• 176
    geçtiğimiz sezon ligi 13. sırada bitirmiş, bu sezon avrupada mücadele etmeyecek, rakiplerine nazaran maaş olarak daha cimri olan ve özellikle yabancı oyuncular için masaya tatmin edici bir planlama koymakta zorlanan takımımız için zor geçtiğine şaşırmadığım dönem. alacağımız adam hem genç olsun, hem potansiyelli olsun, hem ucuz olsun hem de maaşı uygun olsun istiyoruz. tamam da bu özelliklere sahip bir oyuncu bizi neden tercih etsin.

    bu mantalite ile alınan oyuncular sonunda kadro kalitesi olarak ligde ilk 3e giremeyecek bir düzeydeyiz. eğer kalitemizi arttıracaksa verilecek paralara çok takılmamak gerekiyor. 30 yaşındaki bir oyuncuya 2m euro vermek kulübe ihanet değildir. olaya biraz fiyat / performans açısından bakmamız gerekiyor.
  • 178
    okan buruk dün yapılan antrenman öncesi basına şunları söylemişti:

    --- alıntı ---

    bir transfer gündemimiz var. bu gündem içinde arayışlarımız, bulduğumuz, beğendiğimiz ve ilgilendiğimiz oyuncular var. bu her gün güncelleniyor. bir opsiyon çıkıyor, olabilme olasılığına bakıyoruz, görüşüyoruz. bazen oluyor, bazen olmuyor. her gün farklı şeyler geliyor.

    --- alıntı ---

    bunun meali şu; menajerler öneriyor, biz de bakıyoruz. benim bu sözlerden anladığım bu transfer döneminde de tamamen plansızca ilerlendiği.

    biz ocak ayında lige havlu atmıştık. o dönemden bu güne kadar opsiyonların belirlenmiş, ön görüşmelerin yapılmış olması gerekiyordu. gelinen noktada hâlâ menajerlerin eline bakıyoruz.

    temmuz ayına yeni girdik. eylül ayına gelince “ingiltere’de transfer sezonu kapansın, belki oradan birşey düşürürüz” dönemini bekliyoruz. ne de olsa transfer sezonu 7 eylül’de bitiyor!
  • 179
    yetersiz bölgemizin değişmesi ve eksik bölgelerimize takviye yapılması gereken transfer dönemi.

    orta sahamız, geçtiğimiz sezon olan süper lig 2021-2022 sezonunda eksik olan mevkiimizdir. altını çiziyorum eksik, yetersiz değil.

    bizim yetersiz diyebileceğimiz iki bölgemiz vardı: muslera'nın sakatlığı sırasında kaleci ve su götürmez bir şekilde forvet mevkiileri.

    -muslera'nın dönüşü, okan'ın ve batuhan'ın kiradan gelişip gelmeleri ile bu mevkideki kalite sıkıntısı çözüldü diye bakıyorum.

    -diğer mevkii olan forvet hattının ne yazık ki komple değişmesi gerekmekte. ne mostafa, ne gomis, ne diagne'nin kadromuza uygun tarzda forvet olduklarını düşünmüyorum. tamamını da elden çıkaracağımızı düşünüyorum, umut ediyorum. bizim hocanın deyişiyle oynatan forvete ihtiyacımız var. bizim ligimize uygun tarzda olan pivot olsa daha iyi olur ama ayağı klas modern komple forvetlere de hayır demem. mesela hem erik botheim hem joao pedro nefis komple forvetler. maliyetleri ayrı, oyuncu kalitelerine allah derim başka bir şey demem*. umut bozok ve halil dervişoğlu ile türk rotasyonunu tamamlarsak mükemmel olur.

    -eksik tek mevkiimizi orta saha olarak görüyorum. buraya net iki adet transfer gerekmekte. ancak iki adet isimli oyuncu kesinlikle transfer edilmemesi lazım. birinin mutlaka ucuz olması gerekiyor. fernando lucas martins ucuza kapatabileceğimiz orta saha transferi için olağan şüpheliydi ama antalyaspor ile yeni sözleşme imzaladığı söyleniyor. benim ikinci favorim beşiktaş'ın alamadığı can bozdoğan olur. diğer transfer ise isimli ya da pahalı olabilir. morgan sanson herkesin dilinde öncelik olarak geçiyor. sakatlık problemi yaşamazsa çok doğru profil. ama can bozdoğan b2b bir oyuncu olduğu için daha derin oyun kurucu özellikli bir oyuncuya bakılabilir mesela nicolas raskin. bir diğer ihtimal de hem sanson hem can alınıp taylan-berkan ikilisi 6 numara rotasyonunu oluşturur. sonuç olarak biri ucuz biri pahalı iki oyuncu transferi lazım gibi.

    herkes taylan ve berkan'ı kafasında kesti ancak gelecek sene kadroda çok sayıda şans bulacaklarını düşünüyorum.

    okan hoca'nın ilk basın açıklamasında bir deyişi vardı galatasaray orta sahaları çift yönlü olur diye. benim bu söylemden anladığım okan hoca kendisinin de içinde olduğu suat-okan-emre gibi üç 8'li bir orta saha yapısı düşünüyor. zaten başakşehir ile şampiyonluk kazanırken de orta sahasında üç adet 8 vardı. kafasındaki kadro hiç 6 numara olmayabilir, 6 özellikli bir 8 istiyor olabilir. berkan ve taylan'ın da tam bu yüzden kadronun önemli parçaları olacağını düşünüyorum.

    cicaldau'nun ise okan hocanın yıldızı olma ihtimalini hiç düşük görmüyorum. hoca gittiği her takımda forvetlere dokunmuştur. cicaldau bir forvet olmasa da fox in the box denilebilecek türden bir ofansif orta saha oyuncusu. üstüne hocanın orta sahalardan kontraya çıkarken hızlı düşünüp karar alma talebini karşılayabilecek tek isim.

    -olası bir marcao ayrılığında ise eksik kalacak bir diğer mevkii olarak stoper hattını görmekteyim. buraya abdülkerim bardakcı ile bir önlem alındı ama alpaslan'ın ayrılışı ile sayısal olarak eksik kaldık. luyindama'yı hiç düşünmüyorum. şu noktada varlığı zarar haline geldi. inşallah 1-2 milyon € kazanıp gönderebiliriz. denayer çok tuzlu. bize 500k skalasında maaş alacak bir stoper lazım. belki emrecan uzunhan alternatif olabilir. nelsson-abdülkerim-emrecan-emin-ışık hattı pırıl pırıl gelecek vadeden bir hat olur. tabi kadro mühendisliği açısından 32 yaş üstü 500k skalasında tecrübeli bir stoper kadroya katmak kısa vadede çok daha verimli olacaktır. örnek veriyorum; chiriches'i alırsın, hem genç stoperlerini eğitir hem romanyalı oyuncularınla ilgilenir.

    maaş konusunda biraz daha muhafazakar olmalıyız. bonservisi geri alamayacağımız oyunculardan uzak durmalıyız. ligde namağlup şampiyon olduğumuzda dahi kazanabileceğimiz paranın güncel kurla 15 milyon € etmediği ortamda sürdürülebilir bir yapı nasıl inşa edilecek merak içerisindeyim.
  • 180
    büyük ihtimalle kadronun çoğu korunacak ve 2-3 takviye ile sezona gireceğiz.

    dün okan hoca'nın da bahsettiği "bir opsiyon çıkıyor, olabilme olasılığına bakıyoruz, görüşüyoruz. bazen oluyor, bazen olmuyor. her gün farklı şeyler geliyor." cümlesi ise malesef transfer sezonunun menajer önermeleri ile ilerlediğini gösteriyor. çok bir beklentiye girmemek gerek, umarım etobo vari bir orta saha transferi ile sezonu geçirmeyiz.

    rakiplere bakacak olursak tranbzon çok para harcıyor ancak kaliteli isimleri bünyesine katıyor ki ellerinde ola kadro da gayet iyi ve rotasyonu geniş. fenerbahçe her transfer sezonu gibi para saçıyor sürekli transfer yapıyor ancak hep aynı profilde oyuncular, beşiktaş ise gedson ile orta sahasını zaten oldukça güçlendirdi forvete de weghorst çektiklerinde takımlarına iki çok önemli transfer yapmış olacaklar.
    eğer şampiyon olmak istiyorsak orta saha rotasyonunu ciddi anlamda genişletmemiz, yetenekli ayaklar almamız gerekli. türk oyuncu olarak ileri hatta oldukça yetenekli oyuncularımız bulunmakta ve altyapımızdan da iyi oyuncular çıkıyor rotasyona kesin dahil edilmeleri gerekli. şu noktada bu sezonun en doğru hamlelerini transfer ile yapabileceğimizi pek sanmıyorum, en azından altyapı oyuncularımıza süreler verip hedefimizi avrupaya katılım olarak yapmamız en doğru yol olacak gibi duruyor. kesinlikle karamsar değilim ancak takımın iyice oturması ve altyapıdan yeni oyuncularla takviye edilip bu seneyi hedef olarak avrupa görmemiz çok daha doğru olacaktır. son transferini yapacak oyunculara 5-6m euro'lar bağlamak bana doğru gelmemekte türkiye ligi özelinde bu sene.

    takıma yapılacak 2-3 takviye daha ile başa oynamamız da gayet mümkün sıkışık fikstürümüzün olmaması sebebiyle, geçen sene gibi oyuncularımızı yıpratacak bir fikstürümüz de olmayacak avrupada olmadığımız için.
  • 181
    daha önceki dursun özbek transfer zamanlarını izah ettim tam olarak onu yaşıyoruz. (bkz: #3390903)
    - bir an evvel 2 3 adet direkt lider ruhlu oyuncu almamız gerek.
    - mesela bu botheimdeğil ya da solbakken de değil yanlış anlaşılmasın oyuncular alınmasın demedim ya da kötü de demedim fakat ispat etmiş oyuncular gerek. sahaya akıl ve lider ruh koyabilecek oyuncu gelsin ki diğer potansiyelli oyuncularımızın üstünden yük alsınlar.
    3 ya da 4 önemli ispatlamış ve baskı altında çalışmış oyuncu alınmasın gerek.
    1 adet santrafor gomis'in geldiği hali gibi bir oyuncu gerek. sonrasında botheim olsun amenna ama öncelik olursa biraz tokezlerse bu taraftar diğer oyuncu grubuyla beraber botheim'i de yer. tüketir, bitirir.
    1 adet 10 numara yani kilit açacak, yaratıcılık katacak, duran top kullanınca heyecan yaratıp uzaklardan vuracak. pedro olur, sneijder vari oyuncu olur ya talisca olur isimlerden hariç sanırım demek istediğimi izah edebildim.
    1 adet 8 numara gerek sakin olup akıl koy`mayı bilip sürpriz gol koşuları yapabilecek, defanstan top çıkartabilecek top ona geldimi bizler strese girmeyeceğiz. bu kişi gedsonolabilirdi artık geçti,van den boomen` tarzı bir adam olabilir.
    1 adet 6 numara gerek defanstan topları öyle güzel sağa sola yollayacak ki biz şunu diyeceğiz şükür be. melovari ya da fernando vari bir isim olabilir ya da leminavari bile olabilir ama yük alması gereken kişi olmalı.
    - peki bu 4 oyuncu neden önemli ve net isimler olmalı çünkü şu an tüm oyuncularımızda oklar var.
    kerem, yunus, boey, cicaldau, taylan, berkan, morutan bu çocuklar şu an ateş altında başta taylan sonra berkan, morutan, cicaldau sonrasında boey, yunus ve kerem. takım kötü giderse biz saydığım omurga mevksine yük kaldıracak net oyuncular almaz isen tüm potansiyelli oyuncuların özgüvenlerini yıkıp, değerlerini düşürüp çöp ederiz. buna marcao ve nelsson da dahil olur. bu 4 oyuncu alınır ve beklediğimiz iyi performans ortaya çıkar ise her oyuncu potansiyeline erişir.
  • 182
    takım melo gittiğinden beri orta saha diye bağırıyor. kimler geldi, kimler gitti ve hala adam gibi bir orta saha alınamadı. çok mu zor bu kadar sezondur bir tane oyunu iki yönlü de oynayabilecek melo tarzında bir orta saha almak. çok zorsa yönetime talip olmayın da bari kimse de size umut bağlamasın.
    dursun özbek yönetimi de maalesef çok ümit vermiyor. şimdiye kadar orta sahalardan birinin bitmesi lazımdı ki ikincisine bakmaya başlayalım. eğer bir tane orta saha alıp transfer sezonunu kapatırsak yine rezil oluruz söyleyim şimdiden. taylan ve berkan yedekten daha fazla şey olamaz bu takıma.
  • 183
    transfer penceresi açıldığında net iki tane orta saha açıklayıp yolumuza bakmamız gereken dönemdi. ama biz hala yok forvet, yok kanat diye macera arıyoruz. o mevkilere de adam alalım ama önce ne var ne yok basıp iki tane kaliteli orta saha alalım. takım resmen ortasından sıkılmış diş macunu gibi duruyor. dursun' dan bir beklentim yok ama en azından saçmasapan bir para harcayıp buralara adam alır diyordum. ama yine hayal kırıklığı oldu.
  • 187
    muslera
    boey nelson bardakçı pva
    berkan ****
    yunus akbaba/morutan kerem
    mohamed

    en azından ortasahadaki boşluğu dolduralım dediğim transfer dönemi. çok ciddi yatırımlar yapmak zaten bu sezon için doğru değil. elimizdeki oyuncuların performansını (değerini) arttırmamız gerekiyor. diagne, gomis gibi yüksek maliyetli oyuncuları oyuncuları elden çıkart. marcao'dan gelen parayla ortasahaya kaliteli bir transfer yap, umut bozok'u al, alt yapıdan bir iki alternatif yarat yeter.

    hala bir oyuncuya yıllık 2 milyon euro vermeyi düşünüyorsak akillanmamisiz demektir. hiç transfer yapmayalım daha iyi.
  • 188
    dursun aydın özbek yönetimine yakışır şekilde devam eden dönem. orta saha transferlerinin kampa yetişmesi gerekirken gündeme gelen bi tane bile isim yok hepsi uydurma ya da emekliliği gelmiş isimler. ama öyle bi zihniyet var ki kendisi ne yapsa dursun baskanım boynuma dola diyecek liseciler ve liseliler var. cenk ergün 2 3 haftaya çözer birkaç tane emekliliği gelmiş topçu, verirler yıllık 3 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme otururuz aşağı.
  • 190
    ben olsam gönderilecekler hariç 6 transfer yaparım. kerem'in gideceğini düşünmüyorum, marcao'ya gitti gözüyle bakıyorum. geriye oyuncu satarsak kesin yerine birini almamız gerekir diyebileceğim yalnızca sağ bek mevki var, onda da tek alternatifim mert müldür olur. joao pedro'dan vazgeçip planları 4-3-3'e göre yaparsak ve solbakken'i bonservissiz getirebilirsek üçlü orta saha için as bir oyuncu daha alabiliriz gibi gözüküyor ki hoca ben olsam tercihim bu yönde olurdu. yani 6+1 veya 7+1 transfer, +1ler sağ bek. ismi yazılan oyuncularla beraber transfer listem yaklaşık aşağıdaki gibi olur.

    orta ikili veya üçlü için 2 as 1 yerli rotasyon oyuncusu (gueye/diawara/x + raskin/sanson/evander + umut güneş/kerem atakan kesgin/ali kaan güneren/x) (4-3-3 için rotasyona oyuncu almak yerine 2 as b2b (raskin bonservis & sanson/evander kiralık+opsiyon) alınabilir ama hedef 4-2-3-1 veya 4-1-4-1 gibi gözüküyor)
    bir santrafor (botheim/shomurodov/x)
    bir versatil hücumcu (solbakken/joao pedro/joshua king/x) (solbakken gelirse pedro, pedro gelirse solbakken gereksiz kaçabilir. benim tercihim üçlü sağlam bir orta saha olacağından pedro'yu takıma oturtamıyorum.)
    bunlardan bağımsız serbest statüden riechedly bazoer (cb-dos-mos alternatifi, genç donk gibi düşünmek lazım. denayer'in yarı maaşına üçlü stoper için mükemmel bir tamamlayıcı, ön libero için de bizim ligde her türlü iş yapacak bir oyuncu)

    omar veya boey giderse sağ bek (mert müldür'den başkasına gitmem)

    kale: nando, okan veya batuhan (biri kiraya), jankat

    tandem: nelsson, abdulkerim, bazoer, emin bayram, ışık kaan veya metehan (biri kiraya)
    (bazoer'i dos veya mos alternatifi olarak da düşünmekte fayda var)

    sağ bek: boey, omar (biri giderse mert müldür)

    sol bek: pva, kazımcan

    dos: diawara, taylan, abdussamed

    mos: raskin, berkan, umut güneş, emre kılınç (joao pedro fantezisinden vazgeçersek umut güneş yerine sanson veya evander)

    oos / fa (kayıp mevki): emre akbaba, joao pedro (joshua king?), morutan (muhtemelen kiralık gidecek, sğk için yazmıyorum)

    sğk: yunus, solbakken (hayaller)

    slk: kerem, barış alper

    sf: botheim, mustafa, eren aydın

    hayalimdeki line-up

    muslera
    mert-nelsson-bazoer-pva
    diawara
    raskin evander
    yunus botheim kerem

    kenarda batuhan, abdulkerim, boey, kazımcan, taylan, berkan, emre kılınç, akbaba, solbakken, barış alper, diagne veya mostafa

    - kolay maç; nando kulübeye, batuhan ahmet kaleye, yunus veya kerem yerine solbakken 11'e
    - zorlu maç; evander, kulübeye, berkan 11'e (savunma güvenliği, pek güvenli olmasa da berkan'a bu sezon inanç tam)
    - dakika 60, ilk değişiklikler; raskin veya evander'den kim kötüyse yerine berkan + yunus/kerem -> solbakken
    - sarışın, renkli gözlü, yakışıklı ve avrupalı bir santrfor geldiğini görünce hasetlenip hırslanan mostafa top oynamaya karar veriyor. dakika 45, botheim yerini mostafa'ya bıraktı.

    görüldüğü üzere hem başkan, hem başkanın cüzdanı, hem sportif direktör hem de teknik direktörüm.

    diawara, evander kiralık+opsiyon
    bazoer, botheim, solbakken beleş (imza parası?)
    raskin, mert müldür bonservis.

    diagne veya mostafa (evander için para lazım denirse mostafa'ya fransa'ya kadar refakat edebilirim), gomis ve omar out.
    okan kocuk, morutan kira.
    eren aydın hem geniş kadro hem rezerv takım.
    metehan, ışık kaan, abdussamed geniş kadro, kira -veya- rezerv takım.

    kulüpte göreve geldim. galatasaray'da transfer bitti. istiklal marşı ve kapanış.

    edit: casper'ı unuttum. cicaldau. ister kiraya gider, ister bonservisini aldırır bir takıma, ister geniş kadroda takılır. istediğini yapabilir yani. zaten varlığıyla yokluğu arasında pek bir fark yok.
  • 191
    sadece 2022-2023 yaz transfer dönemideğil, her transferde uygulamamız gereken belli başlı kurallar var. bunlardan en önemlisi, hangi ligden olursa olsun ya şampiyonluk mücadelesi veren takımdan ya da köklü takımdan oyuncu almak olmalı. çünkü bu takımlar başarı baskısı ya da taraftar baskısıyla oynayan ve oyuncuyu da bu yönden geliştiren kulüpler. bu takımlardan gelen oyuncular da senin sürekli başarı isteğine anlamlı karşılık verebilecek ve kulübün ne istediğini bilecek zihinsel olgunluğa erişmiş oluyorlar. genelde türkiye'de başarılı olan futbolculara baktığımızda hep bu profili karşılıyor.

    geçen yılki kırılgan yapımızın temelinde de elimizde bu tarz çelik gibi oyuncular olmaması da büyük etkendi. tabi arada istisna olarak küçük diye tabir ettiğimiz takımlarda da oynayan yıldız ya da yıldız potansiyeli olan futbolcular olabilir. onları da iyi izlemek ve scout raporlarında mental özelliklerini incelemek gerekir.

    ben sürekli kazanan, baskın bir galatasaray izlemekten keyif alıyorum. baskın ve güçlü bir galatasaray için de, antrenör de oyuncu da bu kriterlerle seçilmeli.

    bir diğer kural da yurtiçinden zorunda kalmadıkça transfer yapmamak, eğer oyuncuya talip olunacaksa da ne yapıp edip almak olmalı. son birkaç yıldır takım olarak saygınlığımızı azaltan ve iki paralık takımların ve beş para etmez yöneticilerinin davranışlarının nedeni de kendimizin büyüklüğünün yeterince farkında olmamamız. çamur gibi ortamda saçma transfer çekişmesine giriyorsak artık almalıyız. ama dediğim gibi çok ölümcül ihtiyaç yoksa bu takımlara para kazandırmayacaksın.

    zaten çok parlak yerli oyuncu yok ve hiç fena olmayan, bizim kültürümüzle yetişmiş ve alt yaş kategorilerinde sürekli hedefe oynayan alt yapımızdan her yıl alternatif oyuncu çıkarmak ya da onlara şans vermek kesin bir diğer kural olmalı. aytaç kara'yı, alparslan öztürk'ü, emre taşdemir'i almayacaksın yani. ne kadroyu şişireceksin ne de altyapının önünü tıkayacaksın.
  • 192
    sahamızda kupa kaldırmak ya da fenerbahçe şampiyonluğu görmek arasında bir seçim yapacağımız dönem. umarım yönetim norveç fan club üyesi, genç oyuncu fetişizmi arkadaşları dinlemek yerine adam akıllı katkı verecek, kaliteli oyuncu transferi yapar. yoksa bugün 1 milyon bonservis, 500k euro yıllık maaşla adam alın diyenleri dinlersek sene sonuda fb sahamızda kupa kaldıracak.
  • 194
    sadece elit 3 tane ortasaha alınsa bile şampiyonluk yarışında favori olacağımız ligde hala elimizde yeterli kalitede oyuncusu olan mevkilere yöneldiğimiz bir transfer dönemidir. geçen yaz fatih terim'in hatalı kadro mühendisliği medyada çıkan haberlere göre devam ediyor. mesela, diagne-gomis-mustafa varken botheim (normalde isterim) ile ilgileniyoruz. yeterli kanat rotasyonumuz var iken solbakken (kalitesine lafım yok) istiyoruz. luyindama-marcao-nelsson-emir-abdulkerim varken denayer istiyoruz. boey veya omar'dan çıkmadan mert müdür istiyoruz. istediğimiz oyuncuların kalitelerine lafım yok ancak kadro derinliği ve mühendisliği için aciliyeti en fazla olan 6-8 numaralar ilgili tek bir haber yok. bu mevkilerin yetersiz oluşu diğer tüm mevkilerdeki oyuncuların oyun kalitesini aşağıya çekiyor. hatta kaliteli ve alternatifli 6-8 ve kilit açabilen bir 10 numara ile geçen sene eleştirdiğimiz tüm adamlara bu sene tapariz. ilk olarak bu mevkilerdeki açık kapatılıp kalanlar için transfer dönemi sonuna kadar beklenilebilir.
  • 195
    galatasaray’ın ihtiyacı üst düzey kaliteli olan 6 ve 8 numaradır. 10 numara pozisyonunda cicaldau ve emre akbaba yeterli diye düşünüyorum. gueye ve ndombele transferlerini yaparsak şampiyon oluruz zira diğer mevkilerde önemli bir eksiğimiz yok diye düşünüyorum. pedro’ya bile gerek yok bence. muslera- omar- nelsson- marcao( bardakçı)- aanholt- ndombele- gueye- yunus- kerem- akbaba- muhammed. bence şampiyonluk kadrosudur bu.
  • 196
    geçen transferde bir aforizma olarak dile getirdiğim formanın arkasına ismini yazdırtacak futbolcular almalıyız söylemi yüzünden oldukça linç yemiştim. maalesef haklı çıktım. genç olsun fetişizmim yok. ucuz olsun muhasebecisi değilim. hiç kimsenin görmediği adı duyulmamış muhteşem bir oyuncu kapacağız fantezileri ilgimi çelmiyor.

    aslında herkesin bildiği mevkiye, yani orta sahaya; bilindik, kaliteli ve mevcut kadroya sınıf atlatacak oyuncu istiyorum. geçen sene romenlerden ağzımız yandı bu sene 3 yabancı forvet dururken, sırf kuzeyli diye, sırf genç diye forvet aramak önceliğimiz olmanalı. mevcudu oynatacak kaliteli çilekler lazım bize.

    aksi halde işimiz okan’ın şapkadan tavşan çıkarmasına kalacak ki, rakiplerimizin oldukça iyi kadrolar oluşturdukları bir sezonda pek gerçekçi görünmüyor.
  • 197
    valla okan buruk hocanın keyfi bilir. öyle bir transfer dönemi. bana galatasaray hocası olmak yeter diyorsa, gidebildiği yere kadar keyfini çıkarsın. yok ben kesin başarılı olmalıyım, tarih yazmalıyım diyorsa; başkanla yönetimle sürekli kontak halinde olup, iyi transferler için ( özellikle orta saha ) 96-00 döneminde saha da yaptığı gibi sürekli bastırmalı. bu kadar basit.

    yoksa fatih terim is loading.
  • 198
    transferlerinin gerçekleşmesi mali olarak ya da oyuncuların kariyer tercihleri sebebiyle mümkün olmayan gueye, ndombele, talisca, solbakken, shomuradov vs. gibi isimlerle zaman kaybettiğimiz dönem. bunun da kasıtlı yapıldığını düşünüyorum kulübün kasasında transfer yapacak para olmaması sebebiyle. seçim öncesi cüzdan sallayan yönetim kredi arıyormuş şimdiden, hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın