• 26
    sonuna kadar inanıyorum. yeter ki takıma gerekli teknik ve mental dokunuşları yapalım. şampiyonlar liginden elendikten sonra bazı maçları rezalet oynadık. içerideki karagümrük maçında bile 2. yarı ezildik. kendi sahamızda fenerbahçe maçı var daha onların da rahat hissettiğini düşünmeyin geçmişten travmaları çok. erden timur ve okan hocama güveniyorum. o istifa bu fesih diye yangın yapmaya gerek yok. özel mesajlarla birbirimize saldırmanın anlamı yok. hala ipler bizim elimizde.
  • 27
    kim olacak bilmiyorum ama kimin istendiğini biliyorum.

    o da fenerbahçe. muhtemelen de onlar olacak. biz daha iyi bir takım olsak da iyi olmak yetmiyor bu ülkede. çok acı bir şey bu. insanın huzurunu yiyen bitiren bir şey.

    bugün iki net penaltımızı vermediler mesela. bile bile isteye isteye. ne taktiğinden ne tekniğinden konuşacaksın?
    (bkz: 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı)

    ayrıca
    (bkz: dursun özbek yönetimi)
  • 29
    fenerbahçe’nin daha coşkulu ve istekli olduğu bir sezonu yaşıyoruz. bu fenerbahçe’nin daha coşkulu ve istekli olduğu ilk sezon değil ancak bu sezon takıma kattıkları en önemli husus kalite. bir kere kadroları bizden daha iyi dağılımlı ve oyuncu profilleri daha uyumlu. bu gerçeği reddederek varacağımız bir yer yok. kabul etmek durumundayız ki ona göre reçetemizi yazalım. galatasaray ise daha tecrübeli ve kızdırılınca gücünü gösteren bir mahalle abisi kıvamında. inanılmaz bir oyun ezberimiz var ve kafaya takınca gerçekten gol yetmeyeceğini ve kazanacağını hissediyorsun ama işte coşku sıkıntısı var bizde de. kadromuz da iyi ancak fenerbahçe’ye göre daha dengesiz. galatasaray bu bir ayı iyi değerlendirir ve takımı oturtursa her şeye rağmen şampiyon olabilir ama sorunları görüp farkına varmak ilk hedef olmalı.
  • 33
    bize her sene çelme takılırdı, bir şekilde mücadeleye devam ederdik. takımımız da hep temiz ve üstün oynadığı için hakemlik çok durum olmuyor hala.

    bu sene, asıl geçen senelere göre dozu arttırılmış olan olay anadolu kulüplerinin her ama her maç fener'e yatması. bununla baş etmenin yolu yok. bir gün elbet kokusu çıkacak ama şu anda dünyada bizden başka hiçbir camianın saha içinde baş edemeyeceği bir kötülükle karşı karşıyayız.

    çok çok az umudumuz var. geçen sene de öyleydi ama okan hoca ve icardi'nin büyüsüyle ipi göğüslemiştik.

    bu sene rakibin saha dışı hamleleri daha aktif. bizim saha içi performansımız daha çalkantılı.

    işimiz zor. imkansız değil. ama şu an umuttan çok alarma ihtiyacımız var. bu senenin parolası umut değil; uyanıklık, disiplin ve isyan.

    aklı başında olan insan, şu futbol ikliminde umuda tutunmaz...
  • 34
    mevcut şartlar altında şansımızın çok düşük olduğu durumdur. şuana kadar ki durumumuz, geçen seneki fenerbahçe'nin ismail yüksek - crespo orta sahasıyla bize üstünlük kurabileceğine inanmasıyla aynı durum maalesef. kerem demirbay - torreira orta sahasıyla mevcut şartlarda kimseye üstünlük kuramayız. acı ama gerçek. kaldı ki rakibimiz fred üstüne krunic getirdi. devre arası orta sahaya net 2 takviye olmazsa pek umudum yok benim.

    (bkz: 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı)
  • 36
    bu sezon oynadığımız * şampiyonlar ligindeki manchester united maçında 2-1 geriye düştüğümüzde hava almak için balkona çıktım. gökyüzüne baktım ,yıldızlar ve ay. aklıma erden timur geldi ,yaptığı transferler. sonra dünya iyi insanların hatırına dönüyor dedim erden timur özelinde. maçı kazanacağımıza inandım. gerçekten öyle oldu. önce penaltı ,sonra gol. demem o ki inanın ve isteyin.
  • 37
    yönetim tarafından çok da umursanmadığına maalesef bugün bir kez daha kani olduğumuz, öte yandan teminatımız okan buruk'un sezon içerisindeki en büyük hedefi olan lig şampiyonluğu. bu takım şampiyon olacaksa okan hoca'nın 96-00/11-12 terim mentalitelerine sahip olmasıyla olacak. özeleştirisini en çok kendisi veriyor, basın toplantılarında saha dışına nadiren çıkıyor. aklı sürekli saha içinde. bu zihni, irfan hocayı ve de scout şefimiz ali yiğit kardeşimizi(geçen sezonun önemli figürlerindendi hatırlamakta fayda var) yenmek güç.

    bakmayin iki puan önde olanların momentumu aldık geyiğine. iki maça bakar bu işler. 24 aralık fenerbahçe galatasaray maçında gördük kim daha "büyük" ve iyi takım. süper final skandalından önce gördük kim daha çok korkuyor. sucu reyis'in önemli vecizi "alayına k... şampiyon olcaz" modunu açmamız gerek. gs baylar gs. g ve de s.
  • 38
    okan hocayı eleştiriyorum birçok konuda ama bu maç içi konular. bu durum farklı bir şey, hakkımıza çöreklenilmesine yönetimin sessiz kalması ayrı bir şey. biz o maç iyi olmayabiliriz, goller kaçırabiliriz vs. ama bu durum hakkımızın gasp edilmesini asla meşru kılamaz. biz habire hakemleri yenmek ya da algıları, dezenformasyonları vs. bertaraf etmek zorunda değiliz. hani hakem hataları her daim olur, ama tek taraflı art niyet olmaz. olmamalı. bu durum şampiyonluğa etki ediyor. 2020 den beridir biz bununla sınanıyoruz. hani o zamanlar terim üzerinden ayrışmalar olduğu için hep kulak ardı edildi ama 2 şampiyonluğumuza mal oldu bu durum. ama halen geldiğimiz noktada ne bir aksiyon alabildik, ne de bu durumu bertaraf edebildik. hak böyle olunca adamlar elini kolunu sallayarak, gözümüzün içine baka baka bir şampiyonluğumuzu daha yemeye çalışıyor. inanmak, çabalamak bunlar ayrı şeyler ama verilen emeğin boşa gitmesi ayrı şeyler. gerçekten yıpratıcı ve ruhumuzu emiyor. bunları yazmaktan, konuşmaktan yoruldum. işin acı tarafı kendi takımdaşlarımı ikna etmek zorunda kalmak. yarın iş işten geçtikten sonra herkes sonuca bakacak ve olan yine bize olacak. o zaman konuşsak da nafile. ben kendi adıma son ana kadar desteğimi bırakmayacağım. eleştirsem de hep desteklemeye devam edeceğim. puan kaybından sonra birilerini asmayacağım, kesmeyeceğim. umuyorum ki; bir şeyler denk gelir de yine yeniden bu oyunu bozar; haksızlığı, hukuksuzluğu kendine hak gören ve sentetik(!) yollardan şişirilmiş malum camiayı patlatarak mutlu sona ulaşırız. en çok istediğim, bana haz verecek yegane şey bu olacaktır.
  • 39
    fener aşırı kırılgan bir camia ve başında lider bir hoca yok. şimdilik onlar adına işler iyi gidiyor. kazanmaya devam etmeliyiz. biz kazandıkça baskı artacak ilk puan kaybında homurdanmaya başlayacaklar. ellerindeki en büyük koz ali koç ve serveti. şampiyonluk için tüm tuşlara basıyorlar. avrupa mavrupa umurlarında değil, varsa yoksa şampiyonluk. öte yandan sakatlar ve cezalılar geri dönünce bırak feneri, isterse iki tane fener gelsin, önümüzde duramazlar. ligin en iyi top oynayan takımı biziz. kimseye bakmadan işimize odaklanacağız. önceliğimiz avrupa ligi. bayern‘e iki maçta da kök söktüren bir galatasaray var bu sene. kupayı 2. kez müzemize götürmek için elimizden geleni yapacağız. şampiyonluk mu, avrupa ligi kupası mı diye sorsam tamamınız avrupa kupası der, zira galatasaraylı olmak bunu gerektirir.
  • 40
    sezon ortasında ki bu kabullenişi kabul etmiyorum edemiyorum. silkenenin ve kendinize gelin. herşeye rağmen hepsini üst üste koyup şampiyon olacağız ve bu daha keyifli olacak.

    --- alıntı ---

    istikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.

    --- alıntı ---

    (bkz: mayıslar bizimdir)
    (bkz: inanmayan taraftar siktirsin gitsin)
  • 43
    gün doğmadan neler doğar, pes edilecek bir durum yok. malesef hakem kararlarıni yenemedik 3 beraberlik bir de mağlubiyet aldık

    fenerbahçe veteran karması, fizyolojisi kaldırmaz maratonu. bizim yapmamız gereken koşuya devam, meşaleyi taşi.

    ali koç ve koç holding ajanslarınin algı ajanlarına prim verme.

    tarihe hepsi not düşülüyor. önemli olmak beraberce halatı çekmeye devam etmek. az kaldı 1 2 seneye kimse galatasaray'ı finansmandan veya projelerden baskılayamayacak.

    renktaşlar galatasaray çok zengin bir birikime sahip insanların takımı. madden değil entellektüellik olarak, bakın arayı feci açacağiz.

    tüm çabaları biz vites arttırmadan 4. yıldızı bari taktırmak.

    2000lerden bu hana 1 milyar$ dan fazla bonservis ve imza parasi vs harcadı fenerbahçe. senelik 50milyon$ ve ellerinde olana bakın.

    korkunç bir atılımı heba ettiler. ali koç 5 senede 150 200milyon$ servet eritti.

    buna da tablo yaptırtmayın rica ediyorum*.

    sporda zafer inananlarındır. elinizde icardi var 3 senelik kontratiyla, inanmamak ayip.

    düzeltme, birisi de trilyon yazmissin milyar yerine demiyor. bir an dedim ne trilyonu *
  • 44
    dedikleri gibi çağlar’da fenere gelirse, takımımıza hayırlı olsun diyorum.

    bonucci, çağlar euro 2024 için gelmiş olacaklar. bu adamları oynama garantisi vermeden getiremezsin 6 ay için de olsa. becao dönüyor, sol stoperde kendini bulan bir oosterwolde var. maksimum bir aya djiku dönecek.

    muhtemel sürekli bir rotasyon ve uyumsuzluk göreceğiz karşıda, ekstra olarak, bonucci ve çağlar neredeyse 1 yıldır adam akıllı oynamıyor.
    yapılan kadroda dışarıda kalan sıkıntı yaratacak stoper hattında. bu da iki seçeneği önümüze getiriyor, birincisi bahsettiğim gibi her hafta rotasyon eşittir uyumsuzluk, ikincisi uyum sağlayan ikili bulunur ve ısrar edilirse takım içi huzursuzluklar.

    dip not, eğer hakemlerle olan mücadele de geçen sezon ki gibi bir yerden sonra adam akıllı kararlar verilmeye başlanırsa 4 stoper de kırmızı karta çok meyilli, kimi kazmalıktan, kimi agresiflikten, kimi yavaşlıktan.

    sonuç olarak ite kaka, zar zor yürüyen defans hattı iyice patlak vereceğini tahmin ediyorum. olay bunun üstüne gelecek hücum hattındaki ufak bir performans düşüşüne bakar.
  • 45
    kirilma yaratacak sampiyonluktur.

    galatasaray olursa, seneye ali koc yok ve fenerbahce kongre ve yeniden yapilandirma yasayacak. para kazanmayacagi, sadece para harcayacagi bir ise girecekse ancak saran girer. o da parasindan olur basarilar gelene kadar.

    ayrica, biz oldugumuz takdirde ulayip 5 seneye cikarabiliriz ust uste sampiyonlugu. terim'in ofisinin panosundaki 5. yildiz dolacak. 6. icin kupa alacagiz.

    anadolu kulupleri, ts ve besiktas avrupa gelirlerinden mahrum sekilde daha da kotulesecektir.
  • 46
    eğer olur da sezon sonu bunu başaramazsak okan buruk ve futbolcularının emeği hiçe sayılıp "zaten haketmemiştik" denebilir. bu şampiyonluğu ancak hakemler ve futbol ortamı sebebiyle kaybedebiliriz. geçen sene* bir tane beşiktaş maçı kaybettik diye ben sözlükte de okudum "zaten haketmedik" temalı yazıları. o yüzden bana sözlükte çoğu yapılan yangın samimi gelmiyor.

    mevcut kadronun bu sezon şampiyon olamama ihtimali yok ama takviye de gerekiyor bunu inkar etmek son derece yanlış. fakat bazı şeylerin şeyi çıkıyor işte.
  • 47
    devre arasında transfer yapılmayacaksa, uğruna avrupa ligini feda etmemiz gereken şampiyonluktur. transferle bile zaten çok zor. bir de takviye yapılmazsa kadromuz 3 kulvarı taşıyacak kadar geniş değil.

    sol bekin barış, sağ bekin kaan, orta sahada torreira'nın yanında mecburen kerem demirbay ve sağ kanatta yine mecburen zaha ya da aktürkoğlu'nun olacağı tamamen zorlama bir 11'le hiçbir şansımızın olduğunu sanmıyorum avrupa'da.

    ama ligde yarışı sonuna kadar götürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın