teknik detaylardan farklı bir konuya değinmek istiyorum. gönül ister ki sorumlular cezasını alsın, ama burası türkiye...
stada giderken doğal olarak kullandığımız güzergahta gerçekleşmiştir.
10 günde 2 kez gittik oraya, anderlecht maçında levent tarafından geliş açılmamıştı, itü'de inip doğrudan stada giden metroya geçmiştik.
sivas maçında ise önceki gibi klasik olarak sanayi'de peron değiştirdik.
yani bu çalışma sırasında 2 kez maça gittik metroyla. aktarma 26 eylül günü hizmete girdi, 3 gün sonra kaza oldu.
şimdi konu değiştirelim, sonra bağlarız yazıyı.
1-2 yıl önce şöyle bir şey yazmıştım forumun birinde:
---
alıntı ---
bir kere stada metro ile gitmeyi deneyin. maça gitmeseniz de deneyin.
futbol taraftarlığının devlet malına zarar verip hareket halindeki treni sağa sola sallamayı da içerdiğini, metro istasyonunda sigara içip raylara bira şişeleri atmak olduğunu görürsünüz.
taraftar profili gün geçtikçe berbatlaşıyor.
---
alıntı ---
evet normal şartlar altında metroda yapılmaması gereken her şeyi yapan bir taraftar kitlesine sahibiz. kaza riskini artıran bir etmen bu.
ama az önce bahsettiğim 2 maçta da kaza riskini artıracak şeyler yaşanmadı. nedeni mi? maçlara talep olmaması diyebilirim çoğunlukla, geçen sezon maçların çoğunluğunda yaşanan saçmalıkları göremedik. hatta metro istasyonunda sigara içenlere bile rastlamadım, enteresandır. belki bana denk gelmemiştir, ama önümüzdeki ilk iç saha maçı olan fenerbahçe maçında muhtemelen yukarıda saydıklarım yine yaşanacak.
kardeşim, kadınlar gerçekten o sallanmadan korkuyor, her seferinde uyarıyorum ama ne fayda? tartışmaktan bıktım, rayda giden taşıtlar böyle konularda hassastır. hadi kendi vagonumu durdurdum, 4-8 arası değişen vagon sayısı var setlerde, bir taraf tepinmezse öbür taraf tepiniyor arkadaş. ne olacak bu bilinçsizlik?