• 695
    haziran ayında ilk 11’e 2 orta saha 1 sağ bek ihtiyacımız vardı. işte daha yeni sara ve jelert alındı.

    şimdi 1 tane fiziği iyi 6/8 alınması gerekiyor. alırlar mı ? sanmam. çünkü ne yönetim ne de hoca bu takımın neye ihtiyacı olduğunun farkında değil.

    sezon başından beri de çok yazdık sezon sonu ziyech ve zaha’dan çıkılmalı diye ama bu yönetimde o dirayet yok.
  • 698
    öncelikle hocaya yardımcı olma babında zaha, ziyech, köhn, yunus ve sergio oliveira'nın satılması gerekiyor. hatta nelsson ve kerem aktürkoğlu için de ciddi şekilde müşteri bakarım. 10'ar milyon euroya bırakırım, zorlamam.

    bunun yanında bir adet net sol bek, bir adet stoper de oynayabilen yedek sol bek, bir adet yedek sağ bek, bir adet net tartışmasız bir box to box, birer adet de sağ ve sol kanat olmak üzere 6 takviye şart.

    zaten şarttı da görmek istemeyenler ağırlıkta olduğu için 2-3 takviyeyle bu iş yürür sanıldı. beşiktaş'tan 5 yedikten sonra insanların gözü açılmıştır sanıyorum.

    misal;
    bradley locko
    yasin özcan
    zeki çelik
    nicolas dominguez
    nicola zalewski
    roland sallai

    bu takım anca adam olur. sara mıdır nedir, onu da aldık sayıyorum.
  • 700
    hakiki bir budama gerektiğini gördük.

    acil 2 sağ bek, 1 sol bek, 1 ön libero, 2 tane 8 numara, as seviyede 10 numara, 1 sağ 1 sol kanat ve 1 forvet toplam 10 transfere ihtiyacımız varmış meğer.

    gün itibariyle dubois, oliveira, zaha (hoca sağolsun), kerem aktürkoğlu ve yunus akgün ile de vedalaşılmalı.

    forvet, 1 orta saha, 1 sağ bek ile toplam 3 transfer yapılabildi. ayrılması gerekenlerle beraber minimum 6-7 transfere ihtiyacımız var. ancak bi aksiyon almayacağız.
  • 701
    gabriel sara üzerine 4 transfer daha yapmamız gereken ama muhtemelen 1 tane bile yapamayacağımız dönem.

    sara asla torreira yanına düşünülmemeli. ancak mertens yerine olabilir. torreira yanına bir 'gedson' bulmamız lazım. adam yine tüm orta sahamızı kucağına alıp 90' top oynadı. fener de fred'in yanına mctominay falan çekerse iki rakimize da karşı şansımız kalmaz.

    köhn galatasaray topçusu değil, derhal iyi bir sol bek almak lazım.

    davinson satılmayacaksa gerek yok ama satılacaksa eğer iyi bir stoper gerekecek.

    kerem+zaha+ziyech toplasan 1 tane güvenilir kanat oyuncusu etmiyor maalesef. elimizde rashica gibi her daim güvenebileceğimiz, savunma desteği olan ve set oyununa yatkın 1 kanat oyuncumuz olması lazım. kerem, zaha, ziyech 3'lüsünden 2 tanesi de direkt gönderilmeli.

    bunlar olmadan rakiplerimizin çok gerisinde kalacağız gibi gözüküyor.
  • 703
    direkt önem sırasına göre sıralamak istiyorum;
    1-) sol bek
    2-) on numara
    3-) bir hatta iki orta saha (sara gelmesine rağmen)
    4-) sol açık
    5-) sağ ve sol bek yedeği(yerli olabilir)
    transferlerine net ihtiyacınız olan bölgeler.

    gidenlerin zaha, morutan, sergio, cicaldau, ziyech, köhn, dubois ve çok gitmek istiyorlarsa abdülkerim, kerem ve yunus olabilir. ancak bu arkadaşlarla yolların zamanında ayrılması, şimdiye kadar bu planlamanın yapılması gerekirdi. bu saatten sonra bu denli bir revizyon yapılması çok zor. bizdeki futbol aklını düşününce en mantıklısı eldekilerle bir iki takviye ile bu seneyi öyle veya böyle bitirmek. karşımızdaki acı reçete budur.
  • 706
    dünkü hezimetin transfere bağlamak saçmalıktan öte bi' şey değil. 2-3 yeni transfer sahada olacak şekilde zamanlı transfer edilseydi bile çok şeyin değişmezdi. takım sanki dün tatilden apar topar çağrılmış, bir birini hiç tanımayan oyunculardan kurulu gibiydi.

    normalde championship'i takip ederim haftada 2-3 maç izlemeye çalışırdım ama geçen sezon 2023-2024'te ülkemizde yayını yoktu bu ligin bildiğim kadarıyla. o bakımdan esas çıkışını geçen sezon yapan sara'yı çoğu kimse bilmiyor ancak özetlerden, skills videolarından tahmin yürütebiliyoruz. oyuncu daha çok hücum etkilinlikleri göze çarpıyor. şu da var rakip, ceza sahasının hemen dışı ile ile orta saha arasında baskı yaparken sara bu baskıyı kırabilecek teknik kapasiteye sahip gibi duruyor izlediğim bazı pozisyonlarda bunu yapabilecek tekniğe ve soğuk kanlılığa sahip gibi bence bunu becerebilirse önemli defomuzu giderir.

    ayrıca dünkü hezimeten sonra takımdan gönderilecek oyuncular konusunda büyük bi' hareketlilik yaşanacağını düşünüyorum. zaha, ziyech, nelsson, kerem, oliviera gibi oyuncuların hepsi ya da bi' bölümü ile ilişik kesilecektir.

    (bkz: 3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın