• 1
    türkiye basketbol süper ligi 11. hafta karşılaşması. saat 15:15'de başlayacak maç, trt spor 2 ve tivibuspor 2'den canlı olarak yayınlanacak. beşiktaş'ın 10 maçta 3 galibiyeti bulunurken, telekom'un ise 10 maçta 7 galibiyeti var.

    burak bıyıktay önderliğinde sezona başlayan beşiktaş, maçlarda başabaş bir mücadele gösterse de ilk 6 hafta sahadan yenik ayrıldı. bunun üzerine, burak bıyıktay ile yollarını ayıran beşiktaş'ta altyapı ve yeniden yapılandırma direktörü olan ahmet kandemir tekrar koç olarak takımın başına geçti. son 4 maçında 3 galibiyeti bulunan beşiktaş, son iki maçında tofaş'ı kendi sahasında yenerken, daçka'yı da deplasmanda yenmeyi başardı. yetenekli türk genç oyuncuları yine yetenekli iki yabancı oyuncusu ile harmanlayan beşiktaş, göze hoş gelen bir basketbol sergiliyor. türk basketboluna önemli isimler kazandıran banvit'in kapanmasının ardından buradaki oyuncuları kadrosuna katan beşiktaş'ta alperen şengün, şehmus hazer, sadık emir kabaca ve furkan haltalı gibi birçok potansiyeli yüksek isim var.

    türk telekom kaliteli yabancılar ile yetenekli yerli oyuncuları bünyesinde barındırıyor. sezona çok iyi başlangıç yapan tyler ennis'in galatasaray ile oynanan mücadelede aşil tendonu kopmuş ve sezonu kapamak durumunda kalmıştı. bu telekom için büyük bir kayıp oldu. son lig maçında telekom orman spor'u kendi sahasında 19 sayı farkla yenmişti.

    form grafiğini yukarıya çıkarmakla birlikte maçın favorisi türk telekom olarak duruyor. özellikle alperen şengün'ün micheal eric karşısındaki mücadelesini izlemek güzel olacaktır. son topa kadar dişe diş bir mücadele izlemek dileğiyle.
  • 2
    ahmet kandemir beşiktaş’ı çok farklı bir boyutta oynatıyor. ilk yarıyı beşiktaş 30 sayı farkla 59-29 önde kapadı. dar rotasyonla gelen türk telekom cephesinde micheal eric erken faul problemine girdi. samet geyik de kadroda olmayınca, alperen şengün ile beşiktaş pota altında üstünlüğü tamamen eline geçirdi.

    egehan arna ve mehmet yağmur’dan da gelen ekstra üçlükler, ilk yarıyı beşiktaş’ın farklı bir şekilde önde kapamasına yardımcı oldu.

    telekom’da micheal eric’in faul yapmadan akıllı bir şekilde ikinci yarıyı oynaması gerekiyor. hücumda da sam dekker ve kyle wiltjer‘ın daha etkili oynaması gerekiyor.
  • 3
    94-60'lık skorla beşiktaş kazandı.

    beşiktaş sezonun maçını oynadı. hem topu çok iyi dolaştırdılar, hem iyi savunma yaptılar, hem de çok yüzdeli şut soktular. bir daha böyle bir maç oynarlar mı bilmiyorum ama sezon başına göre çok iyi uyum sağladılar ve çok iyi gidiyorlar. bu sonuçla ligdeki 4. galibiyetlerini aldılar ki hepsi son 5 maçta geldi.

    telekom'da eksikler fazlaydı ama beşiktaş gelecek için gerçekten umut veriyor. çoğu 2000 ve sonrasında doğan bu çocukların bu performansı da basketbolun geleceği için umut veriyor. bu maçta 5 oyuncu çift haneli skor üretirken, toplam 10 oyuncu skor katkısı yaptı. 2004 doğumlu samet yiğitoğlu forma giydi. egehan arna 18 sayı ile hem maçın en skoreri oldu, hem de bu sezon oynadığı en iyi maçı çıkardı. umarım gençlerin bu performansı sürer ve hepsi iyi yerlere gelir. tebrik ediyorum hepsini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın