• 78
    iptal falan olmayan final. okuduğunu anlamaktan aciz türk medyası ve sosyal medya sayfaları son dakika geçiyor. haberin kaynağı fenerbahçe'nin yaptığı açıklama.

    --- alıntı ---
    29 aralık 2023 tarihinde galatasaray sportif a.ş.-fenerbahçe futbol a.ş. arasında oynanması planlanan süper kupa mücadelesi, katılımcı takımlar ve türkiye futbol federasyonu (tff) arasında verilen ortak mutabakat neticesinde iptal edilmiştir.

    iptal kararının, tff ve kulüpler nezdinde kamuoyuna açıklanmasını takiben, yaşanan süreçlerle ilgili manipülasyon içeren birçok bilgi servis edilerek, başkanımız ali y. koç hakkında asılsız iftira ve ithamlarda bulunulmuştur.

    gerek yapılan yayınlar, gerekse görsel medyada yazılan haber ve yorumlarla birlikte sosyal medyada yapılan paylaşımlar da göz önünde bulundurulduğunda, konunun odağının süper kupa finali olmadığı net bir şekilde görülmektedir.

    tff ve katılımcı diğer kulüp tamamen göz ardı edilerek, tüm olayların sorumluluğunun başkanımız ali y. koç özeline atfedilmeye çalışılması üzerine, devletimizin ilgili kurumlarına yaşanan tüm süreçlerin detaylıca araştırılması yönünde taleplerimiz olmuştur.

    bu talepler kapsamında; 3 ocak 2024 tarihinde ve 14 şubat 2024 tarihinde olmak üzere 2 kez dezenformasyonla mücadele merkezi’ne,
    5 ocak 2024 tarihinde tff’ye,
    14 şubat 2024 tarihinde t.c. adalet bakanlığı’na ve yine aynı tarihte cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi’ne (cimer) başvuruda bulunulmuştur.

    başvurularımıza yönelik bugüne kadar tarafımıza sadece aşağıda görüleceği şekilde cimer tarafından yanıt gelmiştir.

    "t.c. cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi (cimer)’ne yapmış olduğunuz 2400617193 sayılı başvurunuz 16.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır*

    cevap metni: her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk türkiye futbol federasyonu'nun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı türkiye futbol federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun'da düzenlenmiştir. gerek 5894 sayılı kanun ve gerekse fıfa ve uefa kurallarına göre türkiye futbol federasyonu özerk olup, gençlik ve spor bakanlığı’nın federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. bu sebeple tff ile ilgili başvurulara gençlik ve spor bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan türkiye futbol federasyonu’na yapmanız gerekmektedir.
    bilgilerinize sunulur."

    hem kulübümüzü hem de başkanımız ali y. koç’u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda, kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşumuz devam edecektir.

    ilgili başvurularımızın ısrarla takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
    --- alıntı ---

    açıklamada özetle arabistan'da düzenlenen finalin ortak kararla iptal edildiğinden ve ali koç'un iftiraya uğradığından bahsetmişler.

    organizasyon tamamen iptal edildi veya oynanmayacak diye bir şey yok yani.
  • 79
    https://twitter.com/.../1759508302705078303

    fenerbahçe bugün bir açıklama yayınladı ve orada arabistan’daki finalin mütabakat sonucunda iptal edildiğine vurgu yaptı. bizim anlama sorunu olan medyamız da süper kupa finali iptal edildi diye haber yapıyor. böyle iptal yok. en azından şimdilik. eğer olursa bunu açıklayacak mevki de federasyondur. onlardan da böyle bir açıklama gelmedi.
  • 80
    hala oynanmamış olmasının tek sebebi ali koç’un galatasaray korkusu olduğunu düşünüyorum.

    geçen yıl sonunda oynanabilirdi fakat içeride dışarıda 3 yiyip gol bile atamadıktan sonra oynayıp bi de kupa kaybetmek istemedi.

    sezon başında oynanabilirdi fakat galatasaray’ın iskeleti hala takımdaydı ve önceki sezon yaşadığı travma sebebiyle hala risk görüyordu.

    sezon başından bakınca sezon ortası en ideal zamandı, hem içeride fenerbahçe maçı sonrası oynanacaktı, es kaza bir galibiyet alırsa kupa maçına da avantajlı gidilecekti. üstelik galatasaray fenerin aksine avrupa maçlarında gerçek manada yıpranıyordu ve lig fikstürü de halihazırda fenerden daha fazla deplasman içeriyordu.

    o tarihe kadar en azından galatasaray yorulur, yıpranırdı zaten yenş transferlerden verim alamıyordu ve aksine fenerbahçe de çok formdaydı.

    kadıköydekş maç oynandı, fenerbahçe şut dahş çekemedi. suudi arabistandaki olayları köpürten kişinin ali koç olduğunu daha sonrasında hepimiz öğrendik, her halükarda bilinmeyen bir alan o tarihte niye oynanmadı bilmiyoruz fakat bu net şekilde fenere yaradı.

    o tarihten sonra ise fenerbahçede işler sürekli kaosla gitmeye başladı. fikstürde tek müsait tarh nisan ayıydı, nisan ayında oynanırsa galatasaray fenerbahçeden iki avrupa maçı fazla oynayarak gelecek, fred iyileşecek, devre arası transferleri form tutacak, galatasray zaten devre arasında transfer yapmadı diye düşünürken şimdi kazın ayağının hiç öyle olmadığı görüldü.

    bu maç nisanda oynanırsa galatasaray fener’i çiğ çiğ yer. fenerin devre arası transferleri isim olarak büyük olsa da fos çıktı. galatasaray’ın isim olarak önemsiz takviyeleri çok olumlu etki edeceği anlaşıldı. takım sahada kimin olduğundan bağımsız şekilde aynı oyunu oynayabilen yüksek tempolu ve alırı form tutmuş halde. fenerbahçe ise ritim kaybetti zar zor kazanıyor, tadic ve dzeko’nun ismail kartal ile ilişkisi çok sorunlu. takımdaki oynatılmayan yabancılar kazan kaldırıyor. işler her geçen gğn fenerbahöe aleyhine galatasaray lehine dönüyor. bu sebeple şimdi de nisanda iki takımın da fikstürü çok yoğun oynanmasın, sezon sonu oynansın denmeye başladılar.

    tüm sürece gözatıldığında fener galatasray’a kaybetmesin diye süper kupa tedavülden bile kaldırılabilir.
  • 89
    sosyal medyada gördüğüm kadarıyla, hayatında semtinden dışarı çıkmamış pembe tontişlilerin urfa’da oynatılmasını eleştirdiği organizasyon. bu maç üzerinden atatürkçülük devşirmek de moda oldu, alıştık artık.

    cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bu denli önemli maçın ülkemizin unutulmuş ve uzak diyarlarında oynatılması daha değerli. adama sorarlar, sen urfa’ya atatürk ismini, cumhuriyeti götürmüş müsün ki oralar değişebilsin. bunu yapacak olan tabi ki federasyon değil. onlardan böyle bir şey beklenemez. cumhuriyet logolarını, bayraklarını stadda sergileyecek olanlar kulüpler.

    ülkenin dört bir köşesini görmüş biri olarak diyeceğim odur ki batıdaki insan doğunun hâlini, halkın içini bilmediği için başımızda 20 yıldır aynı iktidar var. muhalefet adlı oluşum milletin, milletten kastım en alt tabakanın içine girmedikçe bu düzen değişmez. bu maçın ankara’da oynatıldığı takdirde bazı değerlerin güçleneceğini sanarsın, sadece sanmakla yetinirsin.

    urfa’da oynanması gereken maç.
  • 90
    gereksiz yere uzatıldıkça uzatılan mevzu. oynanıp bitecekti sezon başında.

    şu anki tablo galatasaray'ın favori olduğu yönde ilerliyor. mayıs ayına doğru oynanan bir finalde galatasaray kaybeder mi?

    ayrıca 28 nisan pazar gününe geliyor. 1 hafta kaydıracaklar ligi durum bu.

    19 mayısta değil de 26 mayısta bitecek.
    ligin sonundaki 12 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı da 19 mayısta oynanacak böyle olursa.
  • 96
    koskoca galatasaray ve fenerbahçe'nin iktidardan bu kadar korkması sinirlerimi bozuyor. ikisi bir olup akp'yi tehdit etseler arkasında 60 milyona yakın insan bulacaklar. bunun yarısı idealist olsa ve tepki koysa 30 milyon eder. akp'nin küçük ortağıyla birlikte bile toplam 25 milyon oyu yok. nedir bu korku anlayamıyorum. iki tane, cumhuriyetten bile köklü camia 30 senelik bir ucubeye diş geçiremiyorlar.

    söyleyin "bu maçı oynamayacağız. bu yıla özel bu kupanın adı atatürk kupası olacak ve iki takım yarı yarıya müzesine onur kupası olarak koyacak. kimse atatürk'e ve cumhuriyete saygısızlık yapmayacağını öğrenecek. biz bu ülkenin evlatlarıyız ve gerçek değerlerimize saygısızlık yapanlara tahammülümüz yok." diye. kardeşim çok mu zor?

    bir tepki koydunuz şimdi kaçacak delik arıyorsunuz. ne galatasaray yönetimi ne fenerbahçe yönetimi taraftarları kadar delikanlı ve korkusuz değil. soruyorum hepinizi mi içeri atacaklar?
  • 97
    --- alıntı ---

    2023 turkcell süper kupa müsabakası, 2022-2023 sezonu süper lig şampiyonu galatasaray a.ş. ile 2022-2023 sezonu ziraat türkiye kupası şampiyonu fenerbahçe a.ş. kulüpleri arasında, 7 nisan 2024 pazar günü saat 21.00'de şanlıurfa 11 nisan stadyumu'nda oynanacaktır.

    türkiye futbol federasyonu

    --- alıntı ---

    https://www.tff.org/...687&ftxtID=43442
  • 99
    --- alıntı ---

    2023 turkcell süper kupa müsabakası, 2022-2023 sezonu süper lig şampiyonu galatasaray a.ş. ile 2022-2023 sezonu ziraat türkiye kupası şampiyonu fenerbahçe a.ş. kulüpleri arasında, 7 nisan 2024 pazar günü saat 21.00'de şanlıurfa 11 nisan stadyumu'nda oynanacaktır.

    türkiye futbol federasyonu

    --- alıntı ---

    iyi iyi yine türk toprağında oynatmayı layık görmüşler bize. katar, pakistan, afganistan gibi yerlerde de oynatabilirlerdi maçı. sağolsunlar teveccüh etmişler.

    şanlıurfa, galatasaraylı nüfusu olarak çok üst seviyede. stad ne kadar yarı yarıya olacak olsa da deplasman sayılır fenerbahçe için. burdan da mağduriyet kasarlar kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın