• 952
    kalan sürede transfer yapmayacağımızı dursun aydın özbek yönetiminin badem bıyıklı yöneticisi ibrahim hatipoğlu 3 eylül 2024'ün ilk saatlerinde gülerek zaten söylemişti. https://x.com/.../1830807778211905986

    dursun aydın özbek yönetiminin galatasaray muhabirlerinin arasındaki sözcüleri olan nevzat dindar ve haluk yürekli de geçtiğimiz saatlerde "bu saatten sonra transfer zor, galatasaray transferi kapattı" diye haber girmişti zaten. biz transfer bekleyerek kendimizi kandırıyorduk. bu saatten sonra gelen transferi de alsınlar ingiltere'deki sunday league'den bozma süper lig'de oynatsınlar.

    neyleyim uefa listesine yazamadığım transferi.
  • 953
    bana seneler önce adnan polat’ın geçirdiği rezalet transfer dönemini hatırlattı. forvette kewell, keita gibi oyuncular varken defansta fernando satılmıştı.

    ileri hat çok iyi iken defans hattı rezaletti.

    dursun özbek isimli şahıs ise 40 milyon euro harcayarak bunu başardı. galatasaray tarihinde avrupa’dan men yeme başarısından sonra da bu başarıyı elde ettiği için kendisini kutluyorum.
  • 954
    bu işin sorumlu okan buruk mudur yönetim midir bilmiyorum ama ne yaptınız ettiniz ve sezona, geçen sezondan daha kötü bir takımla girmeyi başardınız. şaka değil gerçek, bunu osimhen gibi bir futbolcunun gelmesine rağmen başardınız. hoş onu da siz getirmediniz ya, neyse.

    şimdi lig için yabancı falan getirirsiniz, sakın. sakın böyle bir şeye kalkışmayın. avrupa'da güçlü olmayan, avrupa'da hedefi olmayan bir galatasaray varsın ligde de olmasın. zaten zamanınız kısıtlı gidişiniz yakın, bırakın takımın parası kasada kalsın.
  • 956
    yönetim istifa etmeli. bu plansızlığın, basiretsizliğin, beceriksizliğin açıklaması yok. bunu söyleyeyim öncelikle.

    öte yandan unutulmasın ki transfer sezonu ocak ayına kadar 6 maç yapacağımız arena için bitti. kabul edelim ki kolay bir kura ve fikstürümüz var. en zon 2. maçımız en son maçımız. çok daha fazla maça çıkacağımız arena için yaklaşık 10 günümüz daha var. takviyeler devam etmeli. kanat, orta saha ve mümkünse yedek bek şart. bari bunu becerin.
  • 957
    en azından lig için 1 tane orta saha alınacaktır diye düşünüyorum. avrupa liginde artık elimizdekilerle idare edeceğiz. keşke olsaydı rabiot, fabian ruiz, goretzka vs ama artık bence potansiyelli genç bir adama bakmaları lazım. o da artık çok zor.

    belçika, polonya, avusturya, bosna hersek, hırvatistan, yunanistan vs baya bi ülke var daha.
    https://www.transfermarkt.com.tr/...stik/transferfenster

    belçika'dan falan bi tane genç azman bulunabilir belki.
  • 962
    kimse ligi sallamıyor ama bu sene şampiyon direkt şampiyonlar ligine gidiyor. kesinlikle salmamak lazım.

    ancak bu kadro ile şampiyon olmamız imkansız şu an. en kötü durumda 6 numara ve sol kanat almamız gerekiyor. hatta ve hatta doğru kadro için 2 sol kanat 1 sol bek yedeği 1 sağ bek yedeği 1 altı numara 1 sol stoper gerekiyor.

    tabi ki ikinci seçeneğin olması imkansız. şu an olması gereken kadro ile aramızdaki fark bu kadar büyük çünkü.

    diğer bir konuda takımın taktiği belli değil bizim istediklerimiz o yüzden abes bile olabilir.
  • 964
    2022-2023 transfer sezonunun son günü galatasaray'a transfer olan milot rashica ve mauro icardi gibiler, galatasaray'ın 2023 sezonunda avrupa kupalarının herhangi birinde mücadele etmeyeceğini bilerek istanbul'a geldiler. o günün şartları ile bugünün şartları aynı değil. bugün uefa avrupa ligindesin ve 8 saat önce o kulvarın kadrosu belirlendi. gelmesi muhtemel bir futbolcunun o kulvarda oynama şansı yok. o kulvarda oynama şansı olmayan üst düzey bir futbolcu bizim muhteşem süper ligimizde yer alabilmek için mi transfer olacak galatasaray'a? bir de "grubumuz çok kolay, avrupa liginde gruptan rahat çıkarız. ocak'ta da listede yenileme yaparız zaten" şeklinde bir ön kabul var. birincisi, grubumuz hiç kolay değil. mevcut galatasaray içi avrupa'da kolay hiçbir grup yok. ikincisi, fikstürümüz gayet zor. eylül ayının ortasından başlayıp kasım ayının ortasına kadar devam eden süreçte süreklilik arz eden şekilde 3-4 günde bir lig ve avrupa kupası maçı oynayacağız. arada beşiktaş ve fenerbahçe derbileri de oynanacak, diğer lig maçlarımız da tam gaz devam edecek bu fikstürde. bir hafta çalışıp karşısına çıktığı young boys'a karşı sahada tel tel dökülen galatasaray'ın, 3-4 günde bir maç oynayacağı fikstürde sahada ne kadar diri kalabileceğini hep beraber göreceğiz. young boys'a iki maçta da ezilerek yenilip elenen bir takımın taraftarlarının mevcut avrupa ligi grubu hakkında "çok kolay" deme gibi bir hakkı da yok zaten. şu form, fizik ve kafa yapısı ile galatasaray'ın o gruptan çıkma şansı 10%. "bari lig için takviye yapalım" tezine tutunmaya çalıştığımız anda da paragrafın başında yazdığm şeye dönüş yapıyoruz. hangi futbolcu sadece türkiye ligi ve türkiye kupası için galatasaray'a gelmeyi kabul eder? ocak 2025'te de galatasaray'ın avrupa ligi maçları devam edecek ve transfer sezonu açık olacak. ancak o maçlarda devre arası yapılacak bir transferin veya 5 - 13 eylül arası yapacağımız bir transferin oynama şansı yok. bugün sahip olduğumuz kadro belirleyecek galatasaray'ın avrupa'daki kaderini, son 16'ya kalıp kalamayacağını. hangi akıllı futbolcu bu riski alır mevcut şartlar altında?

    galatasaray'ın mantık ve kadroyu güçlendirme anlayışı doğrultusunda hareket edebileceği transfer dönemi 4 eylül 2024 akşamı itibari ile bitmiştir. fiiliyatta devam eden bir transfer dönemi var ama bu dönemde yapılacak herhangi bir hamlenin mantıksal karşılığı yok. transfer yaparlar mı? bence yaparlar. çünkü galatasaray 2024 ara transfer döneminde de sparta prag eşleşmesini ve dolayısıyla avrupa ligini pek önemsememişti. son gün getirilen sakat serge aurier ve liste tarihi geçtikten bir hafta sonra yapılan derrick köhn transferleri bunun net örnekleridir. galatasaray'ın uefa avrupa ligini önemsediği yok. o iş transfer tanıtımı videosuna uefa kupasını koymak ile olmuyor. okan buruk'un ve yönetimin avrupa ligine bakış açısı, "rezil olmayalım, kellemizden olmayalım" şeklinde. lig için transferler yaparlar ama bu neye benzer, 2003 yılına benzer. o zaman da şampiyonlar ligi liste tarihi geçtikten sonra petre ve bratu transferi yapılmıştı. geçen sezon da uefa avrupa ligi tarihi geçtikten sonra köhn transfer edilmişti. petre gibi, bratu gibi, aurier gibi, köhn gibi birileri gelirse gelir ki bence gelmemeli. böyle bir hamle yapılmamalı. "rabiot/goretzka son güne kadar zorlanacak" masalına da artık kimse inanmamalı. galatasaray'ın üst ve orta kalite arası oyuncu transfer yapabilme şansı, dün gece tükendi. artık hedefi olmayan, rotası olmayan, belirli bir kalite düzeyinin altında oyuncu gelirse gelir türkiye ligi için. o da ne kadar faydalı olabilir, soru işareti. transfer yapmayalım derim kısacası. iş işten çoktan geçti artık.
  • 965
    normal takımlarda oynadığın ya da oynamayı hedeflediğin bir sistem olur ona göre transfer yaparsın. bizde transferi yapılıyor ama kimse takımın ne oynayacağını bilmiyor. bek alternatifin yok orta saha şeffaf kanatlar zayıf stoper bölgesi aksıyor. harbiden ne oynayacak bu takım ne izletecek bize acaba. rezalet geçmiş bir transfer dönemi. bu bile istifa sebebi.
  • 966
    akıl tutulması yaşadığımız, bir rüyaya kapıldığımız transfer dönemi. transfer döneminin son anına kadar, takımda yıldız statüsünde, belli bir yaşın üstünde, yüksek maaliyetli bir çok oyuncu varken, teknik heyet ve yönetimin hala rabiot'un peşinde koşması akıl kârı değil. belli bir seviyede, yıldız oyuncularla bir takım kurmuşsun artık, 1-2 genç potansiyelibbunların arasına serpiştir. geçen sene yapılan, ziyech, zaha, ndombele gibi oyunculardan hiç bir ders alınmamış olması gerçekten rezalet. orta sahaya driplingi olan, top tekniği belli bir seviyede, 21-24 yaşlarında uygun maaliyetli alternatif bir oyuncu bulmak scout ekibimiz için bu kadar zor mu?
  • 967
    bizim için tarihin en kötü transfer dönemlerinden birisi olabilir. daha doğrusu en saçma dönem belki de. transfer sezonu başlarken eksiklerin belli. transfer dönemi bitti hala aynı yerlerde eksik olduğumuz yetmiyormuş gibi artık kanat oyuncumuz da yok. ne güzel değil mi? ha bu arada 100 milyon euroluk forvet getirdik ama orta sahamız ve kanadımız olmadığı için muhtemelen üç hafta sonra bu adam niye gol atmıyor diye söylenmeye başlayacağız.
  • 969
    the athletic'te, istatiksel verilere dayanarak bu yazın en dikkat çeken 10 transferi listelenmiş.

    maliyet veya yarattığı etkiden ziyade, istatistiklerle yeni takımlarına verebilecekleri üzerinden detaylandırmışlar olayı.

    vangelis pavlidis - benfica
    osame sahraoui - lille
    andre - wolves
    aleix garcia - bayer leverkusen
    matias soule- roma
    kevin stoger - borussia monchengladbach
    dean huijsen - bournemouth
    james rodriguez - rayo vallecano
    zeno debast - sporting lizbon
    arnaut danjuma - girona
  • 971
    transfer dönemi devam ediyor. lig için de transfer yapılmalı. avrupa'da bu haliyle de takım en azından play off'a kalabilir ama lig için takviyeye ihtiyaç var.

    önlibero, sol stoper, kanat oyuncusu takviyelerine halen daha ihtiyacımız var. avrupa'da oynamasalar da olur. bunun rotasyonu var sakatlığı var, fenerbahçe deplasmanı var. beşiktaş maçı var.

    biz zahmet evimizde paok'u deplasmanda rks'yi kerem demirbay ile de yenelim.

    avrupa ligi kadrosu belirlendi diye boşlamayalım. sandıkları terk etmeyelim. yönetime baskıya devam etmemiz gerekiyor.
  • 974
    yine efsane(!)hamlelerle taçlandırılan transfer sezonu!

    2023 efsane kadro dersin oyunculara çok üst perdeden maaşlar ödersin bunu şampiyonlar ligi geliri için yaparsın. oyuncuların maç seçer büyüklere karşı büyük orta segment takımlara karşı yokluk oyunu oynar ve avrupadan elenirsin. sonraki sezon bu maaşları karşılamak için tek çaren şampiyonlar ligidir. kadroda takviye batshuayi vardır. yine aynı oyuncular yine aynı burnu büyüklük. young boys’a karşı 2 maçta da hezimet. gelir kapıları kapanır. kadronun maliyetini karşılamak imkansızdır artık. bunun üzerine ne mi yapılır? okan hocanın anlaşamadığı “yıldızının barışmadığı” zaha + oliveira ikilisi kulüp kasasından 10 m € gibi bir para ödenerek yollanır.

    takımın kaptanlarından ve zaha ile birlikte 2 sol açığından biri olan kerem 12 m € için satılır. oyuncunun menfaati önemlidir elbet ama ya galatasaray’ın menfaati ne olacak. hiç mi göz yok izan yok. dünya çapında 2 sol kanat oyuncunun 2 sini de kadrodan silerken hiç mi biz kimi oynatacağız burada demediniz?

    ben bir de şunu anlamıyorum. dünyada bu iş çok basit işliyor. teknik ekipler, scout ekipleri ve alanında iyi olan profesyonel futbol yöneticileri takımlarına uygun profildeki her mevkiden isimler için çalışmalar yapıyor. listeler hazırlıyor. kendi oyuncularına da bir teklif gelince o mevkideki hedeflerinden birini almadan oyuncunun çıkışına müsaade edilmiyor. çünkü takımın menfaati bunu gerektiriyor. sen ne demeye keremin çıkışına izin veriyorsun. para desen para da değil. keremden gelen parayı zaha+ oliveira nın feshi için yaktın zaten. diyecekler ki “avrupa için listeye eklenebilsin oyuncu zarar görmesin diye çıkışına onay verdik.” ancak ve ancak şöyle verebilirsin: kerem’e teklif eğer geç geldiyse dersin ki teklif geç geldi, biz listemizdeki oyuncu ile 2 günde anlaşamazsak otur oturduğun yerde kardeşim. anlaşırsın, yeni kanat oyuncuna imzanı attırırsın, ondan sonra keremin çıkışına onay verirsin. kerem o zaman gider. ha bir de eğer teklif zaten vardı ve uzun süredir görüşülüyordu ise o zaman zaten yönetimin yaptığının ismi beceriksizlik, plansızlık falan değil başka birşey!

    osimhen çekiyorsun senelik 6 milyon deniliyor. kadron zaten senelik ücret açısından en şişkin yıllarını yaşıyor. bir de osimhen’e maaş vereceksin. tabi ki vereceksin. ama trendyol süper lig şampiyonluğu bu maaş bütçesinin yarısını bile karşılamaz. mecburen avrupa liginde başarı elde etmek zorundasın. tamam şampiyonlar ligi gibi para akmayacak. ama akmazsa damlasın, bir sene daha çark tıkanmadan dönsün demek zorundasın. peki ama bil bakalım önünde ne gibi bir sorun var. takımda kanat oynayabilen oyuncu sayısı 3. evet evet tamı tamına 3. barış alper+ yunus+ gemileri yakmış ziyech. kadro bildirim süresi sona erdi. ziyech de giderse barış ve yunus ile avrupa liginin grup(lig) aşamasını neredeyse tamamlayacağız.

    ilerde osimhen+icardi+ batshuayi üçlüsünden biri ya da birileri olacak arkalarında 37 lik mertens+ barış + yunus. şu dakikadan sonra da allah rızası için avrupa’dan ilk turda elenecek takıma rabiot’muş, fırsat transferiymiş kimse ne beklesin ne de yönetim böyle bir hamle yapsın. genç ve potansiyeli olacak bir mümkünse iki kanat oyuncusu ve aynı şekilde orta saha, stoper ve sol bek alıp bitirelim. lige odaklanalım.

    harika bir kadro planlaması. emeği geçen herkese teşekkürler. gecenin 4:00’üne kadar benim gibi sinirden uyuyamayan sevgili galatasaray taraftarı, allah hepimize sabırlar versin…
  • 975
    kötü yönetilen bir sezondur. ama hala bir şeyleri değiştirme şansına sahibiz. gönül isterdi ki stoper, orta saha, kanat transferleri avrupa listelerine yetişsin. çiçek gibi 8 maçlık fikstürümüzde güle oynaya çıkalım maçlarda.

    fakat bir gerçek var ki galatasaray şu anki kadrosuyla da 36 takımlı avrupa ligi'nde rigas skola, elfsborg gibi adını ilk kez duyduğumuz veya paok, kiev, az, malmö gibi bizden düşük seviyedeki takınlarla maç yapıp lig aşamasını ilk 8'de bitirip totalde son 16'da kalabilir. herkese young boys tarifesi çekeceksek de en kötü lig aşamasını ilk 24'te bitirip son 16 için play-off oynayabilir.

    bu durum göz önünde bulundurulursa devre arasında avrupa listelerimizi tekrar güncelleyebiliriz.

    bu ne demek? şu demek, ihtiyacımız olan transferle
    re devam demek. lig içinmiş gibi davranmamak gerek demek. kaldı ki lig için bile rakipler aşırı geniş kadrolar kuruyorken...

    özetle hala bir stoper, bir orta saha, bir sol kanat transferi istiyoruz. devre arasında avrupa'da devam ederiz, listeleri de orada kriterlere uygun şekilde bir iki oynama ile güncelleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın