• 1
    basketbol süper ligi 11. hafta karşılaşması. 13:00'da başlayacak mücadele trtspor 2 ve tivibuspor 2'den canlı olarak yayınlanacak.

    efes 9 galibiyetle yoluna namağlup devam ederken, petkim 5 galibiyete sahip. ilk 3 haftada galibiyet yüzü göremeyen petkim, kalan 7 haftadan 5 galibiyet çıkarmayı başardı. ege arar pota altında petkim'de güzel işler çıkarıyor. kendrick ray takımın hücumdaki en önemli silahı. david blatt'ın asistan koçluğunu da yapmış kestutis kemzura petkim'e seyir zevki yüksek güzel bir basketbol oynatıyor.

    oyunun erkenden kopması olası duruyor. efes beklenildiği şekilde rahat bir galibiyete imza atacaktır.
  • 2
    beklenildiği şekilde efes maça etkili başladı. ilk çeyreği 30-20 önde kapayan efes, ikinci çeyrekte de aradaki farkı artırarak yarıyı 48-30 önde kapadı. hücumda etkili isimlerinden gerekli verimi alamayan petkim, işin savunma tarafında da efes'e direnç gösteremedi. geniş bir rotasyon ile maça çıkan efes, bu avantajı her iki periyotta da kendi adına etkili kullandı.

    üçüncü çeyrekte işler tam tersine döndü. savunmada direnci artıran petkim, kenardan gelen yerli oyuncuları da hücuma dahil etmeyi başardı. farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başaran petkim son periyoda 60-53 geride girdi. son periyodun ilk kısmında da başarı ile oynayan petkim 03:51 kala skorer ismi kendrick ray'in üçlüğü ile ilk kez maçta öne geçti. ray'i durdurma adına kenardan doğuş balbay'ı alan ergin ataman bu stratejisinde başarılı oldu. savunmanın üzerine kritik üçlüğü ile kaptan doğuş gemisini kurtardı ve maçı 75-71 efes kazandı.

    bundan sonraki haftalar için efes kötü bir tablo çizdi. micic ve larkin'in form grafiği oldukça düşük. sakatlıktan yeni dönen beaubois da bugün çok etkili değildi. uzunlardan dunston iyi bir performans gösterirken, sertaç şanlı da sakatlık sonrası geçen yılki düzeyinin gerisinde performans gösterdi. koç ergin ataman tibor pleiss'ın dönüşünü de dört gözle bekleyecektir.

    maçın diğer bir notu da petkim cephesinde genç oyun kurucu boran güler. bandırma kırmızı altyapısının ürünlerinden olan boran, ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor. savunması güçlü olan boran takımını da maç boyunca iyi organize etti. gelecek haftalar için dikkatle izlenmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın