• 14
    şampiyon kim olursa olsun,

    galatasaray'ın sürekli olarak arkasından konuşan, kapalı kapılar arkasında aleyhine işler çeviren bazı anadolu takımlarını iç saha - deplasman fark etmeksizin eze eze, perişan edercesine yenmesi gerekli olan sezondur.

    bu şampiyonluk mücadelesinde galatasaray'ın karşılaştığı esas ve en büyük problem fenerbahçe, tff değil, sürekli olarak saha içinde ve saha dışında galatasaray'ı fitne fücurla bozmaya çalışan bazı istanbul ve anadolu takımlarıdır.

    gereken cevap saha içinde en ağır şekilde verilmelidir.
  • 64
    herkesi yıpratan, çelik gibi sinirleri olanın kazanacağı şapmiyonluk.

    galatasaray camiasını hakem hataları, anadolu kulüplerinin rakibe devamlı yatması, yeni transferlerin gerekli verimi sağlamaması yıprattı.

    okan hocamı sürekli sigara paketinden mevki oluşturma çabası yıprattı.

    ismail kartalı sadece ve sadece farkında olduğu yetersizliği ve bunun üzerini kapatma çabası perişan etti. kendisi de biliyor bu işi beceremediğini, sürekli kamufle etme derdinde. artık dayanamıyor.

    fb taraftarını yıllardır süren galatasaray hegamonyası ve uzun soluklu başarısızlık yıprattı.

    umarsız bir zaha ve ziyech savunucusu olan ben bile şuraya 2 satır yazamayacak hale geldim. çünkü her hafta aynı savaş yeniden başlıyor ve sürekli dinamikler değişiyor.

    demem o ki bütün bu yıpranmışlıkların içinde mental olarak ayakta kalan bu ipi göğüsleyecek. ve bu konuda içim çok rahat. çünkü (bkz: we have okan buruk, they don't) .

    okan hocam profesyonelliği ve futbol bilgisi ile bu ipi rakiplerinden önce göğüsleyecek. rakipler için (bkz: fb, tff, mhk, anadolu kulüpleri) anadolu kulüplerine bjk de dahil bu arada.

    haydi büyük galatasaray camiası. ihtiyacımız olan son bir gayret.
  • 39
    fener aşırı kırılgan bir camia ve başında lider bir hoca yok. şimdilik onlar adına işler iyi gidiyor. kazanmaya devam etmeliyiz. biz kazandıkça baskı artacak ilk puan kaybında homurdanmaya başlayacaklar. ellerindeki en büyük koz ali koç ve serveti. şampiyonluk için tüm tuşlara basıyorlar. avrupa mavrupa umurlarında değil, varsa yoksa şampiyonluk. öte yandan sakatlar ve cezalılar geri dönünce bırak feneri, isterse iki tane fener gelsin, önümüzde duramazlar. ligin en iyi top oynayan takımı biziz. kimseye bakmadan işimize odaklanacağız. önceliğimiz avrupa ligi. bayern‘e iki maçta da kök söktüren bir galatasaray var bu sene. kupayı 2. kez müzemize götürmek için elimizden geleni yapacağız. şampiyonluk mu, avrupa ligi kupası mı diye sorsam tamamınız avrupa kupası der, zira galatasaraylı olmak bunu gerektirir.
  • 43
    gün doğmadan neler doğar, pes edilecek bir durum yok. malesef hakem kararlarıni yenemedik 3 beraberlik bir de mağlubiyet aldık

    fenerbahçe veteran karması, fizyolojisi kaldırmaz maratonu. bizim yapmamız gereken koşuya devam, meşaleyi taşi.

    ali koç ve koç holding ajanslarınin algı ajanlarına prim verme.

    tarihe hepsi not düşülüyor. önemli olmak beraberce halatı çekmeye devam etmek. az kaldı 1 2 seneye kimse galatasaray'ı finansmandan veya projelerden baskılayamayacak.

    renktaşlar galatasaray çok zengin bir birikime sahip insanların takımı. madden değil entellektüellik olarak, bakın arayı feci açacağiz.

    tüm çabaları biz vites arttırmadan 4. yıldızı bari taktırmak.

    2000lerden bu hana 1 milyar$ dan fazla bonservis ve imza parasi vs harcadı fenerbahçe. senelik 50milyon$ ve ellerinde olana bakın.

    korkunç bir atılımı heba ettiler. ali koç 5 senede 150 200milyon$ servet eritti.

    buna da tablo yaptırtmayın rica ediyorum*.

    sporda zafer inananlarındır. elinizde icardi var 3 senelik kontratiyla, inanmamak ayip.

    düzeltme, birisi de trilyon yazmissin milyar yerine demiyor. bir an dedim ne trilyonu *
  • 69
    tarihin en kritik şampiyonluğu olabilir. kur bu kadar yüksekken ve şampiyoınlar ligi geliri bu kadar belirleyiciyken nazarımda tarihin en önemli sezonunu oynuyoruz. biraz daha açma gerekirse, birleşmiş bir galatasaray yönetimi, bankalar birliğinden çıkış, yeni ve modern antrenman tesisine geçiş, kulüp tarihin en büyük gayrimenkul yatırımının gerçekleşiyor olması gibi nedenlerle kopup gideceğimiz sezon bu sezondur. karşıdaki güruhun bütün tuşlara basmasını, karşımızda kutsal haçlı ittifakı gibi durmalarının sebebi işte bu ekonomik farkın açılma ihtimali. zira bunları gerçekleştirmeyi başarabilirsek ben lyon, bayern munich, juventus gibi 10 yıllık bir dönem kapatma kapısında olduğumuzu görüyorum. sahaya giden gidemeyen tüm renkdaşlardan isteğim takıma kayıtsız şartsız destek vermeleridir. önümüzde 7 maç kaldı ve avantaj her türlü bizde. yeter ki içeriden çatlamayalım bize dokunma şansları yok.
  • 5
    (bkz: 11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı) ile birlikte galatasaray'a kaybettirecekler bakın görürsünüz. çelme taktırılacak gs ye. ya köpek gibi defans yaparak ya da hakem katliamına kurban gidecez. geçen sene bütün yıl boyunca hakem tarafından kollandılar arda güler falan kendini yere attı. ankaragucu maçında irfancan kendini yere attı yığınla hakem lehlerine çalışırken gs ye ofsaytımsı algısını yarattılar. yine her haltı yerlerken mağdur algısı falan yapıyorlar. allah kahretsin bunları.
  • 6
    yıllar sonra malum camia bu sezonu; "gelene geçene 5-6 atmamiza rağmen şampiyon olamadık. galatasaray ise zar zor 1-0'larla kazandı çoğu maçını. yapılan şikeyi siz düşünün!" şeklinde akla hayale sığmayacak andaval aciklamalarla anacaktır. en azından 8-0 ankaragücü maçıyla averaj kasıp şampiyon oldular gibi abuk sabuk bir cümle ile karşı karşıya kalmayacağız.
  • 51
    gerçekten takım ve hocanın yapayalnız mücadele etmek zorunda kaldığı şu ortamda çok zor ve ama çok anlamlı bir şampiyonluk olacak.

    beşiktaş’ın sergen ile şampiyon yapıldığı sezona çok benziyor. en büyük fark ise bizim o sezona göre çok daha iyi bir oyunumuzun olması. ancak hem avrupa’da hem de türkiye’de hakem facialarıyla uğraşırken başımıza neler geldiği ve ortada.
    yıllardır hakemi de yenmek zorunda kalmak çok sinir bozucu.
  • 24
    lig başından beri iddia ettiğim gibi almamız halinde dominasyon başlatacak şampiyonluktur. bjk ve ts'nin hali ortada. fb bu sene şampiyon olamazsa büyük acılar çeker maddi anlamda. ali koç da giderse zaten durum vahim. evet biz de yüksek maaş vs. sıkıntı yaşayabiliriz ama şampiyonluk bunları rahatça tolere eder. florya projesi de sorunsuz biterse zaten her şey çözülecek. o nedenle bu şampiyonluk çok ama çok önemli. gelecek bizim olabilir. iyi bir planlama ile ligin bayern'i olabiliriz. bunun farkında olan rakipler topyekun geliyorlar zaten. görüyorsunuz. yerel yönetimler dahil :)

    ben 40 yaşımı aştım. bir çok galatasaray şampiyonluğu gördüm. inanın rahat rahat olduğumuz çok nadirdir. gördüğüm şampiyonlukların çoğu camianın bütünleşmesi ile gelmiştir. kadromuz çok iyi de olsa çok güçsüz de olsa kenetlendiğimiz ve inandığımız zaman hep şampiyon olduk. o nedenle bu sene de öyle bir kenetlenme ve konsantrasyon lazım. taraftar, yönetim ve futbolcular birlikte olduğunda bizi yıkamazlar. bunu bildikleri için de sürekli saldırıyorlar zaten. bir bütün olmalıyız. okan hoca geçen maç sonu açıklamalarında kısmen söyledi zaten. desteğe devam edelim. zahmet olmazsa yönetim de elini taşın altına koysun artık. galatasaray bir his takımıdır. bunu hiç unutmayalım. bu günden başlayarak kenetlen galatasaraylı. başka galatasaray yok. inanın kimse duramaz bu gücün karşısında. daha önce yaşandı, yine yaşanacak.
  • 38
    okan hocayı eleştiriyorum birçok konuda ama bu maç içi konular. bu durum farklı bir şey, hakkımıza çöreklenilmesine yönetimin sessiz kalması ayrı bir şey. biz o maç iyi olmayabiliriz, goller kaçırabiliriz vs. ama bu durum hakkımızın gasp edilmesini asla meşru kılamaz. biz habire hakemleri yenmek ya da algıları, dezenformasyonları vs. bertaraf etmek zorunda değiliz. hani hakem hataları her daim olur, ama tek taraflı art niyet olmaz. olmamalı. bu durum şampiyonluğa etki ediyor. 2020 den beridir biz bununla sınanıyoruz. hani o zamanlar terim üzerinden ayrışmalar olduğu için hep kulak ardı edildi ama 2 şampiyonluğumuza mal oldu bu durum. ama halen geldiğimiz noktada ne bir aksiyon alabildik, ne de bu durumu bertaraf edebildik. hak böyle olunca adamlar elini kolunu sallayarak, gözümüzün içine baka baka bir şampiyonluğumuzu daha yemeye çalışıyor. inanmak, çabalamak bunlar ayrı şeyler ama verilen emeğin boşa gitmesi ayrı şeyler. gerçekten yıpratıcı ve ruhumuzu emiyor. bunları yazmaktan, konuşmaktan yoruldum. işin acı tarafı kendi takımdaşlarımı ikna etmek zorunda kalmak. yarın iş işten geçtikten sonra herkes sonuca bakacak ve olan yine bize olacak. o zaman konuşsak da nafile. ben kendi adıma son ana kadar desteğimi bırakmayacağım. eleştirsem de hep desteklemeye devam edeceğim. puan kaybından sonra birilerini asmayacağım, kesmeyeceğim. umuyorum ki; bir şeyler denk gelir de yine yeniden bu oyunu bozar; haksızlığı, hukuksuzluğu kendine hak gören ve sentetik(!) yollardan şişirilmiş malum camiayı patlatarak mutlu sona ulaşırız. en çok istediğim, bana haz verecek yegane şey bu olacaktır.
  • 40
    sezon ortasında ki bu kabullenişi kabul etmiyorum edemiyorum. silkenenin ve kendinize gelin. herşeye rağmen hepsini üst üste koyup şampiyon olacağız ve bu daha keyifli olacak.

    --- alıntı ---

    istikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.

    --- alıntı ---

    (bkz: mayıslar bizimdir)
    (bkz: inanmayan taraftar siktirsin gitsin)
  • 96
    aleyhimize olabilecek bütün hataların ardı ardına yapıldığı, en yakın rakibinin ise su götürmez desteklendiği ancak ne hikmetse haksız şampiyonluk aldığımız algısı pompalandığı bambaşka bir sezon oldu.
    en az 15 puan önde ve nisan ayı gibi ligi bitirecekken rakibin olağan üstü saha dışı desteği almasıyla son maça kadar kaldı şampiyonluğumuz.
    eğer yarın öbür gün biri merak eder de o sezon ne olmuş diye araştırmaya başlarsa sözlüğümüz mükemmel bir ansiklopedi görevi görecektir.

    (bkz: 2023-2024 sezonu fenerbahçe lehine hakem hataları)
  • 26
    sonuna kadar inanıyorum. yeter ki takıma gerekli teknik ve mental dokunuşları yapalım. şampiyonlar liginden elendikten sonra bazı maçları rezalet oynadık. içerideki karagümrük maçında bile 2. yarı ezildik. kendi sahamızda fenerbahçe maçı var daha onların da rahat hissettiğini düşünmeyin geçmişten travmaları çok. erden timur ve okan hocama güveniyorum. o istifa bu fesih diye yangın yapmaya gerek yok. özel mesajlarla birbirimize saldırmanın anlamı yok. hala ipler bizim elimizde.
  • 91
    acikcasi sampiyonluk kutlamalarini gram umursayan biri degilim, tum sezon yuksek duygu yogunlugu yasarim ama sampiyon olunca asla farkli bir mutluluk yasadigimi hatirlamiyorum. kucuk yastan beri boyle, belki de kucuk yaslarim galatasaray'in en iyi donemine geldigi icindir bilmiyorum. su anda da vardigin yerden cok, o yolculuk tatli geliyor, ama tabi istedigimiz yere de varmak kosuluyla. acikcasi genel taraftar profilimizde de bunu goruyorum, hatta derbiden once de arkadaslarimla onu konusmustuk. muhtemelen 2-3 gun sampiyonluk sevinci yasayacagiz, ama sonra kulupteki secim, muhtemel erden timur ayriligi, genel sezon elestirileri derken resetlenecegiz. hatta ezeli rakibimiz erden timurun ayrilmasina, bizim sampiyonluk sevincimizden daha fazla sevinc yasar diye dusunuyordum, e kendilerinin de secimi var, yeni yonetim, belki yeni hoca ve yeni transferler derken bir anda sifirlanacaklar ve malum modlarina gireceklerdir. artik kaniksadik bunu, her kulubun kendi yapisi var.

    derbi maglubiyeti ve sonrasinda yasananlar elbette duygularimizi cok degistirdi, hirslandik, sampiyonluk sevincimiz insallah daha anlamli olacak. kulubumuzun kurulus amaci turk olmayan takimlari yenmek, bu dusturda devam edelim. herkes alacagini almis olsun, rakibimiz icin bizi yenmek, laf sokmak mutluluk sebebi, biz kupamizi alalim, sampiyonlar ligi biletimizi alalim, hele de format degisiyorken, gruplarda 8 mac yapilacakken orada olmak, hem maddi hem manevi buyuk kazanc olacaktir. gerisi gercekten muhim degil, fenerbahceye had bildirmek, onlarla ayni seviyeye inmek bize yaramaz, malesef ki muhattap oluyoruz, ama zor olani yapip isimize bakmamiz lazim. pazar gunu geregini yapip kupamizi alalim allah'in izniyle...
  • 7
    24cü ve en önemli şampiyonluğumuz olacak allah'ın izniyle. çünkü o'nun adaleti şaşmaz. her hafta diyorum bu kadar bariz hakem kararları olmaz, bu kadar bariz maçlar satılmaz ama oluyor. işte tam da bu yüzden bizim olmamız gerekiyor. ramspark'a kadar bu kuşlar kaybetmez. biz de kendi göbeğimizi keseceğiz. ıkına sıkına zorlana zorlana da olsa bu sezon sezonun en büyüğü olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın