• 1
    eleme kuralarının çekildiği ve tek temsilcimiz olan zeynep sönmez'in ilk eleme turunda dalma galfi ile eşleştiği slamdir. eğer ilk turu geçerse 2. turda muhtemelen jil teichmann ile, onu da geçerse son eleme turunda aliaksandra sasnovich ile karşılaşması muhtemel. oldukça zorlu bir kura oldu. daha ilk eleme turunda eşleştiği galfi elemelerinde 22 numaralı seribaşı ve hızlı kortları oldukça seven bir oyuncu. wimbledon 2024'te elemelerden gelip ana tablo yapmış ve 2. tur görmüştü. wimbledon'ın hemen öncesinde de hertogenbosch'da yine elemelerden gelerek yarı finale kadar çıkmıştı. aslında harika bir çim kort sezonu geçirmişti fakat sezonun kalan kısmı adına aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. zeynep ile kendisi daha önce 3 kere karşılaştı ve bu maçların 1'ini zeynep kazanabildi. maçların hepsi toprak korttaydı. ilk kez sert kortta karşılaşıyor olacaklar. oynadığı son 3 maçı kaybetmiş ve wimbledon sonrasında tek bir tane bile sert kortta maça çıkmamış olsa da son 1.5 yıldaki formuyla bence %51 ile ibre zeynep'in tarafında.

    2. tura yükseldiği takdirde jil teichmann görünürdeki isim. fakat burada bir durmak lazım çünkü teichmann'ın da ilk turda oynayacağı abdli maria mateas buraya çok formda geliyor. son 1.5 ay içerisinde wta sıralamasında 60 küsür sıra yükselerek ilk 200'ün içerisine girdi. kağıt üzerinde teichmann isim ve tecrübe olarak ağır bassa da ev sahibi oyuncuları özellikle de amerika açık'ta yabana atmamak lazım. o yüzden zeynep'in karşısına bir anda mateas da gelebilir ki formda olan oyuncularla, hele de ev sahibiyse, oynamak her zaman tehlikelidir. zeynep bu iki oyuncuyla da daha önce oynamadı fakat teichmann'ın son dönemde toprak haricinde neredeyse hiç maça çıkmıyor olması ve mateas'ın da formda bir ev sahibi oyuncu oluşu aslında teichmann'ın bizim için daha ideal bir rakip olabileceğini gösteriyor. ama ne olursa olsun yine kolay olmayan bir maç olacaktır. teichmann da gelse yine ibre ancak %51 ile bizim tarafımızda olabilir. kağıt üzerinde hiç kolay bir eşleşme olmayacak.

    olur da 3. eleme turuna gelirse aliaksandra sasnovich muhtemel rakip gibi duruyor. sasnovich elemelerin 2 numaralı seribaşı olmasına rağmen zeynep'in fazlasıyla şansının tuttuğu bir isim. daha önceki 2 maçlarında da kazanan taraf zeynep idi. en son roland garros 2024 2. eleme turunda yine yenmişti sasnovich'i. tabi sasnovich slamlerde 3. ve 4. turları defalarca kez görmüş bir isim olarak bu kısımda isimsel olarak ağır favori gibi. ama yine de çim kort sezonundan sonra biraz olsun form tutmuş olan heather watson ve 2006'lı clervie ngounoue'yu çok yabana atmamak lazım. sasnovich'i ilk eleme turundaki rakibi harmony tan'ın rahatsız edebileceğini düşünmüyorum ama muhtemel 2. tur rakibi onun için can sıkabilir. bizim de şansımızın sasnovich'e karşı iyi olduğu düşünüldüğünde yine istenebilecek rakip, her ne kadar tecrübeli olsa da, kendisi olabilir. bu sene başında yendiği heather watson da kötü bir rakip olmayacaktır. ngounoue ise turda çok az tecrübesi olan bir oyuncu ama yine ev sahiplerinden. zeynep ilk 2 turda fiziksel olarak yıpranmış çıkarsa ngounoue gibi genç bir isim de can sıkıcı hale gelebilir.

    kağıt üzerinde zor bir kura olsa da zeynep'in maçlarını kazanma ihtimali kazanamama ihtimalinden kılpayı daha fazla bence. ama genellikle böyle kuralarda zeynep'in hedef 3 maçtan en az 1, muhtemelen 2 tanesini geçip sonrasında nefesinin yetmediğini önceki slam elemelerinde görmüştük. burada en azından ilk turda neredeyse garanti diyebileceğimiz bir eşleşmesi olsaydı ana tablo şansını oldukça yüksek görebilirdim. fakat 3 tane birbirinin benzeri maçlar oynayacak gibi duruyor. wimbledon 2024'te olduğu gibi kılpayı kaçan bir ana tablo olabilir yine.

    https://gss.gs/njt.jpeg
App Store'dan indirin Google Play'den alın