• 4
    türkiye spor toto süper lig 31. hafta karşılaşması. bana göre 2 güzel futbol oynayan takımın maçı.
    bir tarafta 5. olup avrupa'ya gitmek isteyen, son 5 haftada 4 mağlubiyet alan kayserispor. diğer tarafta kümede kalma
    mücadelesi veren 5 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberliği bulunmasına rağmen futbolseverleri tatmin eden bir
    futbol oynayan alanyaspor. 2 takımın da kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşmaydı.

    maçın başında topa daha fazla sahip olan takım kayserispor'du. oyunu alanyaspor yarı sahasına yıkıp set hücumlarıyla pozisyon aradı. pek başarılı olduğu söylenemez. 2 takım arasında ''şef'' farkı vardı. alanyaspor hücumlarını emre akbaba yönetti. geriye gelip top aldı, uzun etkili ters toplar attı. kayserispor'da böyle bir şef yoktu. şamil - badji ikilisi bu görev için yeterli yeteneğe sahip değiller. 10 numara pozisyonunda da boldrin pek geriye gelip oyunu kurmaya çalışmadı. deniz türüç
    maç başında daha çok sağ kanatta topu ayağına bekliyordu. tam geriye gelip oyunu kurmaya başladığı dakikalarda sakatlanarak yerini ryan mendes'e bıraktı.

    kayserispor'da atilla turan ilk yarıda kayserispsor adına en iyi isimdi. sürekli bindirme yaptı, top çaldı. ortasahadaki yaratıcı oyuncuların yapamadığını yapmaya çalışıp umut bulut'u ara paslarla rakip savunmanın arkasına sarkıtmaya uğraştı.

    alanyaspor daha çok kayserispor'un sağ tarafından hücum etti. fernandes ile etkili olmaya çalıştılar ama etkili pozisyonlar yakalayamadılar. duran topları etkili kullanan
    alanyspor'da welinton ve taha'nın kafa vuruşlarını lung mükemmel çıkardı.

    ryan mendes oyuna girdikten sonra adam eksiltme yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi. çok iyi bilekleri olan mendes yalnız kaldı. geniş alan bulduğu dakikalarda takımını seri bir şekilde ileri taşıyan mendes'in son paslarının başarılı olduğu söylenemez.

    ilk yarı 0-0 sona ermişti. 2.yarıda henüz yarım dakika dolmadan ''soyunma odasından attılar'' repliğini efecan bizlere hatırlattı. ikinci yarıda fernandes'in yerine sahaya çıkan efecan organize alanyaspor atağına mükemmel bir nokta koydu. emre akbaba bizlere ''şut pası'' kavramının önemini gösterdi.

    kayserispor'un yaratıcılık eksikliğinden bahsetmiştim. dakika 75'e kadar bu eksiklik devam etti. mendes vitesi artırmaya başladıkça kayserispor golün sinyallerini vermeye başladı. dakika 77'de mendes 2 kişiyi geçip son çizgiye indi, içeri çevirdiği topu boldrin gol yaptı. kayserispor beraberliği sağladı. alanyaspor golden sonra resmen affaladı. mendes vitesi artırmaya devam edince kayserispor net pozisyonlar yakaladı ama alanyaspor kalecisi haydar ağırlığını koydu. kritik kurtarışlar yapan haydar takımını maça tekrar bağladı. 85. dakikada geniş alan bulan alanyaspor sağ taraftan etkili geldi. gassama'nın kestiği tehlikeli ortada topa doğru giden cenk ahmet'i düşüren sapunaru hem 2.sarıdan kırmızı kart gördü, hem penaltıya sebep oldu. penaltıda topun başına geçen douglas top ve kaleci lung'u ayrı köşelere göndererek takımının galibiyet golünü attı ve 3 puanı getirdi.

    mesut bakkal'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. yaptığı değişikliklerle maçı aldırdı. efecan golünü attı, cenk ahmet penaltıyı yaptırdı.

    bu sonuçla 35 puana yükselen alanyaspor biraz da olsa nefes aldı. son 3 haftada düşme hattındaki rakiplerinden osmanlıspor ile karşılaşacak alanyaspor o karşılaşmaya daha rahat çıkacaktır. kayserispor 44 puanda kalarak avrupa hayallerinden biraz uzaklaştı. 5. olan göztepe ile puan farkı 3'e yükseldi.

    maçin adami: efecan karaca
    2.yarı oyuna dahil olan efecan mükemmel bir gole imza attı. golün dışında da etkili oyunuyla takımına galibiyeti getirdi.
    maçin gizli kahramani: haydar yılmaz
    kritik kurtarışlarıyla takımına hayat öpücüğü veren haydar bence maçın gizli kahramanı.
    maçin hayal kirikliği: umut bulut
    kariyerinin en kötü maçlarından birini oynayan umut bulut arkadaşlarından istediği pasları alamadı. çok sinirli gözüken umut bulut dakikalar geçtikçe maçtan koptu ve çok basit hatalar yaptı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın