• 3
    antalyaspor son 10 maçında sadece 1 kez galibiyet alabildi, o da iç sahada sivas'a karşı. sergen hoca'nın 11 kişi defans yapacağını sanmam, futbol oynamaya çalışacaklardır. bu da bizim işimize gelir. bu saatten sonra iç sahada hiçbir takıma puan vereceğimizi düşünmüyorum. takım düşük olsa bile taraftar alır maçı.

    sonraki hafta beşiktaş'a gideceğimiz için bu maçta puan kaybı yaşamak hiç de iyi olmaz.
  • 8
    sanchez'in yedek başlatılıp mecbur kalınmadıkça oynatılmayıp dinlendirilmesi gerekilen maçtır. ayrıca sarı kart sınırındadır. bjk maçı öncesi sarı kart görürse oynayamama riski vardır. hem dinlendirilsin hem de bjk maçında oynasın. bjk maçında kendisine ihtiyacımız var. nelson-abdülkerim ikilisi bu maç için iyi olacaktır.

    ayrıca takımın avrupa'dan elenme için kendini affettirme maçıdır.

    edit: ligimize döndük evet. tek başına pek bir önemi yok bizim için. ama unutmamak gerek ki şampiyonlar ligine gitmek için bir araç bu lig. ligde şampiyon olup şampiyonlar ligine girme şansımızı arttırmalıyız. her yıl şampiyonlar ligi'nde yer almamız ve kendimizi geliştirmemiz gerek. hem türk olmayan takımları yenmek hem de maddi açıdan güçlenebilmek için şart bu. önümüzdeki sezon yeniden denemek için.

    edit2: bu maçı sahamızda kazanıp morallenmek şart. peş peşe yenilgi ve puan kaybı momentumu tersine çevirip kötü gidişi başlatabilir. milli araya kadar kayıpsız gidersek rahat şampiyon oluruz.
  • 12
    sparta prag mağlubiyetini ve avrupa'dan elenmemizi hemen unutup odaklanmamız gereken maçtır.

    bundan sonra maç maç gideceğiz ve geri sayacağız. fiziksel ve taktiksel anlamda oralara -şampiyonlar ligi ve uefa avrupa ligi- hazır değiliz ama süper lig'e bence hazırız...

    kazanmamız gereken bir şampiyonluk var, ben ona odaklandım. herkese de bunu tavsiye ederim.
  • 15
    galatasaray taraftarının takımı bağrına basma maçıdır. okan hocaya ve takıma sonuna kadar destek vermeyecek, en ufak pas hatasında homurdanmaya ve ıslığa başlayacak olanlar bu maça gelmesin. gün köstek değil destek günüdür. bu takımın elinden tutup ayağa kaldırmak bizim görevimizdir. takımı daha da aşağıya ittirecek hiçbir şeye ihtiyacımız yok. sahada ndombele bile olsa ellerimiz kopana kadar alkışlayacağız ve moral vereceğiz.
  • 17
    22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı sonrası ligde en çok oynamak isteyeceğimiz rakip olabilir, maçtan çok çabuk kopmasalar da çok kırılganlar, son 3 maç 6 gol yemişerler ve sadece 2 gol atabilmişler. buksa hariç sıkıntı yaratacak adam göremiyorum, çok rahat galibiyet çıkarırız.

    galatasaray'ın oyunsal sıkıntısı bu tip takımlara karşı olmuyor zaten, geride bekleyip açık vermeyen, çoğunlukla üçlü oynayan ve üç stoperin de kanatlarımız ve 10 numaramız tarafından asla rahatsız edilmediği takımlara karşı oluyor.
  • 18
    bu maçı kazanmamız lazım, kazanalım ki şampiyonlar ligi'ne gidelim, şampiyonlar ligine gidelim ki yeni zahaların, yeni tetelerin, yeni n'dombelelerin, yeni hakim ziyechlerin ekmek parası çıksın. adamlar o kadar yıl performans vermişler; avrupa kulüpleri de bunları kullanıp bir kenara atmış. olur mu hiç ? ayıp değil mi onları emekli ikramiyesiz bırakmak...
  • 19
    reaksiyon maçı. sadece futbolcular için değil taraftarlar için de öyle. hem takıma hem de teknik heyete sahip çıkıldığının gösterilmesi gereken mücadele. şampiyonluğun kolay yoldan kazanılmadığının, birlik beraberlik içinde kazanılacağının gösterilmesi gerekiyor.

    sergen yalçın havadaki kokuyu almıştır. maç rahat görünse de her an puan çıkarabileceğinin farkında. daha önce sergen'e karşı bu tarz maçlar oynayıp oldukça zorlandığımız mücadeleler de var. * o yüzden hiçbir mücadele kolay değil, hiçbir mücadele çantada keklik değil.

    takıma aidiyet duyan, forma için emek harcayan, takım için sonuna kadar mücadele edecek kişilerden kurulu bir ilk on bire ihtiyacımız var. isimler gelip geçici galatasaray baki ve galatasaray arması hepsinde daha büyük, daha özel.

    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
    (bkz: galatasaray bir his takımıdır)
  • 21
    konsantrasyon.
    bizim için hayal ürünü olmayan ligin bir maçı. moral bozukluğuna gerek yok. basıp geçmemiz gereken maç.
    takım bir yenilgi aldı diye oldu bittiye getirilmeyecek hakem performansı beklemekteyim. nasıl olsa bunların morali bozuk vurun abalıya modeli olmasın.
    lig şampiyonluğu uefa'nın bir turundan daha değerli. işin sonunda şampiyonlar ligi geliri var.
  • 22
    tribünde olmayı hedeflediğim maçtır.

    ıslıkçı tayfaya denk gelirsem dayak yeme pahasına üzerlerine atlayacağım maçtır aynı zamanda.

    kerem, berkan bu takımın şamar oğlanı değiller. geçmişte defalarca ıslıklanmalarına, yedek kalmalarına, yerlerine getirilen adamların 1/10’u maaş almalarına rağmen bir saniye olsun küsmeden can pahasına oynayan önemli dişliler.

    öncelikle hiçbir oyuncu ıslıklanmamalı. fakat ıslıklayan varsa da önce makul olacak. ndombele daha bir kez yarım ağızla ıslıklandı, keremle okan hocanın alkış şovuyla tribün bir nebze susturuldu. zaha’ya, ziyech’e, tete’ye daha doğru dürüst tepki bile olmadı. ligin içinden ikinci viteste geçen takımın başta en faydalı adamları olmak üzere hiçbir parçasını ne pahasına olursa olsun galatasaray tribünü küstüremez.

    avrupa’dan elendik. elenmenin %98’i rezalet transfer performansı ile yönetime, %2’si de iki maçta gördüğümüz gereksiz kırmızı kartlara yazar. fakat öyle veya böyle artık o defter seneye kaldı.

    galatasaray takımı, her olumsuz gidişatta galatasaray tribününe rağmen oynamaya çalışacaksa bir yerden sonra tepe taklak olmamamız mümkün değil. bu saatten sonra tüm taraftarı elimizdeki değerlere sahip çıkmaya ve yaza şampiyon girme hedefine odaklanmaya davet ediyorum.
  • 23
    reaksiyon maçı falan değil, şampiyonluk yürüyüşüne kaldığımız yerden devam edeceğimiz maç olacak. ne yönetim ne teknik heyet ne futbolcular zaten avrupa'yı yeterince ciddiye almadık, asıl hedefimiz hep şampiyonluktu bu sene. taraftar kendi kendine boş yere gaza geldi editlerle meditlerle falan. ayrıca avrupa dönüşü takımın yorgun olacağı da bariz. 2-1 gibi bir skor bekliyorum zorlanarak kazanırız yine muhtemelen.
  • 24
    3 gün kalan maç.

    https://gss.gs/gfx.jpeg

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    valla uefa avrupa ligi'nden elenmişiz falan inanın umurumda değil.

    sağ beki sakat, sol beki listeye yazılmamış doğru düzgün sağlıklı 8 numarası olmayan bu takımla en fazla kura şansı şu bu bile olsa yarı final yapardık.

    12-13'te biz ucl'de çeyrek final yaparken fener uefa'da yarı final yapmıştı. bugün kim hatırlıyor avrupa'da?

    kupayı almadığın müddetçe bu gibi sezonlarda avrupa mücadelesi bazen gereksiz olabiliyor. 4 veya 6 maç daha yapmak için lig şampiyonluğunu riske etmeyi hiç istemem.

    benim için şu anda 24. şampiyonluk her şeyden önemli.

    en başta uclye direkt katılım demek. +30 m euro kasaya koyuyorsunuz.

    diğer artılarını da bu yıl ve önceki yıllarda gördük.

    evimizdeki galibiyet serisi çok çok önemli, sinerjiyi bozmadan hemen reaksiyon verip lige dönmemiz lazım.

    o yüzden hiç kafa açmaya gerek yok cidden. yapacağımız tek şey şampiyon olmak.

    konsantrasyon!
  • 25
    hedef 24 yolunda galatasarayımızın sıradaki maçı. maçın analizine geçmeden önce belirtmekte fayda var ki oyuncu ve taraftar psikolojisinin bu maça nasıl yansıyacağı çok önemli 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçından sonra. ilk dileğim takımın hala şampiyonlukta en büyük favori olduğunu ve 2 puan farkla lider olduğunu unutmadan maça çıkması.

    -sergen yalçın sonrası antalyaspor:

    sergen yalçın’ın antalyaspor’a geldikten sonra yaptığı ilk değişiklik formasyon bazında 4-2-3-1’den, 4-1-4-1’e geçiş oldu. bu sergen yalçın’ın beşiktaş ile şampiyon olduğu sezondan alışık olduğu diziliş.

    beşiktaşta josef’i savunma önünde kullandığı rolde bu sefer kaluzinski yer alıyor antalyasporda. önlerinde ise çift 8 olarak saric ve safuri ikilisi yer alıyor.

    antalyaspor’un en çok kullandığı hücum organizasyonu sağ kanatta oyun kurup içeriye yapılan ortalarda buksa, safuri ve bytqi’yi topla ceza sahası içinde buluşturmak. zaten dikkat ederseniz antalyaspor maçlarında ısı haritasında bile antalyaspor’un sağ kanadının kırmızı olduğunu göreceksiniz. üşendiniz bakmadınız diyelim zaten sergen yalçın bunu beşiktaş’ta dahi ghezzal kanadından oyun kurup larin ile gol bulmaya çalışarak yapıyordu. ayrıca bir nevi fenerbahçedeki ismail kartal’a benzer yapıda hücum planları var. fenerbahçe oyunu soldan kurup sağ içeride bitirmeye çalışırken antalyaspor bunun tam tersini yapıyor.

    sergen yalçın saric’i sağ kanada yakın oyun kurucu olarak kullanırken, safuri’yi ise daha çok içeride topla buluşması gereken bir 10 numara gibi kullanıyor. yani sergenin szymanski rolü verdiği oyuncu safuri gibi.

    -muhtemel kadrolar ve birebir eşleşmeler:

    https://gss.gs/0JV.png

    tabii birebir eşleşmeleri yapmadan önce antalyasporun son istanbulspor maçını ve galatasaray’ın en son 4-1-4-1’e karşı oynadığı galatasaray-kayserispor maçının tekrarını izledim 2-1 kazandığımız. o maç kazansak bile çok kolay bir maç değildi. bunun nedenlerinden biri ndombele’nin ilk 11 oynamasıydı. torreira orta sahada yalnız kalmıştı ve 6 numaraya zaman zaman yaptığı baskılarda çok kuvvetli değildi ndombele’nin. diğer bir olay ise o maçta nelsonn’un sol iç mehmet eray ile eşleşmesiydi. nelsonn’un öne çıkmak yerine rakibiyle araya mesafe koyması oyuncunun topu kontrol etmesine olanak sağlasa da geriden gelip yetişti nelsonn. fakat oyuncuya yetişse bile topla rahat hareket alanı sağlaması bence sıkıntı yaratabilir. eğer abdülkerim oynamazsa ve nelsonn-sanchez ikilisi başlarsa nelsonn’un mu sanchezin mi buksa ile eşleşeceği çok önemli çünkü buksa derine gelip oyun kurulumuna yardımcı olduğu zaman nelsson eşlik etmezse sıkıntı yaşayabiliriz. bu yüzden eğer sakatlığı yoksa abdülkerim-sanchez ikilisinin tercih edilmesi daha doğru olabilir.

    ön alan presinde ise torreira’nın sık sık kaluzinski’ye oyun kurmada zorluk çıkarabileceğini düşünüyorum.

    ayrıca şunu belirtmek isterimki antalyaspor’un orta sahaları çok geçirgen. sertlik bazında olsun hücum geçişlerinde olsun safuri ve saric bana göre zaaf yaşıyorlar. (saric biraz daha iyi olsa bile) bu yüzden ben orta saha üstünlüğünü alabileceğimizi ve geçiş hücumları yakalarsak bu alanlardan faydalanabileceğimizi düşünüyorum.

    zaman zaman ise mertens-kaluzinski eşleşmesi izleyebiliriz çünkü yönlendirme sağ ayaklı sol stoper bahadır üzerinden dönecektir ve bu sefer eşleşmeler şöyle olacaktır:

    https://gss.gs/IJQ.png

    -kilit noktalar:

    yukarıda belirttiğim üzere ve oyuncuların üzerine bıraktığım linktende görebileceğiniz gibi oyun muhtemelen galatasaray’ın sol kanadında daha çok geçecektir. antalyaspor’un sağ kanadı hiç fena kullanmadığını söyleyebilirim. zaten gol yersek büyük ihtimalle sağ kanatlarından yapılan bir ortadan veya duran toptan yeriz. bu yüzden geri dönüşlerde demirbay-kerem-köhn üçlüsünün çok dikkatli olması gerekiyor. çünkü antalyaspor genelde güray vuralı 3. stoper gibi geride sigorta olarak konumlandırıyor ve bindiren oyuncuları daha çok bünyamin balcı oluyor diyebilirim. eğer golü atarsak ben sol kanadımızdan kurulan oyun sonucu geleceğini düşünüyorum. bu yüzden zaman zaman icardi’nin derine gelip ankaragücü deplasmanında yaptığı gibi oyun kurulumuna katılması çok önemli olacaktır.

    - maç öncesi bazı önemli istatistikler:

    antalyaspor, ligde en az gol yiyen 3. takım. bu yüzden maçın zor geçebileceğini göz önünde bulundurmak lazım.

    ayrıca antalyaspor maç başına en fazla isabetli orta açan takımlardan biri ki en uçta pivot buksa’nın formda olduğunu düşünürsek ona ekstra dikkat etmeliyiz. dediğim gibi duran top veya sağ kanattan yapılan ortalarla gol bulmaya çalışacaktır.

    iki takımdanda kilit oyuncular seçmiş gibi oldum aslında görselde fakat tekrar belirtmek gerekirse; buksa, bytqi, safuri antalya adına ön plana çıkan isimler olabilir. galatasaray adına ise kerem aktürkoğlu, köhn ve en doğal adaylardan biri mauro icardi diyorum.

    umarım haftayı 3 puanla kapattığımız ve şampiyonluğa 1 adım daha yaklaştığımız maç olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın