• 1
    9 haziran 2023 carlos alcaraz novak djokovic maçının gölgesinde kalan roland garros 2023 tek erkekler yarı final maçıdır. açıklanan programa göre tsi 18:30'dan önce başlamayacaktır fakat bir önceki yarı finalin muhtemelen uzun bir maç olmasından dolayı bu maçın 19:30-20:00 civarında başlayacak olmasını öngörmek daha olası bir senaryo.

    kariyerinde ikinci kez roland garros finali oynamak için korta çıkacak olan casper ruud ile kariyerinin ikinci grand slam finalini arayan alexander zverev arasında oynanacaktır. tabi ruud için burada geçen seneden sonra bir kez daha final yapmak demek rafael nadal'ın hegamonyasının başladığı 2005'ten beridir rafael nadal, roger federer, novak djokovic, robin söderling ve dominic thiem'den sonra üst üste en az 2 sene roland garros'ta final görmeyi başaran 6. oyuncu olma anlamını taşıyacak.

    bu iki oyuncu hiçbiri toprakta olmamak üzere daha önce 3 kere karşılaşmıştı ve bu maçların 2'sini zverev kazanmıştı. hatta zverev'in bir de ruud'un maç öncesinde çekilmesi sebebiyle 2021 acapulco çeyrek finalinde kazandığı maç daha mevcut. bunun dışındaki maçların tamamı masters seviyesinde ve hep çeyrek finalde oynandı. ruud yalnızca 2022 miami masters çeyrek finalindeki maçı kazanmıştı. zaten sonrasında final yapıp carlos alcaraz'a finalde kaybetmişti. alexander zverev ise geçtiğimiz sene burada yaşadığı kötü sakatlıktan sonra bu turnuvaya kadar kendi oyununu bulamamıştı. burada daha zayıf olan tablonun alt tarafından gelmenin de avantajını kullanarak sağlam bir oyunla yarı finale kadar ulaştı.

    maçın teknik değerlendirmesine baktığımızda ise tabiki alexander zverev'in servisleri ilk akla gelen unsur olacaktır. bu hem zverev'in lehine hem de aleyhine işleyebilen bir silah. hatta maçın içerisinde kimi setler -ve hatta oyunlarda- iniş çıkış gösterebilen ve zverev'in rahatlıkla aleyhine dönebilen vuruş. örneğin; şu ana kadar turnuvada yarı finale kalan isimler arasında açık ara en fazla çift hata yapan isim kendisi. kendisine en yakın isim olan novak djokovic'i bu kötü departmanda ikiye katlamış durumda. 1.98'lik boyuna rağmen gençliğinden bu yana ikinci servisleriyle olan derdini kalıcı şekilde çözmüş değil. olur olmadık noktalarda özellikle ilk servisini biraz yitirdiği anda momentumu ruud'a verme ihtimali gayet var. casper ruud ise bu seneye oldukça kötü girip nisan'ın hemen başında estoril'de yaşadığı şampiyonluk yaşamıştı. buna rağmen ben bu turnuvaya kadar ruud'un yalnızca 2022'nin değil 2021'in de gerisinde bir oyun oynadığını düşünüyordum. tam yerinde formunu tekrardan kazandı.

    rallilerde ruud'un ne oranla backhand vurmak zorunda kalacağı bir diğer anahtar. zverev'in ne oranda ruud'un backhand kanadını işlemeye çalışacağı, bunu işlemeye çalıştığı durumda ruud'un nasıl cevap vereceği ve backhand kanadında ne denli test edileceği kritik. ek olarak, iki oyuncu da çoğunlukla baselinedan ayrılmayacaktır. bu alışkanlığı biraz olsun kıran oyuncu çeyrek adımda olsa avantaj sağlayabilir. çok ufak farkların belirleyebileceği böyle bir maçta alınabilecek tüm puanların peşini bırakmamak gerekiyor.

    bu maçta ufak farkla ruud'un favori olduğunu ve 5 sette kazanabileceğini tahmin ediyorum. zverev'e göre maç içerisinde daha az sallantı ile oynayan bir oyuncu. ayrıca aralarında oynadıkları maçlara baktığımızda toprak zemine en yakın zemin olan miami'de ruud'un kazandığını da görüyoruz. bu yüzden eğer bir tahmin yapıp bir oyuncuyu seçmek durumunda kalırsam casper ruud derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın