• 381
    amasız fakatsız direkt ilk onbire girecek bir oyuncu ve direkt onbire aday, yunus'la ve barış'la rotasyona girecek sol kanat/10 numara bölgesinde oynayabilecek skorer bir oyuncu.

    niteliği geçtim bizim kadromuz artık nicelik olarak da sıkıntılı.

    2-3 kişi sakat cezalı olunca hemen bir yerler aksıyor.

    rakibimiz iki tane ilk onbir kuracak kadar sağlam rotasyonda biz boş yedek kulübesiyle idare ediyoruz.
  • 265
    yine düşmüşüz yıldız oyuncu sevdasına sonumuz hayır olsun.

    bir kez daha yazıyorum bu takımın yıldız oyuncu kotası dolu. hem de fazlasıyla dolu. bu takımın sakatlanmayan, her yerde değil bir yerde çok iyi oynayan, atletik, fizikli oyuncuya ihtiyacı var.

    bir orta saha (6 numara), bir sol stoper bir de kanat. o kadar. yani maximum 30 milyon euroya yani bir singo ya da uğurcan parasına bu 3 transferi yapamıyorsak gerçekten hem scout departmanını hem de transfer ekibini gönderelim gitsin.

    eğer yine son günü beklemek hatasını yaparsak bilin ki bu hata değil düpedüz iş bilmezliktir. zaten ara dönem, zaten kulüpler ellerindekini satmak istemezler bir de son güne kalırsak ya hayvani kazık yeriz ya da malın çürüğüne kalırız.

    sanırım takip etmemek en iyisi olacak sağlık açısından.
  • 118
    hep aynı şeyi yazıyorum, takımın eksikleri bariz belli, afrika kupası da cabası. kayıpların telafisinin çok zor olacağı bir döneme giriyoruz. bu nedenle ara transfer dönemi 5 ocak'ta açılacaksa, bizim aynı gün transferleri imzalatmış olmamız lazım. bu da şu an yönetimden birilerinin harıl harıl bu işlerle; oyuncularla, kulüpleriyle, menajerleriyle iletişim halinde olmalarını gerektiriyor.
    peki öyle midir gerçekten?
    geçmiş dönemleri hatırlayınca hiç sanmıyorum. umarım bizi mahcup ederler ama şimdiden şubat başında yapılacak bir iki göstermelik, zorlama transferi görür gibiyim. umarım yanılırım...
  • 614
    scout ekibi olmayan (scout başarısı diye gösterilen boey'in menajer önerisi olduğu, marcao'nun ise mustafa demirtaş önerisi olduğu söylenmişti), fatih hoca zamanında istenen tetteh filan bir arpa yol gidemediği, teknik direktörü ve teknik ekibinin nasıl bir oyuncu istediğini bilmediği ve tek kriterinin 25 milyon euro üzeri deneyimli oyuncu olduğu, yönetiminin ise sadece ismi zikredilsin diye sürekli basına haber uçurup seyahat eden insanlardan oluştuğu bir takımdan devre arası bir şey beklememek lazım. geriye dönüp bakıyorum sane nasıl düştü buraya bu plansızlık ile diye. gardi eskaza osimhen'i getirmese gakatasaray yüzzyılı geçen sene bitiyormuş. bizimkiler bu kadar para ve şampiyonluk gücüne rağmen planlama yapmaktan, doğru adımları atmaktan acizler. kısaca bu sene bir şekilde şampiyon olsalar bile bu zihniyet ile ne avrupada başarı ne de daha fazla lig şampiyonluğu mümkün... takımın geleceğine ilişkin ne teknik kadro ne yönetimin bir hayali veya planı yok. sadece anı yaşıyorlar...
  • 106
    3 - 4 civarında transfer düşünüldüğü yazılıyor. kimleri alırlar, tecrübeye mi genç yeteneğe bakılır, hangi mevkiler olur hoca düşünüyordur zaten.

    lâkin ilk ve en önemli transferin orta saha olması gerektiğini düşünüyorum. 6 - 8 oynayan, genç, dinamik, hantal olmayan ve top sürebilen bir orta saha transferi çok önem ve aciliyet gösteriyor.

    önümüzdeki aydan itibaren üç kulvarda da maçlara çıkacağız. bütün yükü lucas ve lemina ikilisine yükleyemeyiz. umarım bunun farkındalardır.
  • 107
    devre arası ahmed kutucu, berkan kutlu, yusuf demir gibi isimlerle yolları ayırıp, kanat için skov olsen, orta saha için hakan çalhanoğlu, eğer bulunabilirse oulai tipi bir scout transferi bulunamazsa gözümüzün önündeki maestro, on numara için ise bizim oyun tarzınıza uygun olan baumgartner alınmalı. yani yedekten girecek isimlerin kalitesi arttırılmalı. hazır yabancı kontenjanımız da boşken kenardan girecek isim yedekte formayı kapmak için emek vermeyen ahmet kutucu, berkan kutlu veya yusuf demir olmamalı. uefa'yı aldığımız dönem efsane diye nitelendirdiğimiz isimler kendisini sürekli hazır tutuyordu. biz de ise dar rotasyondaki oyuncuların sakatlanmaması için dua ediyoruz.
  • 176
    dönemin başında biraz ümitleniriz ama sonlara doğru, "fırsat transferi" şenlikleri başlar ve abdullah kavukcu'nun açıklamalarıyla deliye döneriz.

    dilerim yanılırız, son gün ve hatta son saate bırakılmadan eksiklerimizi hızlıca gideririz. tabi afrika uluslar kupası varken, millet elindeki dar kadroda faydalandığı oyuncusunu nasıl ve kaça bırakır onu da yaşayarak tecrübe edeceğiz.
  • 120
    kadroya 26-27 sezonuna girişte muhakkak yedek stoper (ozan), yedek sağ bek (boey), jacobs’un değişimi, as derin oyun kurucu (hakan), mertens ikamesi ve kanat forvet/forvet eklemeleri kesinlikle olacaktır.

    bunlardan en az üçünü bu dönem halletmemiz hayrımıza olur. hem rotasyonda kimse kalmamışken 25-26 sezonunda bizi sağlamlaştırır hem de gelecek sezon öncesi hatalı transfer yapabilme hakkımız da doğar.
  • 109
    bir forvet bir orta saha ve bir bek oyuncusu almamız şart. bek alalım hem forvet hem de kanat oynasın işleri haftada bir maç oynadığımız zaman mantıklı oluyor. dar kadroyu idare etmek çok daha kolaylaşıyor. ama haftada yeri gelince üç maç bile yapabilecek durumda b dar kadroda ki bir oyuncunun bile kaybı iki üç pozisyonu alternatifsiz bırakıyor.
    bugün itibariyle sağ bek için üç aday var takımda. sallai singo ve kaan.
    sallai hem sağ hem sol kanat hem de forvet hattını da yedekliyor.
    singo hem stoper hem de bek oynayabiliyor.
    kaan hem stoper hem ortasaha hem sol bek he de sağ beki yedekliyor.
    üçünün olmadığı zaman üç kişi değil bir sağ kanat bir sol kanat bir forvet iki stoper bir ortasaha bir sol bek bir de sağ bek kaybediyoruz.
    aynı şey ilkay yunus barış içinde geçerli. bunlar tek bir oyuncu değiller.
    bu adamların bir ya da ikisini kaybetmek demek kutuculara yusuf demirlere bel bağlamak demek.
  • 608
    3 aydır orta sahaya baba futbolcu alınacak, para orta sahaya ayrılacak dendi. yine en elzem transferimiz orta saha ve yine yok. allahım bizim aklımıza mukayet ol. bir takım her sene öncelikli yapması gereken transferi neden son güne bırakır. para orta sahaya harcanacak dedikten 3 ay sonra başkan devre arası para harcamak istemiyora geldik. bu başkan 3 ay önce neredeydi?

    yaz transfer döneminde kaleci için oyalandık son gün 10 kaleciye teklif yapıp 30 milyona uğurcan aldık. yine 3 ay bizi iyi kandırdılar. menajer önerisi kiralık birini alıp gelecekler.

    halâ listeye futbolcu eklendi diye haber okuyoruz. 6 gün kalmış daha listeye eklenmiş işe bak sen.
  • 664
    avrupa'nın birçok majör liginde bugün itibarıyla sona eren ara transfer dönemidir. hollanda, portekiz, iskoçya ve avusturya gibi ülkelerde birkaç gün daha açık kalacak olup, türkiye'de ise 7 şubat 2026 tsi 00:00'a kadar devam edecektir.

    uefa şampiyonlar ligi 2025-2026 sezonu knockout play-off turu ve olası sonraki turların kadrosu ise aynı tarihte tsi 02:00'ye kadar bildirilmek zorundadır.

    özetle, bu beceriksiz idareciler ya yine her zamanki gibi kan emici menajerlerin ve komisyoncuların tuzağına düşüp fahiş fiyatlara basiretsiz bir futbolcuyu son dakikalarda sırf transfer yapmış olmak için kadroya katacaklar ya da noa lang ve yaser asprilla transferleri ile bu dönem kapanacak ve yusuf demir ile sözleşme feshedilip şampiyonlar ligi kadrosuna lig aşamasında yer alamayan kazımcan karataş eklenecek.

    sonrası mı? 26 şubat 2026 saat 01:00 sularında sol framede bir sürü kişinin başlığında parantez içinde çift, belki de üç haneli sayılar belirecek. bir de kaan ayhan yine bir şekilde o sahada olursa tadından yenmez.

    (bkz: 25 şubat 2026 juventus galatasaray maçı)
  • 164
    geçen sezon aynı dönemi okan hoca’nın aniden gelen üçlüye dönme sevdası nedeniyle cuesta, frankowski gibi hiç ihtiyacımız olmayan profil oyunculara tonla para vererek geçirmiştik. neyse ki zorla da olsa lemina alındı da şampiyonluk geldi.

    bu sezon da ters köşe yapıp orta sahadaki eksiklik ayyuka çıkmışken 1 kaleci, 1 sol bek falan alarak kapatmamızı bekliyorum. okan hoca öncelikle çok güvendiği, bol alternatifli kadrosunu korumak isteyecektir. sonuçta kaan, berkan, yusuf demir, ahmed kutucu gibi oyuncuları elde tutmak önemli bir başarı olacak. hatta günün sonunda ibrahim hatipoğlu’ndan “ne transferi? bizi buraya bu oyuncular getirdi, onlar götürecek” açıklamasını duymamız da sürpriz olmaz.

    yukarıdaki sebeplerden, contaları yakmamak adına çok büyük beklentiye girilmemesi gereken, normal koşullarda yaz dönemi planlamasının küçük bir yaması olması gereken ara transfer süreci. ancak bizde yaz dönemi planlaması olmadığı için biz yine plansızlıktan devam ederiz gibi.
  • 285
    galatasaray'ın son birkaç transfer döneminde olduğu gibi, güvendiği bir scout ekibi, 6 ay önceden izlemeye aldığı futbolcular ve bir planı olmadığı, her transfer sonrası saha içi rotasyonu değiştiği ve futbol aklının kim olduğu konusunda bile bir muallaklık olduğu için yine menajerlerin oyuncağı olacağı transfer dönemi. süreç şöyle işleyecek

    -her gün ortaya atılan birkaç büyük isim
    -sözlük'te canım kullanıcılarımızın sol şeridi zenginleştirdiği, ama tabii ki kulüpten kimsenin haberinin bile olmayacağı, duymadığı sayısız genç isim
    -transfer hedeflerinin kulüp ve menajerlerinin, galatasaray'ın herkese minimum 30 milyon euro bonservisten kapıyı açması sonucu "pornografik" rakamlar istemesi
    -youtube'da "welcome to galatasaray robert pires" tarzı, bu topçuların sadece iyi anlarından oluşan compilation videoları.
    -twitter'da bu oyuncularla yapılan 3. sınıf editler.
    -kulüp herkese 30 milyon veremeyeceğinden ve elinde 5 isimden başka isim olmadığından, zira çalıştıkları menajerin, başka oyuncuları değil bu 5 ismi pazarlamak istemesinden, basına sızdırılan ama hiç imkan olmayan birkaç isim ile "galatasaray'ın transferde acelesi yok" açıklaması
    -okan buruk'un yönetimle beraber çalışıyoruz, sabretsinler, en iyi oyuncuları alacağız açıklaması
    -gündemdeki tüm oyuncular için menajerlerin fenerbahçe'yi devreye sokması
    -basının çalım köpürtmesi
    -fenerbahçe'nin bu oyunculardan 1 veya 2'sini o mevkiide 4 tane oyuncusu olmasına rağmen hemen alması ve eldeki işini yapan oyuncuyu göndermesi veya çalım attığı için mecbur yedeğe çekmesi
    -taraftarın yönetime saydırması (kap açıkla admin)
    -yönetimin panik olup elde kalan 1 veya 2 ismin bonservis teklifine 10, maaş teklifine 2 milyon zam yapması
    -bu 2 oyuncunun galatasaray'ı sosyal medyadan takibe alması, "hadi beyler 500 bin de menajere lazım" tarzında aslan emojisi falan paylaşması, taraftarın gönlünün hoş olması.
    -2 oyuncunun ederinin 2,5 katına transfer edilmesi
    -bunlardan 1 tanesi yüzünden tüm rotasyonun değişmesi
    -diğerinin 3. maçında hamstring sakatlığı
    -nisan ayında maçı çevirsin diye oyuna giren ahmed kutucu
    -sezon sonu bu 2 isimden birinin kiralanması için takım aranması
    -yaz transfer dönemi açılış
    -her gün ortaya atılan birkaç isim
    ....
    ....
App Store'dan indirin Google Play'den alın