• 1
    olimpiyat elemeleri yarı final maçı. uzatmaya giden maçta çekler kanada'yı tomas satoransky'nin bitime 1.8 saniye kala attığı basketle 101-103 yenmeyi başardı.

    https://twitter.com/.../1411455699398365187

    maçın genelinde farkı hep belli bir seviyede tutan çekler son 50 saniyeye 92-82 önde girmeyi başardı ancak nick nurse'ün molasından iyi dönen kanada takımına çeklerin inanılmaz hataları eşlik edince 50 saniyede 10 fark kapandı ve 94-94 ile maç uzadı.

    uzatmalara momentumu almış bir şekilde başlayan kanada skoru 99-94'e getirdiğinde işler çekya açısından bitmiş gibiydi ancak savunmalarını sağlamlaştırarak ve çizgiye gelerek skoru 99-98'e kadar getirdiler, 1 dakikadan az bir süre kala blake schilb'in üçlüğüyle 99-101 öne geçtiler. bu noktadan sonra karşılıklı birer atış kaçtı ve 15 saniye kala andrew wiggins skoru eşitledi. çekler moladan topu tomas satoransky'e isolation oynatarak döndüler ve tomas satoransky çok zor bir şutu camdan yardım alarak sokmayı başardı. kanada moladan döndü ve 1.8 saniyede bulunabilecek en uygun atışı da buldu ama trey lyles'ın bomboş pozisyonda attığı orta mesafe ikilik çemberde turlayıp çıktı ve çekya olimpiyat elemelerinin kanada ayağında finale çıkmayı başardı.

    2. yarısını ve uzatmalarını izlediğim maça dair gözlemlerim ve önemli istatistikler şu şekilde;

    1- blake schilb (31 sayı 3 ribaunt 7 asist) ve ondrej balvin (14 sayı 19 ribaunt 4 asist 5 blok) insanüstü oynadı.

    2- kanada normal sürenin son 50 saniyesi haricinde berbat üçlük attı (toplam 9/37)

    3- çekya ise gayet iyi üçlük attı, maç içinde girdikleri krizlerden de çoğunlukla üç sayılık isabetlerle çıktılar. bu üçlükler zorlama üçlükler değil, doğru oynanmış setlerin sonunda gelen üçlüklerdi (toplam 14/28).

    bugün izlediğim çek takımı 3 gün önce farklı yendiğimiz çek takımından çok farklı bir takım kesinlikle. zaten o günkü performanslarının sebebi de yorgunluklarıydı; https://twitter.com/.../1411431198438612992

    yunanistan'ı elersek çekya'nın finaldeki rakibi biz olacağız ve olası bir türkiye-çekya finalinde bence favori yine biz oluruz. ancak çekya ciddi manada güçlü bir takım. işimiz çok zor olacaktır. 5 eylül 2019 türkiye çekya basketbol maçı'nda vesely'den yoksun olmalarına rağmen bize yaşattıkları ortada (gerçi o maça da biz çok yorgun çıkmıştık*).

    ilk 2 maçta çok yüzdeli üçlük atmıştık, yarı final ve final maçına da bu yüzdeyi taşımamız ve bilhassa çeklerin içeri gömülmesine izin vermememiz gerektiğini bu maçta bir kez daha gördük. ondrej balvin bugün kanadalı nba yıldızlarının rüyasına girecek, biz aynısını yaşamamalıyız. öte yandan bugün kanada'nın, 2019'da da bizim yaşadığımız pota altı problemini olası bir finalde yaşama ihtimalimiz daha düşük çünkü nazar değmesin, pota altı rotasyonumuz 2019'dakine göre çok daha sağlam. yine de satoransky, vesely, schilb, auda, bohacik ve balvin gibi oyunculara sahip olan bu çek takımı finaldeki rakibini her anlamda çok zorlayacaktır. bugün başardıkları iş muazzamdı, bu hikayelerini olimpiyat vizesiyle taçlandırmak isteyeceklerdir.

    ancak şunu da göz önünde bulundurmak gerekir ki bizim basketbol takımımız olimpiyat vizesi almaya en iyi dönemlerinde bile bu denli yaklaşamamıştı. geldiğimiz noktayı fırsatın ayağımıza gelmesi olarak değerlendirmemiz ve bu fırsatı da değerlendirmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın