• 1
    türk basketbol tarihinin en efsanevi maçlarından birisiydi. 2006 dünya basketbol şampiyonası 5.lik-8.lik maçlarından biriydi ve kazanan takım 5.lik maçına çıkacaktı.

    maça çok iyi başlayıp ilk çeyreği 10-19 önde kapamıştık ancak 2.çeyrekte sadece 4 sayı üretince litvanya attığı 17 sayı ile üstünlüğü ele aldı devrede. 3.çeyrek de 21-17 litvanya üstünlüğü ile geçilince, son çeyreğe 48-40 geride girmiştik ve ne olduysa o son çeyreğin son anlarında oldu. tam emin değilim ama maçın bitimine 2-3 dk kala 12 sayı falan gerideydik ve artık pek çoğumuzunda umudu kalmamıştı. ancak ermal,ersan ve ender öyle bir ateş yaktılar ki son dakikalarda, litvanyalılarda bizim gibi şaşkın şekilde maçı izlemeye başlayınca o farktan maçı çevirip, maçı uzatmaya götürmeyi başardık. hatta son topta maçı kazanma şansımız bile vardı değerlendirememiştik. ilk 3 çeyrek 40 sayı atan takımımız bu çeyrekte 35 sayı atmayı başardı.

    uzatmada ise sürklase olan litvanyayı sahadan sildik. 9-20 lehimize sonuçlanan uzatma sonucunda maçı 84-95 kazanıp, 5.lik maçı oynama hakkı kazandık. uzun yıllar litvanya'ya karşı yaşadığımız şanssızlıkta bu turnuvada kırılmış oldu. önce turnuvanın ilk maçında, ardından bu maçta litvanya'yı yenerek o laneti de kırmış olduk.

    kısaca özetlemek gerekirse ukdeyi veren soyle senden baska'nın dediği gibi " ne maçtı be "
App Store'dan indirin Google Play'den alın