• 43
    herkes reçetesini açıklamış.
    benim de reçetem şu şekilde.

    transferler:
    forvet yedeği - tercihan kafa vuran pivot santrofor

    on numara - tercihan ilkay gündoğan gibi worldclass tecrübeli bir isim

    sol açık yedeği - zaha pahalı bir yedek onu gönderip daha mantıklı bir scout transferi

    8 numara - tartışma götürmeyecek birisini transfer etmemiz gereken yer

    tete giderse onun ikamesi de alinabilir
    dubois giderse onun ikamesi alinabilir

    gidecekler:
    mertens - futbolu bırakacak
    vinicius - kiralık sözleşmesi sonu
    ziyech - yallah arabistana veya ingiltereye
    ndombele - yallah arabistana veya ingiltereye
    nelsson - 12 yabancı kuralı nedeniyle artık gitmesi gerekli. kaan,emin metehan bizi götürür
    oliveira
    zaniolo
    zaha - yallah arabistana veya ingiltereye, yedek için çok pahalısın kardeş
    yunus
    yusuf - kiralık
    akman kardeşler ve diğer altyapı ürünleri - kiralık

    22 kisilik kadro şöyle:
    forvet: icardi, yedek transfer
    on numara: ilk onbire transfer
    sol açık: kerem, yedek transfer
    sağ açık: bay, tete
    8 numara: ilk onbire transfer, demirbay, eyüp
    6 numara: torreira, kaan, berkan
    sol bek: köhn, bay, berkan
    sağ bek: dubois, kaan, bay
    defans: abdülkerim, davinson, emin, metehan, kaan
    kaleci: muslera, günay, batuhan

    not: tum transferler yabanci olsa bile kadroda 11 yabanci oluyor
  • 46
    2023-24 sezonu transfer döneminden daha iyi olmayacaktır. türkiye ve dünya gerçeklerinden ve ekonomik gerçeklerden bihaber arkadaşlar yine gaza gelecek, her mecrada her kafadan bir sürü ses çıkacak. binlerce kere yine yazılacak, çizilecek ve de konuşulacak. ama kim gelirse gelsin buraya yazıyorum; bu sezondan* daha iyisi olmayacak. hani tesadüfen denk gelir bilemem. tabiki gönlüm erden timur başkandan yana ama olmazsa da bu işin başına geçen umarım becerikli ve galatasaray sevgisi olan biri olur yine. beceriksiz ya da saçma sapan tipler gelirse bir de, mumla ararız bu sezonları. çünkü bu gözler neler neler gördü.
  • 47
    düşüşte olan oyunculardan ziyade çıkışta, genç ya da nispeten genç oyunculara yönelmek gerekiyor. bence köhn profil olarak buna güzel bi' örnek. ndombele, ziyech, kerem demirbay, oliviera gibi örneklerden uzak durulmalı. çünkü avrupa'da fiziki mücadele çok daha ön planda. siz rakibe fiziki olarak karşılık vermezseniz sonuç genelde hüsran oluyor.
  • 48
    abdurrahim albayrak ve cenk ergün ikilisi ile sözleşmesinin son senesinde olan oyunculara 10 milyonlar gömeceğimiz, düşüşte ama kendini toparlamaya niyet etmiş yıldızlar yerine düşmüş yıldızları toplayacağımız, kendini kanıtlamış ve ya kanıtlayacak oyuncuları tercih etmeyeceğimiz, menajer şişirmesi oyunculara yöneleceğimiz dönem olacak. oyuncu satma işini de beceremeyen bu ikili ile yeni sergio sözleşmeleri, yeni belhanda sözleşmeleri ile mutlu oluruz. 5 sene belhanda, 4 sene sergio ikisi de korkunç maliyetler ama bunun yerine bedava alınan tete eleştirelim, zaha transferini eleştirelim. tete'nin 2 katı maliyete sekidika ile devam ederiz, zaha'nın 2 katı maliyete 33lük kanat alırız artık.
  • 49
    geçen dönemde bonservis ödemesi konusunda sorunlarımız olduğu için, yüksek maaşlı bonservissiz oyuncu alınmaya çalışıldı günü kurtarmak adına. gönderilecek yabancı bolluğu da süreci çok geciktirdi. çoğu oyuncun kiralık ve gidecek. önümüz sezon ise elimizde cicaldau haricinde satmakta zorlanacağımız bir oyuncu da kalmıyor. bankalar birliği borcunun kapanmasından sonra, rahat rahat bonservisli potansiyelli düşük maaşlı yetenekli oyuncular konusunda odaklanılacağını tahmin ediyorum. yıldız sevdası ağzımızı yakmışken bir daha böyle hatalı bir yol izleyeceğimizi düşünmüyorum. bu kadronun kaldığını varsayarsak, 4 hakkımız kalacak. yabancı sağ bek, 8 numara, 10 numara, forvet scouting transferleri ile, 1-2 yerli oyuncu takviyesi ile bu senaryo da bile harika bir takım çıkar ortaya. en önemli kriter düşük maaş ve potansiyel. eğer 4' te 4 yapabilirsek transferde avrupa'da başarı gelir, lig şampiyonluğu ise çok yüksek bir puanla gelir.

    1-muslera (sözleşme 1 sene uzatılır)
    2-davinson sanchez
    3-nelsson
    4-köhn
    5-torreira
    6-zaha
    7-tete
    8-icardi
    9-oliveira (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
    10-cicaldau (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
    11-dubois (bonservisiyle gider)
    12-zaniolo (satılır)
    13-yusuf demir (muhtemelen kiralık gider, satamayız)
  • 50
    kesinlikle 28 yaş üstü kimseye gidilmemesi gerekiyor. molde-kopenhag-prag maçları bize yol göstermiş olmalı artık. fiziken kuvvetli bir takım olacaksın. nokta. ha mertens gibi bir adam bulunur o zaman al problem yok.

    bu transfer döneminin en önemli olayı eldeki iş yapmaz, içi geçmiş adamlardan kurtulmak olmalı. kiralıklar zaten gidecek ziyech başta olmak üzere. zaha ve tete’den kesinlikle çıkılmalı. bu adamlar bize uyan adamlar değil yazın da söylediğimiz gibi. inşallah akıllanmıştır sevgili yönetimimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın