• 980
    beceriksizlik, basiretsizlik, kismetsizlik vs gibi kelimelerle aciklanamayacak isler yapilan transfer donemi olmustur. galatasaray yonetimi bile isteye galatasaray'i batakliga dogru itmistir, lami cimi yok. lehimize olan tek bir is yok geleni gideniyle. jelert, sara ve jacobs'a verilen bonservislerin hicbir sekilde futbol gercekligiyle alakasi yok. hicbirinde lehimize bir durum goremiyorum, bu adamlarin ederi bu degil, dunya uzerinde bu paralara baska hicbir kulube transfer olamazlardi, iddia ediyorum. ayrilan zaha ve sergio icin uste para odemek keza, asla ve asla galatasaray'in menfaatleri icin yapilan isler degil. son 3 senede yerel liginde 40+ gol ve 40+ asist yapmis, 25 yasinda ulkesinin milli takiminda oynayan bir oyuncuyu 12 milyon euro'ya transferin son gunu, yenisini de almadan ve alamayacakken dunyanin hicbir kulubu satmaz. benfica prag'dan, zagreb'den, kizilyildiz'dan bu profilde oyuncuyu 12 milyona alamazdi, alamiyor. eminim herifler de saskinlik icindedir. ben olurdum cunku, istedigin kici kirik her adam astronomik para istiyor, ek odemeler istiyor, kulupler acaip isteklerle geliyor. biz alarken de satarken de dunyanin en enayi kulubu konumuna geliyoruz. adam yokmus gibi transfer hedefindeki isimler yillik 6-10 milyon falan isteyen hermoso, rabiot vs di hala son saniyeye kadar. dibindeki besiktas yok parasina benfica'dan oyuncu aldi, ulan kerem transferi icin madem iletisim halindeydin heriflerle, bunu bari cozseydiniz. ama yok, kulubu tamamen elini kolunu baglayacak hale getirmek gereksin ki, sonra her turlu mudaheleye acik hale gelsin. bu yuzden gorevlendirildiler muhtemelen, insanin aklina bu geliyor. yoksa ne alaka bir otelcinin, is adaminin vs galatasaray futbol takimini yonetmesi, kararlar almasi. ne anlarlar oyundan, spordan. dursun ozbek, metin ozturk, hatipoglu, cenk ergun vs oluyorlar mi galatasaray askindan? gorduk mu duyduk mu gencliklerinde samiyen kapalisinda bir mac anilarini? ne alaka arkadas bu adamlarin futbol takimini idare etmesi? paraya ihtiyaclari mi var yok, zaten zenginler. amac ne, niyet ne? futbol olmadigi kesin, futbol bir arac burada, galatasaray bir arac. baska gundemlere, baska hesaplasmalara alet ediliyoruz. nasilsa hesap soran olmayacak, en kotu iki kufur yiyip giderler, onlara giren cikan olmaz. devlet de batirmaz bir sekilde buyuk kulupleri, yola devam edilir. takiminin dogru duzgun bir organizasyon kurup uluslararasi seviyede basari yakalamasini bekleyen taraftar da hayallerde yasasin dursun, cok beklesin...
  • 981
    lig transfer dönemi bitmedi. avrupa mevcut kadro turlayacaktır. bizim hala mümkünse nicelik de katması adına doğru 1 2 isim peşine gitmemiz gerekiyor. gerekirse ligde oynatırsın. 3 5 2 defoları gizleyebilecek bir taktik. italyanlar bu yüzden 3'lü oynarlar cok fazla alan kapatıp oyuncuların yetenek defolarını cok iyi kapatırlar. bence artık yapılması gereken doğru 1 2 isim üzerinde en azından ligdeki rotasyonu sağlamak yükü azaltmak amacıyla yogunlaşıp ekleme yapmak.
  • 983
    yusuf demir vs ziyech'in kadroda kaldığı senaryoda, ki kendilerini uefa listesine yazdık, elimizde 13 yabancı oyuncumuz var. bir de mavi kartlı kerem demirbay. uefa listesine yazdığımız yusuf'u ya da başka bir yabancıyı sezon genelinde tribüne göndermek istemiyorsak mecburen yerli oyunculara yönelmemiz gerekiyor ancak artık bu da çok zor. o yüzden transfer dönemini kapatmamız elimizdeki oyunculardan, gençlerden verim almaya çalışmalıyız.
  • 985
    uefa kadro süresinin dolduğu dönem. en azından lig için kalan sürede bizden daha alt klasmandaki takımlardan gelecek vaat eden oyuncu bulup denememiz gerekiyor kiralık bile olsa.

    orta saha ve kanat bölgesine en az 2 transfer gerekiyor. eğer üçlü oynayacaksak sayısal olarak da bir stoper daha gerekir. bu oyuncuların çok kaliteli takıma sınıf atlatacak seviyede olmasına gerek yok. önemli olan fiziken diri ve yaşı 25i geçmeyecek şekilde yakalayabileceğimiz fırsatlar.

    zaten avrupa süresi bitti diyip ekleme yapılmazsa ligde de bu dar rotasyon başımıza çok iş açar. hem lig hem kupa hem de avrupa derken özellikle merkez orta saha ve sol kanat için vasatın üstünde oyuncular bulunmalı.
  • 986
    transferi kapattık belli ki. isim falan çıktığı da yok. futbolla ilgilenen adam futboldan anlamıyor, teknik ekip orta sahaya ihtiyaç yok deyip toplam 5 orta sahayla 3-5-2 oynamayı planlıyor. gerçekten enteresan. almaya çalıştığımız oyuncularda ya ismi ya yaşı olan oyuncular. ihtiyaca yönelik bir şey yine yok. ne olduysa hallettik, diyecek bir şey yok.
  • 987
    eksiklerimizin belli olup henüz giderilmediği dönem. 1 hafta süre kaldı.

    elimizde 13 yabancı var. bu sayı 14 olursa yusuf demir sürekli tribünde oturur, 13 iken sakat ya da cezalı oyuncu olduğu sürelerde kadroya girer. iki yabancı alırsak son gün bir başka takıma kiralık gider. bu nedenle eksik bölgeye yabancı transferi yapmayıp, yerli oyuncu almalıyız. yurt içinde orta saha ve sol kanat yerli oyuncu yok, o zaman gurbetçi oyuncu bakıp bizim seviyemizde olan varsa alacağız.
  • 988
    davinson, nelsson, torreira, icardi, kerem gibi oyuncularımızı elimizde tuttuk, şampiyon kadroya ilave yapacağız diye başladığımız transfer dönemini büyük eksikle ve defolarla kapatıyoruz.

    gonzalo sara hamlesi ve son gün yapılan ismael jakobs ilavesi mutlaka faydalı olacaktır.

    fakat sezona şampiyonluk hedefi ile başlayıp avrupa'da başarı amaçlayan bir takım nasıl kanatsız olarak lige başlar, bunu aklım almıyor. kadromuzda an itibari ile orijini sol kanat olan oyuncu sayısı = 0.

    hatırlayanlar bilir, sadece eren derdiyok ile başladığımız 2018-2019 sezonunun devre arasında eren'i de gönderip forvetsiz kalmıştık.

    o dönemin aynısını yaşıyoruz diyeceğim ama aslında maalesef bin beterini yaşıyoruz. çünkü bu sefer mauro icardi - victor osimhen - michy batshuayi gibi korkutucu forvet hattımız varken bu golcülere topu taşıyacak adamdan yoksunuz.

    kadro planlaması, kadro mühendisliği gibi kavramların anasını ağlattık maalesef.
    umarım devre arasına kadar taraftar olarak ağlamayız.
  • 989
    avrupa ligi kayıtları sonrası transferin anlamsızlığına dair görüşlere pek katılmıyorum. o halde avrupa’ya gidemediğimiz 22-23 sezonu gibi sezonlarda hiç transfer yapmayalım. ligdeki rekabet ve şampiyonluk da fazla hafife alınıyor. rakibin daha kaliteli bir kadroyla şampiyon olduktan sonra boşa düşüyor her şey. kalan günlerde kadronun ihtiyaçlarına dair kaliteli isimlerin transferine uğraşılmasına devam etmek gerekli. ayrıca emin olmamakla birlikte ocakta listeyi güncelleyebildikten sonra grubun son iki maçında da oynayabilecektir bu futbolcular.
  • 990
    bu sezon şampiyon olan takım doğrudan şampiyonlar ligine gidecek. dolayısıyla lig şampiyonluğu çok önemli bir değere sahip. üstelik galatasaray'ın şampiyonluğu demek 5. yıldız demek. çakma değil gerçek 5 yıldız demek. dolayısıyla kalan sürede takıma hamle yapılması elzemdir. üçlüye dönüş gerçekleşecekse bir tane kanat bek ve bir tane iki yönlü, tempolu bir orta saha bence şart. bonservisle getirebilir miyiz bilemiyorum ama kiralık olarak işimize yarayabilecek oyuncu bulmak zor olmamalı.
  • 992
    artık cinnet geçirmeme ramak kalmış transfer sezonu. allah kitap peygamber aşkına alacaksanız adam alın almayacaksanız çıkın transferi kapattık diyin. artık çıldıracam ya. yahu ne bekleniyor her yerde kapandı transfer sezonu. gına geldi artık son 2 saate transfer yapmak istiyorlar. yine bunu kovalıyorlar. çıldırmamak elde değil yahu. nefret ettim iyice bu dönem transfer sezonundan.
  • 993
    geç kalınmanın reçetesini uefaya eksik oyuncu yazarak ağır ödememişiz gibi lig için de yine son gün bekleniyor.
    kulübün yöneticileri değişse de bu huy hiç değişmiyor.
    gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum artık, neyi neden bekliyorlar çözemiyorum.
    nedir bu son gün sevdası? ha son gün ha transfer sezonu diğer liglerde kapandıktan sonraki gün.
    aralarında bir fark kalmadı ki artık, oyuncu sana gelecekse gelecek, gelmeyecekse zaten son gün neden gelsin?
    oyuncuyu başka isteyen hangi kulüp kalacak ki?
    fiyat indirimi mi? hiç inandırıcı değil maalesef.
    fiyat indirimi için son günü bekleyen adam sara'ya 20, jelert'e 10, jacobs'a 10 verir mi?
    sanki çok tasarruf meraklısı bir takımız da son gün indirim olur diye bekliyoruz.
    hayatımda bu dönemki kadar hiçbir transfer döneminden nefret etmemişimdir.
    beceriksizlik diz boyu, takımı sabote etmek dizi boyu.
    şampiyon kadro korundu deyip üzerine 40m. euroluk oyuncu alıyorlar ama takım güçleneceği yer de daha da zayıflıyor.
    uefa için yetiştiremediler diye kızdık ettik fakat ligi de çöpe atmaya gerek yok diyoruz transfer bekliyoruz.
    yine beklediğimize pişman ediyorlar, valla bravo.
    bu kadar beceriksizlik ve şımarıklığın bedelini hayat mutlaka ödetir, ama maalesef yine yöneticiler değil taraftar öder.
  • 994
    yönetimin plansızlığı ile insanın içinde gram heves bırakmayan dönem. yönetimin nokta atışı transfer iddiası, rahat olun ve bize güvenin söylemleri arasında bu dönem, görünürdeki ihtiyaçları tatmin edecek nokta atışı transferler yerine, sansasyonel bir forvet transferi alarak (neredeyse) tamamlandı. bu saatten sonra da kimsenin ne oyuncu analiz edecek, ne kadro kuracak, ne de nokta atışı transfer bekleyecek hali kaldı. çünkü artık yönetimden beklentisi gibi umutlarını da bir kenara bıraktı.

    okan buruk, "transfer dönemi bitse de rahatlasak" diyordu. sanırım taraftar olarak sonunda biz de o noktaya geldik. çoğumuzun umut dolu başladığı, "bitse de gitsek" şeklinde, kapanmasını beklediği dönem.
  • 997
    yangın yapmalıyız yangın. son gün transfer bekleyip kimsenin gelmeyeceğini biliyoruz. eksikleri tamamlamayan yönetim haindir benim gözümde. fenere son darbeyi indirmek var. 5. yıldız var. onalrı 3 yıldızda bırakmak var. var da var. direkt şampiyonlar ligine katılım var. şampiyonluk kaçamaz bu sene. yönetim yolsuzluk iddialarıyla uğraşıyor takımı transferi önemsemiyorlar. umutlarında değil. baskı, yangın ne varsa yapmalıyız bu dönem bitmeden.
  • 999
    box-to-box bir orta saha ve kanat oyuncusu ihtiyacımız halen devam eden dönem. ama almayacaklar belli. beşinci yıldıza ihanet ediliyor göz göre göre.

    yerlerine yenisini alamayalım diye kerem, zaha ve köhn’ü göndermek için eylül ayını bekleyen yönetim elbetteki dursun özbek yönetimi olabilirdi ancak. 2 yıldır orta saha almamak için mücadele eden yönetimdir aynı zamanda. hayır leandro parades’in niye peşinden o kadar koştunuz o zaman vaktiyle. tövbe yarabbim. sen sabır ver bu sene.
  • 1000
    maaşları 4m € civarı olan ziyech, batshuayi veya mertens'i tribünde oturtmayı düşünmüyorsanız veya 12+2 kuralı değişmeyecekse, yabancı transferinin kapanmış olması gereken transfer dönemi.

    1- fernando muslera
    2- elias jelert
    3- davinson sánchez
    4- victor nelsson
    5- ısmail jakobs
    6- lucas torreira
    7- gabriel sara
    8- dries mertens
    9- hakim ziyech
    10- mauro ıcardi
    11- victor osimhen
    12- michy batshuayi
App Store'dan indirin Google Play'den alın