2005-06 Türkiye Süper Lig 15.Hafta Maçı
19:00
1 - 2
  • 1
    ankara 19 mayıs stadyumu'nda oynanan turkcell super lig 2005 2006 sezonu 15. hafta karşılaşması. 28. dakika'da ankaraspor'da jaba'nın penaltısını mondragon kurtardıysa da dönen topu murat erdoğan tamamlayarak ankara ekibini 1-0 öne geçirmişti. 36. dakikada yaşanan karambolde topu kafayla tamamlayan ümit karan skoru eşitlemiş, ilk yarının son pozisyonunda necati ateş ceza sahası içinde topla birlikte dönerek dengesini dağıttığı rakip defansın arasından attığı şutla galibiyet sayımızı atmıştı. ikinci yarısı karşılıklı pozisyonlarla geçen maçı kazanan galatasaray şampiyonluk yarışını bırakmayacağının sinyallerini veriyordu.
  • 2
    tomas'ın kırmızı kart gördüğü müsabakadır. ersen martin ile ikili mücadelesinde lehine faul kararı verilmemesine sinirlenen tomas, yere tükürmüş ve hakem (galiba fırat aydınus idi) tarafından kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

    tomas federasyondan hafızam beni yanıltmıyorsa 3 maç ceza almıştı ve yerine yalçın ayhan'a forma şansı doğmuştu. yalçın da ali sami yen'de 3-2 kazandığımız ve sasa iliç'in döktürdüğü beşiktaş derbisine ilk 11'de çıkmıştı. sonraki hafta 3-1 kazandığımız kayseri deplasmanında da oynamıştı ama ikinci yarının ilk haftası konya'da zemine takılıp dizinde problem olunca sezonu kapamıştı.

    ankaraspor'a necati'nin attığı galibiyet golü çok güzeldi. necati güzel bir bel kırmasıyla dönmüş, kaleciyi ters ayakta bırakarak plase bir vuruşla topu ağlara göndermişti. ankaraspor'un bu maçtaki hocası rıza çalımbay idi.

    ayrıca bu maç ümit karan'ın ilk 11'deki yerini hakan şükür'den devraldığı ilk maçtır. malum arkadaş bir önceki hafta ali sami yen'de 1-0 kaybedilen sonradan oyuna girdiği fenerbahçe derbisi sonrası "artık yedek kalacaksam, devre arası gitmek istiyorum" gibisinden duygu sömürüsü vari açıklamalar yapmıştı ve karşılığında ankaraspor maçıyla birlikte ilk 11'de oynamaya başlamıştı. ama doğruya doğru, ümit karan o zamanlar ne zaman ilk 11'de oynasa golünü atıyordu...
  • 3
    türkiye lig tarihinin en fiyasko penaltılarından birinin verildiği müsabakaydı. önceki hafta galatasaray sami yen'de fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuş ve aradaki puan farklı 6'ya çıkmıştı. haftaya oynanacak beşiktaş derbisi için ise moral arıyordu galatasaray ankara'da. hakemler ve federasyon o sezon fenerbahçe'yi tarihinde ilk defa 3 sene üst üste şampiyon yapmak için resmen and içmiş, hemen hemen her maç hakem hataları aleyimize tesir etmeye başlamıştı. zira bu maçın hemen başlarında ergün penbe ceza sahası içinde ikili mücadelede elini rakibin omzuna koymus ve fırsat bekleyen hakem penaltı çalmıştı. bu maçta galatasaray'ın puan kaybetmesi hemen hemen fenerbahçe'yi ilk yarı bitmeden şampiyon ilan edecekti. ama olmadı, olamazdı. karşılarındaki takım galatasaray'dı. önce 1-0'dan maçı çevirdi, ardından haftaya beşiktaş'ı devirdi ve kayseri'de 3-1'lik mükemmel galibiyetle ilk yarıyı kapattı.

    sezonun ikinci yarısı ise hem bizim için, hem de boğazın karşı kıyısındaki rakibimiz için unutulmaz oldu. kaçınılmaz intikamların takımıydık zira. biz sami yen'de ağlıyorduk, onlar denizli'de. fakat iki resim arasındaki farklar tespit edilemeyecek kadar çoktu.

    edit: maçın hakemi için (bkz: fırat aydınus)
  • 5
    taa uzaklardan, saatli kale arkasından jaba' nın kendisini yere attığının görüldüğü ama saha içinden fırat aydınus' un bunu göremediği maç. gerçi bu anlamsız penaltı uyuyan takımı uyandırmıştı. ankaraspor murat erdoğan ile öne geçmişti. ümit karan kariyerinin en ilginç gollerinden biriyle skoru eşitlemiş ve necati güzel bir golle devre arasına takımı 1-2 önce sokmuştu. sonrası malum. tomas' ın kırmızı kartı, radoslav batak' ın direk dibine kafa vuruşu ve mondragon' un kurtarışı. babamla beraber istanbul' dan ankara' ya çektiğimiz 450 km yolun sonuca değmesi ... mutlu zamanlardı sözlük ...
  • 7
    hakkında nasıl olur da entry yazmadım diye kendime kızdığım maç.
    (bkz: stadyumda seyredilen ilk galatasaray maçı)

    o sezon ankara'da oynanan son galatasaray maçıydı. 0-1 yendiğimiz ankaragücü maçından haberim yoktu. 2-1 yenildiğimiz gençlerbirliği maçında işim vardı. bu maçı haftalarca bekledim. fiyatını hatırlamıyorum ama biletler aşırı pahalıydı. fenerbahçe ve beşiktaş maçları arasına denk geldiği için kritik bir maçtı. önceki hafta fenere yenilmiştik. sonraki hafta beşiktaş ile karşılaşacaktık. babamla girmiştik saatli kale arkasına. uydurma penaltıyı mondragon kurtarmıştı ama dönen topu tamamlamışlardı. sonra ümit karan ve necati ile ilk yarıyı 1-2 önde kapattık. ikinci yarıda da ankaraspor'un tehlikeli pozisyonları vardı ama mondragon gol izni vermedi. fenerbahçe köpeğine tezahüratını ilk o zaman duymuştum ve hiç unutmamıştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın