• 1
    ingilizce man management olarak geçen, teknik direktörün futbolcularla ilişkisini tanımlayan söz öbeği.

    jose mourinho'ya göre ; futbolda psikolojik etmenler bir futbolcunun performansındaki en önemli nokta'dır.

    otoritelere göre iyi bir taktisyen olmasının yanı sıra adam yönetimi jose mourinho'nun en güçlü özelliği.

    bu teknik adam özelliği, sorunlu yıldızları, yetenekli ama mutlu olamayan futbolcuları ve ortalama yetenekteki oyuncuların top class performans sergilemesini saglayabiliyor.

    wesley sneijder özelinde jose mourinho'nun adam yönetimi ve ondan ayrılan futbolcuların kolay kolay eski günlerine kavuşamamasının anlatıldığı kısa bir yazı var ;
    http://espn.go.com/...sneijder-michael-cox

    mourinho inter'den ayrılırken o aykırı, o kabadayı materazzi'nin nihat doğan gibi ağlaması hala hafızalarda.

    benim düşünceme göre anca motive ediyor diye küçümsenen bizim taratorun da bu özelliği son derece güçlüydü.

    hamza hocamız da inşallah adam yönetimine gereken değeri verir, takımda birlik ve beraberliği sağlayıp, bizim büyük bir efsanemiz olur.

    edit: unutmadan eklemek istiyorum entry'de linkteki yazıda wesley sneijder galatasaray'a gelmemişti. fakat roberto mancini yazıda anlatılan bazı noktaları o kadar iyi etüt etmiş ki sneijder'i sola çekerek neredeyse sneijder'in içinden başka bir sneijder çıkarıyordu fakat bildiğiniz üzere yarım sezon izleyebildik.
  • 2
    okan buruk’un başarıyla yaptığı başka bir iş. sanılanın aksine futboldaki en önemli etkenlerden biri, hiç kolay değil mertens, torreira, oliveira, gomis, icardi, kerem gibi yıldızları memnun ederek yedek bırakmak sırasıyla oynatmak. kimi teknik direktörler bunu metazori ile yapıyorlar fakat başarılı olanlar bunu futbolcularını memnun ederek yapanlar. mourinho’ya bu sebeple special one diyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın