2021-22 NBA Final Konferans Grubu Final 7. Maçı
03:30 Ftx Arena
96 - 100
  • 1
    nba doğu konferansı final serisi 7. maçı. maç miami'de oynanıyor. tsi ile 03.30'da başladı.

    ilk çeyreğe boston 32-17 üstün girdi.
    ilk yarı sonu editi: devre 55-49 boston üstünlüğüyle sona erdi. fark 15 civarlarında dolaşırken 2. çeyrek sonuna doğru aldığı faullerle ve jimmy butler'ın devreye girmesiyle fark eridi.

    miami hücumları ilk çeyrekte adebayo, ikinci çeyrekte de butler özelinde sıkışmış görünüyor. bu ikili 49 sayının 35'ini attı. düzen içerisinde yeni skorerler bulamazsa maçın sonunu getirmeleri butler mucizesine kalacak gibi görünüyor. diğer yandan boston sayı yükünü; brown (15), tatum (13), smart (9), white (8), williams (7) önderliğinde bölüştürmüş durumda.

    üçüncü çeyrek editi: 82-75 boston üstünlüğüyle son çeyreğe giriliyor. iki takım da geri adım atmıyor. epik bir sona doğru gidiyoruz. 3. çeyrekte harika bir adebayo performansı vardı miami adına. lowry de nihayet çeyrek sonuna doğru devreye girdi. boston cephesinde de smart çok iyi bir çeyrek geçirdi. celtics maçı koparmak istiyor ama miami bir şekilde maçın içinde kalıyor.

    hakem düdük standartı dışında harika bir maç oluyor.

    maç sonu editi: inanılmaz bir final oldu. boston bütün maçı kontrol altında götürdü. kontrol altında bir galibiyet olacak derken, son 3 dakika kala 11-0 lık bir seri yiyerek farkı 2 ye getirdiler. hatta jimmy butler maç kazandıran basketi atma şansına da sahip oldu. ama 48 dakika sahada kalan buttler son çeyrekte bitik görünmüştü. ve maç kazandıracak 3'lüğü atamadı. maçın sonuna diri kalan smart faul atışlarında hata yapmadı ve ikide iki atarak farkı 4'e çıkardı ve maç da bu skorla bitti.

    celtics in maç başından sonuna kadar oynadığı kontrol oyunu inanılmazdı. hemen hemen giren çıkan herkesten katkı almayı başardılar ve finalde gsw'nin rakibi oldular.
  • 2
    jimmy butler bir miami heat efsanesi olmaya 1 şut kadar yakındı ama olmadı ve doğu konferansı finali 7. maçını kazanan boston celtics oldu. maç miami'nin avucuna kadar geldi ama açıkçası sonunda hakeden kazandı diyebiliriz. miami hücum çeşitliliği açısından oldukça kısıtlı bir takım. buna rağmen son anlarda geri gelmeyi başardılar ve maça ortak oldular. bu boston açısından çok önemli bir negatif veri. nba finalinde rakip golden state ve bu takımın herhangi bir maçta geri dönmesi için 1-2 dakikalık sekanslar bile yeterli. 3 tane hücumdan boş dönersiniz bir bakmışsınız 1 dakikada 9-0 seri yemişsiniz. boston bu maçtan dersler çıkarmalı. tüm maç boyunca ben bu maçı kaybetmem der gibi sahadaydı ama son saniyede elenmeyle de karşı karşıya kaldılar.

    sonuç olarak nba finalinin adı da konulmuş oldu;

    golden state warriors vs boston celtics.
  • 3
    jimmy butler ile yaşayan, jimmy butler ile öldü.

    son 1.5 dakikada 10-0'lık geri dönüş serisi ile skoru 96-98'e getirmişti heat. jimmy abimin karşısında yaşlı al horford vardı. içeri penetre etse bomboş turnike ya da en kötü ihtimal faulü alıp beraberlik şansı varken üçlük atmayı tercih etti ve top girmedi. elbette butler'a kızamazsın ama yanlış bir tercih yaptı. üçlüğü atıp dwayne wade ve lebron james gibi miami efsanesi olmak istedi sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın