• 826
    bu maçın özellikle ikinci yarısı çatır çatır savunma yapmamız açısından çok önemli bir dönüm noktası. çünkü bizim takımın en önemli sorunlarından bir tanesi savunmada sabırsız olup topa bir an önce sahip olmak istemesi. hücumdaki iştiyakın, hevesin, arzunun savunmada olmaması. ama mecbur kalınca, doğru bir plan ve oyuncu grubuyla nasıl da savunma yapıyormuş bu takım, çok iyi gördük. elbette her maç liverpool maçı gibi olmayacak. ama muhakkak 15 dakika olur, 30 dakika olur, bu takım geri çekilip savunma yapacağı maçları oynamak zorunda. tabi sadece geri çekilmek yetmez. öndeki hücumcular dahil savunma yapmak zorunda. takım kompakt durmak zorunda. sallai ve eren bile bu yüzden sonradan oyuna girdi. takımın direnci gittikçe arttı.

    bu arada birinci yarıda da iyi oynadık tabi. stoperlere bile basmadık. ama beklere bastık. ikinci bölgede çok dirençli durduk. savunma çizgimiz yine öndeydi, hataya müsaitti. ama kompakt durduk, özellikle ilkay müthiş ayarladı takımın presini. savunmacılarımız öndeyken bile çok hareketli savundu liverpool hücumcularını. 1-2 yerde hata yaptık, o kadar. hücumda ise biraz heyecanımıza yenik düştük. çok daha organize çıkabilirdik bence. çıktığımız 3-4 pozisyonda da ne kadar tehlikeli takım olduğumuzu gösterdik zaten. penaltı sonrası yavaş yavaş geri çekildik ve ikinci yarıda da 55 bin kişiyle savunma yaptık. muhteşem bir sonuç aldık. okan buruk'un kariyerinde kırılma noktası olabilecek bir maç oldu. galatasaray savunamaz, galatasaray sadece hücum oynar, galatasaray iyi oynar ama kaybeder diyenlerin yanıldığı bir maç oldu. galatasaray her şeyi oynar. tarihindeki büyük başarılarının yarısını da savunarak elde etmiştir. bunu hiç kimse unutmasın.
  • 829
    kazanımları gün geçtikçe artan maç. çok değerli bir 3 puan, belki de avrupa serüvenimizin seyri değişti. çok büyük bir prestij. çok ciddi bir maddi gelir. agresif tribün kültürünün, taraftarıyla birlikte savaşan galatasaray'ın potansiyelinin hatırlanması.

    bunların hepsi tamam ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki galatasaray'ın, okan buruk'un leroy sane'yi kazandığı maç oldu bu. o gün de yazılmıştı zaten. bu maçta 1 dakika bile süre almaması sane'ye çok büyük mesajdı. nitekim sane de mesajı almış görünüyor.
  • 831
    yaptık tekrar yapabiliriz dedirten bir maç. hem de bu sezon yaşandı. herkes niye liverpool’a kesin elendik gözüyle bakıyor?

    biz bu transfer nöbetlerini niye tutuyoruz yazın? yönetime niye öfke kusuyoruz transferleri geciktiriyor diye? fenerbahçe’yi yenmek için mi?

    madem bu kadar yıldız transferi yaptık, liverpool bizden korksun.

    osimhen, icardi, ilkay, torreira, lemina, lang, jakobs, singo, davinson, boey, sallai, uğurcan, sara, barış… cidden güçlüyüz.

    bu turda osimhen’i seyredin. bize güzel sürprizleri olacak. görürsünüz.
  • 832
    bu maçta sanki penaltıdan 1 tane attık ve kalan dakikalarda üstüne yattık, pozisyon yaratamadık gibi bir düşünce var çoğu kişide.

    halbuki maçın başında barış'ın karşı karşıya kaçırdığı
    osimhen'in ilk yarıda kaçırdıkları
    abdulkerim'in frikiği
    osimhen'in ikinci yarıda kendi kaptığı toplarla 2 defa karşı karşıya kalması

    https://www.youtube.com/watch?v=vX2xzCdRVss

    özette 18 pozisyon var. 9 bizim, 9 ise onların pozisyonu.

    arkadaşlar biz bu maçta liverpool'u kazayla yenmedik. oynayarak, gayet de oyunumuzu kabul ettirerek yendik. yine yenebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın