• 666
    taraftarın yavaştan gerçeklere uyanmaya başladığı dönemdir. artık herkes yavaştan elde nakit olmadığının farkına varmaya başladı. herkes paralar nereye gitti diye soruyor. paralar her sene çılgınlar gibi artan borçlara ve oyuncu maaşlarına gitti arkadaşlar. yani galatasaray tarihinin rekor transfer bedeli bir senenin borç faizlerinin ve oyuncu maaşlarının bir kısmında eriyip kayboldu. şampiyonlar ligi gelirleri, yüksek sponsorluklar falan da aynı şekilde.

    geçen sene yapmayın etmeyin, bu borçlarla bu maaşlarının altından kalkamazsınız diyen bir avuç insandık. hepiniz koro halinde gelirleri sayıyordunuz. şimdi de koro halinde paralar nerede diye bağırıyorsunuz. geçen sene limite takılma olayı hikayeydi. limitler sadece bonservis harcamalarını kapsar diye bir kural yok hiçbir yerde. asıl sıkıntı nakit para olmamasıydı belli ki. fenerbahçe'yle amansız bir transfer yarışına girmek yerine makul bedellere nelson ve zaniolo satışı yaparak nakit yaratıp birkaç tane asker oyuncu + icardi transferi ile bütün ihtiyaçlarımızı görebilirdik de. burada işin başında erden timur veya cenk ergün olması fark etmiyor. bu işleri iş adamlarına, menajerlere falan bırakınca iş illa ki şova dönüyor işte. ha erden timur para bulma, oyuncu ikna etme gibi konularda şimdikilerden kat kat daha becerikli orası kesin.

    şimdi eldeki tablo buyken hala akıl almaz bir şekilde üst profilde oyuncuları araba taksidiyle alır gibi almaya çalışıyoruz. herkesi enayi, kendimizi çok zeki sanmamızdan kaynaklanıyor bunlar işte hep. oysa ki yine yapmamız gereken birkaç tane asker oyuncu transfer etmek. yani gerçekten yapabileceğimizin maksimumu bu çünkü. ama itibardan tasarruf olmayacağı için biz mctominay'a gidiyoruz. maksat erden timur gitti ama biz daha da iyisini getiririz diyebilmek işte.
  • 667
    ihtiyacımız olmayan oyuncular ile yollarımızı ayırma konusunda başarılı olduğumuzu düşündüğüm dönemdir.

    cicaldau, dubois ve sergio ile benzer şekilde yollarımızı ayırabilirsek işin bu tarafı çok başarılı olarak devam edecektir.

    baktığımız zaman kadro şişkinliği olmayan şampiyon bir ekip var elimizde. okan hocanın istediği isimlerden 2 tane nokta atışı ekleme yaparsak tüm kara bulutları dağıtabiliriz.

    aciliyet konusunda birçok yazar ile hemfikirim. ama öldük bittik demelik durumda kesinlikle değiliz bence.
  • 669
    kimse kimseyi kandırmasın.

    kulübün giderleri varsa dünya kadar da geliri vardı. o paralar maaşlara gidiyor demek kolaycılık olur. kulübün parası yok çünkü bildik bileli cep delik cepken delik.

    fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor transfere dünya kaynak yaratıyorken sen maaşı bahane edersen gülerler insana.

    hem benim anlamadığım bir şey var. bizim madem paramız yok neden iki hafta 25 milyona wendel almaya uğraştık? dediğim gibi gülerler. hepimize gülerler.
  • 671
    yönetimin taraftara zerrece güven vermediği, kişisel görüşüm yönetimin de böyle bir derdinin olmadığı, bu nedenle taraftarın haklı olarak karamsar baktığı transfer sezonu. maksimum üç mevkide yapılacak ortalama üstü birer oyuncu transferi yeterli olacakken sağ beke sidik zoruyla bir oyuncu alınabildi. şu saatten sonra yönetim ağzıyla kuş tutsa bir kıymeti yok.
  • 674
    dursun özbek yönetiminin oyalama ve yalan taktiklerinin devam ettiği dönem. orta saha transferinin şampiyonlar ligine katıldıktan sonra yapılacağını düşünüyorum. hala bazı isimler zikrediliyor olsun, bunlar çok maliyetli ve galatasaray yönetiminin ederinin üzerinde para vermeden alamayacağı tipte oyuncular. ama ısrarla bitti bitecek haberlerinin ardı kesilmedi. taraftar da 4-5 günde bir sinir krizi geçirip yangın çıkarıyor. ama yalan rüzgarı dizisi yayından kalkmıyor.

    okan buruk söylem konusunda daha net. ben okan buruk'un son söylemlerinden orta saha transferi olmadan planlama yaptığının izlenimini aldım. o da kendi perspektifinde haklı olabilir. yandık bittik kül olduk ocak'ı bekleyin falan hiçbir zaman hocanın tarzı olmadı. ben sadece eksikleri herkesçe malum olan bu kadro rahatlıkla geliştirilebilirdi diye isyan ediyorum. galatasaray'ın mevcut kadrosunun üstüne 2 tanesi nokta transfer olmak üzere 3-4 transferle bu takımı okan buruk arşa götürebilirdi. hocaya bunu çok gördü galatasaray yönetimi. idare edebiliyorsun, idare et hoca dediler. hoca idare etmesine idare eder de yönetimin hantallığı, yalancılığı, saha dışı olaylara dair lobisinin zayıflığı derken evdeki hesap çarşıya da uymayabilir. 1-2 kötü sonuç alsak ortalık hemen karışacak. bu takım böylesi bir güvensizliği hak etmiyordu. sayenizde dursun özbek yönetimi.
  • 675
    iyi ki bankalar birliği anlaşması var. yoksa bu kafalarla ne anlamsız paralar harcanırdı düşünemiyorum. batmamamız için o anlaşmanın devam etmesi şart. ayrıca eklemek gerekir ki erden timur da fon kurmak ve anaparaya dokunmak istememekte haklıymış. bu transfer çılgınlığında popülist yöneticilerin neler yapabileceğini tahmin etmiş adam.
  • 676
    yönetim neden bekliyor? şu anda bir aksiyon almasını engelleyen ne? süper kupa finali, şl ön eleme maçları ve lig başlıyor. bunlara yetişmemesinin nedeni neydi?

    bekliyoruz. neden beklendiğini kimse bilmiyor. ne olacak? listemizdeki isimler için kulüpleri çok beklediniz hadi alın mı diyecek?

    ligde yarışacağımız üç ekip var. birinin kadrosunun kalitesi belli sınırda. diğerinin defansı evlere şenlik. geriye fb kalıyor. merkez orta saha ve sol bek hariç diğer mevkilerde kalite üstünlüğümüz var. hoca, kadro ve oyun uyumları da hazır değil.

    hâl böyle iken merkez orta sahayı alıp hazırlanmasını sağlamak bizi ileri atardı. lâkin bekliyoruz. sadece bekliyoruz. nedenini kimse bilmiyor.
  • 677
    son iki yıldır üst üste şampiyon olan biziz, şampiyonlar liginde oynayıp uefadan büyük gelir elde eden biziz, türk futbol tarihinin en pahalı satışını gerçekleştiren biziz, her maç tribünleri fulleyip kombineleri bitiren biziz, forma satış rekorları kıran biziz; tüm pozitif verilere rağmen ihtiyaç duyulan bölgelere hak edilen kalitede oyuncuyu getiremeyende biziz.

    on kusur yıldır şampiyon olamayan, şampiyonlar ligine katılamayan rakibimiz ise tarihinin en pahalı transferini yapıyor; diğer başarısız rakip aynı şekilde tarihlerinin en pahalı transferlerini yapıyor; trabzon santrafor bölgesine weghorst ve onuachu indiriyor.

    bizim adımıza gerçekten büyük bir yönetim başarısızlığı var.
  • 678
    galatasaray’ın en büyük probleminin transferden ziyade başka şeyler olduğunu gösteren dönem. tamam erdem timur artısıyla eksisiyle ayrıldı, elbette yerini doldurabilecek, kasa kolaylığı sağlayacak, transfere sponsor olabilecek birilerini getirecek yönetici bulabilirsin yerine. bulamıyorsun. euro 2024’te turnuva boyunca barış alper yılmaz’a her türlü lafı ediyor fbjk camiası. yutuyorsun. paris 2024’te voleybol takımına ilkin aydın dahil ediliyor. her türlü hakaret var, sessizsin. tff seçimi sonrası herifler kurullara istediği adamları koyuyor, elin kolun bağlı, acizsin. keşke tüm problemimiz 8 numara, yedek sol bek, yedek 10 numara olsa. bu kulübün en büyük problemi yıllardır süregelen yönetim basiretsizliğidir.
  • 679
    galatasaray futbol kulübü için tamamen plansızlıkla yönetilen görüşülen liste oyuncularının çoğundan olumlu dönüş alınmamasıyla katmerlenen, listenin diğer isimlerinden bile geri dönüş alınmamasıyla çürüyen ve ölmüş bir transfer dönemidir. bu saatten sonra gelecek olan oyuncuların teknik ekibin istediği oyuncular olmadığını bilerek izleriz.
  • 681
    neden transfer yapılamadığına dair konuşulan bir durum var. nakit yok diye yavaş yavaş dillendirilmeye başlanan durumla ilgili iddia ise şu:

    yönetim ilk seçildiğinde yeni kadro kurulması için paraya ihtiyaç vardır. parayı erden timur ve dursun özbek koyar. erden timur koyduğu parayı geri istemez. dursun özbek ise kasa kolaylığı yani geri alınabilir olarak koyar.

    ilk yıl yeterli seviyede gelir olmayınca dursun özbek parasını geri alamaz. transferde limit sorunuyla karşılaşılır, sponsorluk vs. gelirler artar. en son boey'dan para gelince de dursun özbek sağladığı kasa kolaylığını, seçim de olduğu gerekçesiyle, geri alır. bu tutarın 12 milyon euro civarı olduğunu söyleyen de var, önceden aldıklarıyla beraber 20 milyon euro olduğunu söyleyen de. sağ bek alınmama sebebi de budur.

    sezon sonu gelip, erden timur ayrıldıktan sonra teknik ekip ve yönetim transfer toplantısı yapar. teknik ekip belirlediği oyunculardan liste yapmak için bütçenin ne kadar olacağını sorar. sağ bek, 8 numara ve barış/kerem ayrılık ihtimaline karşı yerli kanat olarak transferi düşünülen planlamadır ve kampa yetiştirilmesi istenmektedir. diğer transferlere sonra bakılacaktır. yönetim sağ bek ve 8 numara için 30-35 milyon bütçe ayırabileceklerini söyler. yerli kanat için düşünülen oğuz'u da başkan kendisinin ilgileneceğini ayrıca belirtir. sağ bek için 10, orta saha için 20 milyon bandında planlama yapar teknik ekip, buna göre liste belirler. bu seviyede bonservis verilebileceği için daha hazır, takımlarında oynayan üst seviye isimler yazılır.

    ama kulüpte para yoktur. dursun özbek'in düşüncesi florya'dan gelecek peşin paranın bir kısmıyla bu transferleri yapmaktır. gerekirse bu para gelene kadar kasa kolaylığı sağlayacaktır. ancak işler istediği gibi gitmez ve blokajlı yetki alır. bu sebeple kasa kolaylığı sağlamaktan vazgeçer.

    ikilem ise bu noktada başlıyor. çünkü teknik ekibin listesi hazır ve takımlarında oynayan oyunculardan kurulu. dolayısıyla takımları hem yüksek bonservis hem de yüksek peşinat istiyor. ama galatasaray'da verebilecek peşin para yok. çok para verse de bunu uzun vadede ödemek istiyor. kulüpleri de doğal olarak en azından şimdilik buna yanaşmıyor. buna kopenhag yanaştı ve jelert alındı. onlar da zaten yedek duruma düşmüş oyuncularını iyi fiyata okuttuklarını düşündükleri için yanaştılar.

    orta saha transferinde ise bu sebeple açmaz oluştu. wendel istiyorsun adamın 11 oyuncusu, diyor ki bir 10-15 peşinat göreyim, rios desen öyle. bir mctominay var onda da manchester bir diğer teklifleri görelim diyor. bu arada cenk bey yüksek maaşlarla oyuncuları ikna ediyor. rusya'da 2,5'a oynayan wendel'e 5, mctominay'a 6 milyonluk teklif yapmış bonuslarla. hatta rabiot'un 10 milyonluk maaş isteğini kabul etmişler ama oyuncu premier ligi bekliyormuş.

    bu isimler doğal olarak olmayınca teknik ekibe menajer önerisi oyuncularla gitmiş bizim transfer komitesi. ancak teknik ekip soğuk. berge, mario falan bu isimlerden galiba. kulüpleri taksitli satışı onaylıyormuş.

    işin sonunda ya taksitli satışı kabul eden bir topçu alınacak ya da şampiyonlar ligine kalınıp son gün riskine girilecek. o güne kadar muhabirler farklı isimlerle taraftarı oyalayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın