• 17
    dün olimpiyatların son gününde açık kategoride kazakistan'ın 2.5-1.5 ile yendik ve olimpiyatları 12. sırada tamamladık. kadınlarda ise favori olduğumuz özbekistan'a karşı 1.5-2.5'luk şok bir yenilgi alarak ancak 26. sırada bitirebildik.

    açık kategoride açıkçası kazakistan karşılaşması hiç de beklediğimiz gibi geçmedi. son masada bizi emre can kurtarmasaydı dramatik bir beraberlik alıp 20. sıra civarına gerileyecektik belki de. özellikle ediz gürel kendi bireysel madalyası için zorladı ama 70 küsürüncü hamlede o da berabere yaptı.

    kadınlarda işler iyi gidiyorken hayale batur'un yaptığı blunder sonrasında işler tamamen özbekistan lehine döndü. betül cemre kadıoğlu yine süreden problem yaşayıp kötü konumda kalınca ekaterina atalık'ın ilk masadaki üstün konumu da yetmedi. gülenay aydın'ın 3. masada oynadığı rakibi bu olimpiyatlarda 100 elodan fazla kazanmış epey formda bir oyuncuydu. 2000'in ancak üzerinde elosu vardı ama böyle oyunculara karşı berabere kesmek hiçbir zaman kötü değildir. gülenay orada yapacağını yaptı ama 2. ve 4. masalarda istediğimizi bulamayınca 26.'lık ile hayal kırıklığı yaşadık.

    açık kategoride 22. başladığımız olimpiyatları 12. sırada bitirdik ki gayet başarılı bir sonuç. 7. ile 13. arasındaki farkı averaj belirledi. kadınlarda ise 16. başladığımız olimpiyatlarda yaşadığımız son yenilgi ile ancak 26. olduk. eğer özbekistan'ı yenseydik averaj hesapları karışacağından kesin olarak söylemesi zor olmakla birlikte sanıyorum 11. veya 12. olacaktık orada da.

    olimpiyatları hem açık kategoride hem de kadınlarda hindistan kazandı. zaten açık kategorideki durumları malum ama kadınlarda da çin'in en önemli oyuncularını getirememesinin avantajını iyi değerlendirdiler. kadınlarda bir tek polonya'ya kaybedip bronz kazanan abd ile berabere kaldılar. kazakistan da kadınlarda gümüş aldı. açık kategoride ise hindistan bir tek 9. turda özbekistan ile berabere kaldı ve olimpiyatların tek namağlup ekibi olarak rahatlıkla altın aldılar. abd de son gün çin'i 2.5-1.5 ile yenerek son anda averaj ile gümüş kazandı. geçen olimpiyatların altın madalyalısı özbekistan ise bu sefer bronz kazandı.

    biz de açık kategoride namağlup hindistan'dan sonra gürcistan ile birlikte en az yenilgi (1) alan ülke olduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın