ama o pozisyonda erhan namlı var diye sonradan vazgeçtiler gibi hikayeler vardır ya bizim futbolumuzda..inanmayız. bu çocuk 15 yıl sonra dünyanın en iyi sol beki olduğunda da, galatasaraylı bir abi tarafından galatasaray'a götürülecekti ama iş sarsaklandı, olmadı diyeceksiniz ve yeni nesil gene inanmayacak. işte o inanmayan nesle bu başlığı gösterin arkadaşlar. ben o zamana kadar internetle ilişiğini kesmiş, balkonda hanımıyla çay içerken bir yandan da bahçede oynayan çocuğunu izleyen kahverengi süveterli adam olacağım.

    bir dönem erkan sözeri'yi de böyle çok istemiştim. sonra, uzun yıllar sonra alper potuk'u çok istedim. yalan yok bu çocuğun da bizde olmasını çok istiyordum. üçünü de fenerbahçe aldı. bir de zamanında mustafa kemal bitim vardı, basketbolcu. onu da isminden ötürü çok istemiştim bizde oynamasını. sarışındı mustafa kemal bitim, cahilken hep sarışınlara kanarız. çoğumuzun ilk aşkı, ilk çıktığı kız genelde sarışın olmuştur. birlikte olunan esmer kızla, sarışın kız pas vermediği için birlikte olunur. böyle olmuştur hep. ufakken mustafa kemal bitim'in sarışınlığı de net etkilemişti beni :( mine koşan'a bile sırf o sarı saçları aşık olmuş bir adamım ben. mustafa kemal bitim'i de galatasaray'a istemiştim. çok muydu? değildi ama onu da fener aldı. amına koyayım fener.

    ** epeydir yoktum arkadaşlar. öncelikle hoş geldim :( arada birçok olay oldu. ergin hocamın şampiyonluğu futbol takımımızın gerets'li şampiyonluğundan daha fazla sevindirdi. alper potuk-fenerbahçe transferi de net üzdü. halen de üzüyor ve daha çok da üzer. alper hakkında yabancı sınırlaması olmasa bu kadar para etmez deniyor ya, yerli futbolcular üzerinden dönen bu muhabbet aslında doğru. ama alper özelinde yanlış. alper ispanyol olsa 7.5 değil, 27.5 milyon euro ederdi. ve 33'ünden önce de bu ülkeye ayak basmazdı. fenerbahçe müthiş kritik bir hamle yaptı alper'i alarak. bizim yeni stoperi tanımıyorum ama diatta haricinde üç büyüklere gelen hemen hemen tüm siyahi stoperlerin iş yaptığını biliyorum.
    erman transferi de hem tüm sezon boyunca sneijder'i oldu olacak diye beklememe, hem bonservis verilmeden yapılmış olması, hem de bu yabancı hadisesi açısından önemli. sneijder kadar dakika alırsa, sezon sonundaki karnesi: sneijder'in yaptığı tabela x 2 olur.

    http://tamdinle.com/...kosan-1_9440_big.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın